А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Viter

    Viter Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, може хтось знає рецепт смачного хліба, який можна пекти в духовці (а не в хлібопічці) Поділіться, будь ласка:):):). А то той магазиннний хліб.. ну вже геть зовсім зіпсувався, і що в нього напихають?
     
  2. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ціла тема про хліб є:) мені дуже подобається такий батон - замісити можна в ХП, можна руками, закрутити в батон і пекти в духовці - набагато смачніше, ніж магазинний!
     
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Потребую консультації по 2-х питаннях.
    Перше про кекс, розпушувач і соду. Маю гарний перепис кексу, але вдало він мені виходить тільки з розпушувачем. Коли заміняю на соду, то гірчить. Скільки соди треба на 450 гр борошна?
    І про аджику. Для чого в варену аджику дають багато часнику? Я просто звикла до свіжої аджики (ми не варимо, зберігам в холодильнику), в ній часник да смак, запах. А коли то все переварються, то крім гострого перцю смак втрачається. Вчора закатували баклажани в аджиці, я пробувала на сіль і захотілось мені покласти ще в банку не вареного часнику (ну я на пробу в одну банк зубчик і поклала перед тим, як закатувати). Чому варять все разом? Не варений часник не стоїть зиму?
     
  4. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Хтось може навчити, як робити оселедець, щоб виходив без кісточок? Дуже треба)
     
  5. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Порадьте хороший рецепт тіста на вареники/пельмені :girl_curtsey:. Але точний, варіант всього "на око" мені не підходить, а то точно щось дам не так, як треба :girl_crazy:
     
  6. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    заздрю)) в мене злипається завжди(( Я вже маю бзік на варінні рису)))
     
  7. AlbinaK

    AlbinaK Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, може щось підкажете мені з бісквітом. Недавно подарували мені форми і вирішила зробити бісквіт(раніше колись робила, але того рецепту не памятаю) і ось вже другий раз замість бісквіта пляцок якийсь! Перший раз робила без розпушувача, дгугий з. Ставлю в прогріту духовку(температура 180), дверцята не відкриваю під час приготування, зразу не витягую, даю хв. 15-20 постояти. Все як в порадах для приготування, але вже другий раз він піднімається і падає!!! Я з солодким не дуже дружу, але переважно в мене з першого(ну максимум 2) разу виходить, а тут ну ніяк!!! Що роблю не так!!! Вже грішу на збивання. Міксер поламався, робила в блендері та комбайні. результат однаковий: піднімається і потім(через 20-30хв) падає не встигнувши допектися.
     
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ми закриваємо перець (типу лечо), то там вариться перець з помідорами, а сирі зубки часнику кладуться на дно кожної банки і засипаються перцем і закатуються - після цього не стерилізується. ніколи не зривав, стоїть гарно.
     
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    О, дякую! Значить є шнас, що моя пробна баночка достоїть і перевірю чи чути часничок :) Ви багато часнику на 0,5-1 л даєте? Смак часнику відчувається?
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    на літрову 3 зубки (на півлітрову - 1,5 зубки), але перерізаємо на кілька шматочків (4-5 кожен зубок). ну що відчувається прямо смак - сказати не можу, бо ж не їла без часнику, а то треба просто порівнювати.
     
  11. Kordanna

    Kordanna New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, підкажіть будь ласка пропорцію на оладки, як каже моя мала "як в школі щоб були". Це, напевно, дріжджові? І також хочу замісити в хлібопічці тісто на вареники, треба точну пропорцію, а то в мене нема, тільки на макарони,- вимагають 4 яйця, - дуже круте виходить
     
  12. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    так як в школі точно не вийде)) теж ті оладки памятаю))

    я вивчила правило, що в мене вийдуть оладки пухкі і не жирні, при умові, що кефіру буде так само як муки.
    1ст. муки
    1ст.кефіру
    0,5ч.л. соди - добре погасити лимоном чи оцтом, але до останньої "содинки" .
    цукор , ваніль за смаком.
    смажу на пательні з покриттям, на олії - не багато.

    ростуть добре.порція маленька. на 2 особи.
    п.с. дріжджових не вмію , на жаль.
     
  13. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а я навпаки точної порції ніколи не роблю... даю два-три яйця, трохи солі і води, а далі досипаю борошно, поки не буде виглядати на досить. В мене ХП місить тісто 12 хвилин, я її тримаю постійно відкритою і при потребі борошно досипаю.
     
  14. Coshitce

    Coshitce Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Роблю вже багато років за польським переписом : на 2 яйця - 2 ложки цукру і 3 ложки муки. Роблю в основному на 6 яїчок. Відповідно "горбата" чайна ложка порошку. Яйця збиваю з цукром, а тоді (вже не міксером, а вилкою починаю збивати) додаю потрохи муку змішану з порошком. (я, так розумію, що коли вкінці збивати блендером-міксером, то стають меншими повітряні "бульки" в тісті, і після випічки воно опадає)
     
  15. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Беспрограшний варіант гарного бісквіта :
    Відділяємо білки від жовтків ,білки збиваємо на круту піну ,не перестаючи збивати ,починаємо добавляти по ложці столовій цукор ( на 1 ложку більше ,чим яєць ! ),далі добавляємо по одному жовтку ,потім по одній ложці добавляємо муку ( на одну ложку менше ,чим яєць !!! ) ,добавляємо трохи порошку до печива ,і в духовку !!!
    Головне пам *ятати : ЦУКРУ НА ОДНУ ЛОЖКУ БІЛЬШЕ ,А МУКИ --- НА ОДНУ ЛОЖКУ МЕНШЕ ,на скільки б яєць ви не робили бісквіт !
     
  16. AlbinaK

    AlbinaK Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дуже дякую, Валентина Соболь та Coshitce, обовязково спробую!!! В то мені вже набридло продукти переводити :)

    Я робила пару разів по такому рецепту
    Борошно - 450г
    Сіль - 0,5 ч.л.
    Вода - 160 мл
    Яйця - 2шт.
    тільки робила півпорції, замісила хлібопічко гарно, навіть не довелося нічого коректувати, але на процес поглядувала, ставила програму "тісто"
     
  17. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Але ж яйця бувають різного об*єму, мале від великого може різнитися у 2 рази. Чи зберігаються при "малих яйцях" такі самі пропорції борошна до цукру як при використанні великих?
     
    Останнє редагування: 26 Вересень 2011
  18. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Може, хтось має рецепт "шкільних котлет", такі врни файнющі в школі були:)))
     
  19. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мене баба вчила завжди так: тільки жовтки, вода тепла, без солі, бо твердіше буде і мука. То мусить бути на око, бо мука різна буває.
     
  20. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дуже просто, треба тільки 1:1 (Фарш:хліб ), але все решта як звично.
     
Статус теми:
Закрита.