А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ще був один "секрет", який я зараз активно використовую: треба дати багато, ДУЖЕ багато цибулі і часнику. З"явиться такий м"ясний смак, що ммммммм... Особливо зараз, в період масових застуд, воно є ще й корисно - поки начистишся тої цибулі, всяка болячка втікає :girl_crazy:
     
  2. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ПРопорції залишаються ,але якщо яйце велике ,то беру чубату ложку цукру .
     
  3. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, а якщо поставити в скляному посуді (той, що для мікрохвильовки) щось пекти в газовій духовці, то та форма не трісне? Бо дуже хочу такий посуд саме для випічки.
     
  4. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    залежить від температури. Я як купила духовку то мені трісла тарілка з мікрохвильовки, при чому розсипалась на маленькі кусочки. Не розрахувала з температурою :sad:.
     
  5. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    То має бути спеціальний скляний посуд для духовки. Той що просто для мікрохвильовки не підходить, на жаль.
     
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Неправда. Якщо можна в духовку то в 99% випадків можна в мікро. В мікро не можна лишень метал, а все решта - вперед!
     
  7. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Так, але не навпаки :) Тобто то, що для духовки, можна і в мікро, але те, що в мікро не можна в духовку, якщо воно саме для мікро.
     
  8. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Недавно на весіллі я куштувала Спартак:girl_tender:, це Спартак всім спартакам. Ніжні медові коржі ніби злились з кремом і утворилась пухка маса.
    Рецепту господиня не дасть, бо це її фірмовий, а я не заспокоюсь поки не спечу такого сама, бо ходить за мною цей смак.
    От і прошу, можливо хтось знає як створити таке чудо, пробувала так званий литий Спаркат, тобто рідке тісто, але не те, можливо пропорція не така.:girl_nea:
     
  9. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Значить не буду купувати того посуду, бо я його точно угроблю як не з першого, то з другого разу((( А так хотілося...
     
  10. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А якого саме виробника ти хотіла брати? Я маю форми різних виробників, вже роками користуюсь, трісла тільки одна кришка від найменшого банячка і то, через те, що я витягнувши її з духовки поставила на мокрий рушник.
    Сміло можна купувати Borcam, Termisil або Simax, вони підійдуть і до духовки, і до мікрохвильовки. Я їх навіть часом на газ ставлю, але з розсіювачем полум*я.
     
  11. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  12. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    УРААА! Дякую! Тепер точно куплю собі щось з того посуду)))
     
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Доречі, в мікро не бажано ставити пластик. Краще всетаки «непозолочені» тарелі. Вже довели що пластик таки трохи паскудний і таки частково плавиться, навіть якщо це невидимо для нашого ока. Отже та хімія йде в нашу їжу.

    Якщо є можливість старайтесь користуватись скляним або керамічним посудом для мікро.

    ---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

    Любаня має чудовий рецепт, саме такий як ви шукаєте. Виставлю зараз в переписах. Ждітє :girl_haha:
     
  14. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчатка дайте рецепт якогось торта чи пляцка з яблуками, але щоб з кремом. Дякую

    ---------- Додано в 10:36 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ----------

    Маю ванільну паличку, то її просто терти в тісто? чи як?:girl_blush2:
     
  15. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  16. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, підкажіть мені: що зробити з тушкою чи гуски чи качки, щоб якось вимити ту кров із середини, щоб яблука чи інша начинка не була у тій крові?
     
  17. Oriana

    Oriana Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Вимочіть у воді. Покладіть у баняк з водою, і хай там трохи постоїть, міняйте воду.
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    кілька годин. Може навіть добу в холодильнику. Якщо на дуже довго, то воду підсолити. Так навіть добре буде бо м’ясо трохи просоліє і буде смачніше.

    Гляньте в переписах, там має бути. Я робила такий пляцок - крухі пляцки, пересмаровані сметанно-масляним кремом з яблуками.Якщо нема то кажіть, я поставлю.

    ---------- Додано в 05:21 ---------- Попередній допис був написаний в 05:15 ----------

    Нє смєшітє мої капці :) Та ви со... її потерти неможливо. Ванільна паличка це вам не цинамонна. Вона мягка. І її шкірка вам не потрібна, бо гіркоту дає.

    В залежності від того що ви будете робити ви ту ванільну паличку можете запхати в слоїчок з цукром, і через якийсь час будете мати слоїчок ванільного цукру. ТАДА!!!
    Якщо варите крем, то ванільну паличку легенько розрізаєте ножем навпіл і зішкрабуєте з тих половинок серцевинку - там буде БАГАТО насіннячка. Воно вам і треба. Додаєте в крем.
    Можна варити молоко, і кинути туди цілу ванільну паличку, але її після того як молоко закипить треба буде витягти, інакше згіркне.

    Ну і оптимальний варіант - зробити собі ванільну настійку, і будете мати рідку ваніль яку можна додавати в любу випічку. Де писатиме ванільний цукор - додаєте чайну ложку настійки. Як настоювати не знаю... треба посмотрєть.
     
  19. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дуже дякую!
    як зможете, напишіть
     
  20. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а що можна зробити із винограду (домашнього мілкого синього)...вино-наливки не п"єм,компотів вже достатньо...порадьте щось будь ласочка))):girl_blush2::girl_blush2::girl_blush2:
     
Статус теми:
Закрита.