А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Viter

Viter Active Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Дівчата, може хтось знає рецепт смачного хліба, який можна пекти в духовці (а не в хлібопічці) Поділіться, будь ласка:):):). А то той магазиннний хліб.. ну вже геть зовсім зіпсувався, і що в нього напихають?

2. Galya

Galya Well-Known Member

Ціла тема про хліб є:) мені дуже подобається такий батон - замісити можна в ХП, можна руками, закрутити в батон і пекти в духовці - набагато смачніше, ніж магазинний!

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Потребую консультації по 2-х питаннях.
    Перше про кекс, розпушувач і соду. Маю гарний перепис кексу, але вдало він мені виходить тільки з розпушувачем. Коли заміняю на соду, то гірчить. Скільки соди треба на 450 гр борошна?
    І про аджику. Для чого в варену аджику дають багато часнику? Я просто звикла до свіжої аджики (ми не варимо, зберігам в холодильнику), в ній часник да смак, запах. А коли то все переварються, то крім гострого перцю смак втрачається. Вчора закатували баклажани в аджиці, я пробувала на сіль і захотілось мені покласти ще в банку не вареного часнику (ну я на пробу в одну банк зубчик і поклала перед тим, як закатувати). Чому варять все разом? Не варений часник не стоїть зиму?

4. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Хтось може навчити, як робити оселедець, щоб виходив без кісточок? Дуже треба)

5. Златка

Златка Well-Known Member

Порадьте хороший рецепт тіста на вареники/пельмені :girl_curtsey:. Але точний, варіант всього "на око" мені не підходить, а то точно щось дам не так, як треба :girl_crazy:

6. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

заздрю)) в мене злипається завжди(( Я вже маю бзік на варінні рису)))

7. AlbinaK

AlbinaK Member

Дівчата, може щось підкажете мені з бісквітом. Недавно подарували мені форми і вирішила зробити бісквіт(раніше колись робила, але того рецепту не памятаю) і ось вже другий раз замість бісквіта пляцок якийсь! Перший раз робила без розпушувача, дгугий з. Ставлю в прогріту духовку(температура 180), дверцята не відкриваю під час приготування, зразу не витягую, даю хв. 15-20 постояти. Все як в порадах для приготування, але вже другий раз він піднімається і падає!!! Я з солодким не дуже дружу, але переважно в мене з першого(ну максимум 2) разу виходить, а тут ну ніяк!!! Що роблю не так!!! Вже грішу на збивання. Міксер поламався, робила в блендері та комбайні. результат однаковий: піднімається і потім(через 20-30хв) падає не встигнувши допектися.

8. Almariel

Almariel Well-Known Member

ми закриваємо перець (типу лечо), то там вариться перець з помідорами, а сирі зубки часнику кладуться на дно кожної банки і засипаються перцем і закатуються - після цього не стерилізується. ніколи не зривав, стоїть гарно.

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

О, дякую! Значить є шнас, що моя пробна баночка достоїть і перевірю чи чути часничок :) Ви багато часнику на 0,5-1 л даєте? Смак часнику відчувається?

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

на літрову 3 зубки (на півлітрову - 1,5 зубки), але перерізаємо на кілька шматочків (4-5 кожен зубок). ну що відчувається прямо смак - сказати не можу, бо ж не їла без часнику, а то треба просто порівнювати.

11. Kordanna

Kordanna New Member

Дівчата, підкажіть будь ласка пропорцію на оладки, як каже моя мала "як в школі щоб були". Це, напевно, дріжджові? І також хочу замісити в хлібопічці тісто на вареники, треба точну пропорцію, а то в мене нема, тільки на макарони,- вимагають 4 яйця, - дуже круте виходить

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

так як в школі точно не вийде)) теж ті оладки памятаю))

я вивчила правило, що в мене вийдуть оладки пухкі і не жирні, при умові, що кефіру буде так само як муки.
    1ст. муки
    1ст.кефіру
    0,5ч.л. соди - добре погасити лимоном чи оцтом, але до останньої "содинки" .
    цукор , ваніль за смаком.
    смажу на пательні з покриттям, на олії - не багато.

ростуть добре.порція маленька. на 2 особи.
    п.с. дріжджових не вмію , на жаль.

13. La esposa

La esposa Moderator

а я навпаки точної порції ніколи не роблю... даю два-три яйця, трохи солі і води, а далі досипаю борошно, поки не буде виглядати на досить. В мене ХП місить тісто 12 хвилин, я її тримаю постійно відкритою і при потребі борошно досипаю.

14. Coshitce

Coshitce Member

Роблю вже багато років за польським переписом : на 2 яйця - 2 ложки цукру і 3 ложки муки. Роблю в основному на 6 яїчок. Відповідно "горбата" чайна ложка порошку. Яйця збиваю з цукром, а тоді (вже не міксером, а вилкою починаю збивати) додаю потрохи муку змішану з порошком. (я, так розумію, що коли вкінці збивати блендером-міксером, то стають меншими повітряні "бульки" в тісті, і після випічки воно опадає)

15. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Беспрограшний варіант гарного бісквіта :
    Відділяємо білки від жовтків ,білки збиваємо на круту піну ,не перестаючи збивати ,починаємо добавляти по ложці столовій цукор ( на 1 ложку більше ,чим яєць ! ),далі добавляємо по одному жовтку ,потім по одній ложці добавляємо муку ( на одну ложку менше ,чим яєць !!! ) ,добавляємо трохи порошку до печива ,і в духовку !!!
    Головне пам *ятати : ЦУКРУ НА ОДНУ ЛОЖКУ БІЛЬШЕ ,А МУКИ --- НА ОДНУ ЛОЖКУ МЕНШЕ ,на скільки б яєць ви не робили бісквіт !

16. AlbinaK

AlbinaK Member

Дуже дякую, Валентина Соболь та Coshitce, обовязково спробую!!! В то мені вже набридло продукти переводити :)

Я робила пару разів по такому рецепту
    Борошно - 450г
    Сіль - 0,5 ч.л.
    Вода - 160 мл
    Яйця - 2шт.
    тільки робила півпорції, замісила хлібопічко гарно, навіть не довелося нічого коректувати, але на процес поглядувала, ставила програму "тісто"

17. Seppy

Seppy Active Member

Але ж яйця бувають різного об*єму, мале від великого може різнитися у 2 рази. Чи зберігаються при "малих яйцях" такі самі пропорції борошна до цукру як при використанні великих?

Останнє редагування: 26 Вересень 2011
  18. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Може, хтось має рецепт "шкільних котлет", такі врни файнющі в школі були:)))

19. Galya

Galya Well-Known Member

Мене баба вчила завжди так: тільки жовтки, вода тепла, без солі, бо твердіше буде і мука. То мусить бути на око, бо мука різна буває.

20. Seppy

Seppy Active Member

Дуже просто, треба тільки 1:1 (Фарш:хліб ), але все решта як звично.

Статус теми:
Закрита.