А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    кальмар+капуста+кукурудза+яйце+огірочок свіжий+заправка на ваш смак)

    я заморожувала просто.
     
  2. Agrafka

    Agrafka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А капусту яку брати: пекінську, білокачанну чи ін?
     
  3. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    та будь-яку...а з фіолетовою ще й гарно як..:girl_wink:
     
  4. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В мене заварний крем ще жодного разу не получився. Дайте гарний рецептик, будь- ласка, з детальним описом що і як робити.
     
  5. Merry

    Merry Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А як правильно готувати овочеве рагу? Мені постійно приходиться води підливати бо підгоряє. Так можна?
     
  6. Tanju

    Tanju Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я взагалі не даю води. В овочах її і так повно. Роблю зі всіх овочів, яких тільки можна: баклажан, кабачок, помідор, цвітна капуста, перець болгарський, цибулька, морква. Просто на початку тушу під кришкою, тоді овочі пускають сік, а в кінці кришку відкриваю, щоб зайва вода випарувалась.
     
  7. atena

    atena Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я завжи роблю так:
    0,5 л молока, 1 яйце, 4 ст. л муки (можна дати більше 5-6 ложок або додати крохмаль), пачка масла, 1 скл цукру.
    Частину молока відливаю, додаю муку та яйце і збиваю, щоб гарно все розчинилось.
    Решту молока сталю на вогонь, коли воно буде добре гаряче доливаю помаленько молоко з мукою та добре розмішую. довести треба до кипіння, але щоб не кипіло.
    коли остине додаю масло і цукор та розмішую, щоб було однорідним.
     
  8. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    білок яйця від синьокачанної капусти набуває бірюзового кольлору
    спробуйте і прослідкуйте за реакцією людей - байдужих не буває)))
     
  9. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, дайте якийсь рецепт хорошого тіста на солодкі печені пиріжки, але без молока. А то я така роззява перекинула молоко, і мої котики разом з собачкою з радістю все чемно злизали з підлоги))) В магазин йти не хочеться, а мужові обіцяла пиріжки!
     
  10. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, не підкажете рецепт консервування помідорів у власному соці.
    У запасах на зиму нічого.
     
  11. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    2 жовтки, 100 гр цукру, 2 ст л муки, 2 ст л крохмалю, 100 гр молока - збити разом в кухонному комбайні до однорідної маси (все додаю якраз в такій послідовності)

    0.5 л молока закип’ятити, влити туди цю масу і разом варити 2-3 хв - на маленькому вогні, постійно помішуючи ложкою.

    Додати 75 гр масла + ванільний цукор за бажанням - розмішати ложкою.

    Хто любить дуже солодке, треба додавати більше цукру
     
  12. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    маю вдома тунець консервований. а що з ним робити - не знаю.
    підкажіть, пліз, смачне щось.
     
  13. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мій лавлі салат- макарони спіральки (різнокольорові), салат, помідор, кукурудза, тунець, майонез, цибулька, зелень, сільперець.
     
  14. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    тільки доїли от таку смакоту - фарширувала болгарський перчик - тунець розім*яла виделкою,додала кабачка (тертого на терці) та цибульки тушеної(можна й моркви),все у форму та під соус - помідор перетертий із зеленню,часничком та сметанкою))))
    ммммммм....смакота))):girl_tender:
     
  15. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я люблю салат з тунцем - звичайний салат -огірок, помідор, листя салату+ тунець + можна потерти трішки сиру, заправити все олією і лимонним соком. Коли є пекінська капуста - то дуже люблю додавати тунець до неї - також тру сир, але заправляю вже майонезом. Салат розходиться на ура.
    Ще дуже люблю робити закусочний рулет з лавашу і тунцем. Ось рецепт.
    Берете лаваш - перший лист змащуєте майонезом,посипаєте голландським сиром натертим на "буряковій" тертці, другий лист знов тонко змащуєте майонезом (з обох боків!), накриваєте перший лист, розподіляєте тунець (розім"ятий вилкою) рівномірно по листу, посипаєте дрібно посіченою цибулькою, а ще краще якщо є зелена цибулька, знов накриваєте листом лавашу, змащеним майонезом (з обох боків). Третій лист посипаєте натертими яйцями (5 штук). Потім все акуратно згортаєте в рулет, замотуєте у фольгу і як мінімум на півгодини в холодильник. (потім кінчики рулету можна обрізати, якщо сухі). Смакота!!! Це щось типу "фаршмаку", але в лаваші, ну і з тунцем самий смачніший (пробували з іншими консервами - вже не такий зовсім виходить)
     
  16. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а я зараз напевно всіх здивую, але ніколи не їла і не варила бульон з домашньої курки. А останнім часом купуючи бройлерне мьясо - щось там ані жиру ані смаку.
    Тож надумала я купити домашню курку, порційно поділити її, заморозити, і потім варити на ній малій супчики/бульончики.
    Але поняття не маю як обирати курку, на що звертати увагу при виборі? Курки вже патрані, без кишок продається чи ще треба буде її вичищати?
    І по ходу яка приблизна вага +/- в домашньої курки може бути, як довго вона вариться, бо чула що довше за бройлерну. все решта в приготуванні тої курки нічим не відрізняється від бройлерної?
     
  17. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Курка продається потрошеною, але пам*ятаю, бабця казала, що має продаватись з печінкою, щоб можна було глянути чи вона була здорова. В нас вдома кури були десь по кілограму-півтора і варились досить довго, але якщо переварити, то буде як гума. Коли купуватимете, зверніть увагу на розміри, бо часто фермерських видають за домашніх (перші більші, а другі "спортивніші"). Пір*я не завжди добре обскубане, можливо треба буде вдома обсмалити чи доскубати. До речі, з когутика росіл завжди смачніший, його можна по лапках впізнати, якщо голову відтяли.
     
  18. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Проблема з блиском. Чому вони не блистять, булочки і пиріжки з дріжджового тіста? Я хочу блиску!
    Мазала: молоком, яйцем, жовтком, яйцем з молоком, олією, жовтком з олією, олією після випікання. Не блистять.
     
  19. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    спробуйте помазати розведеним у воді цукром (зовсім трошечки, на око), але практично наприкінці випікання.
    мають блистіти.
     
  20. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а чим фермерські гірші? чи наша ряба для прикладу теж фермерська?
    а як взнати коли воно вже готове але ще не переварене? Недоварити теж боюсь.

    :) мені всі лапки однакові, я когута живого зблизька ніколи не бачила, які там лапки в нього поняття не маю ))
     
Статус теми:
Закрита.