А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. VERO

    VERO Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, просвітіть, бо ніколи не мала справу з сушеними грибами. Сьогодні купила білі гриби (сушені), то намочила їх в молоці. Рано збираюся варити юшку (не знаю, як правильно її назвати). Чи добре я зробила і хто яку варить?
     
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В молоці? Ніколи не замочувала.

    Заливаю просто кип’ятком і даю постояти кілька годин. Потім ту юшку варто продіцити через марлю, але не виливати. Гриби звідти вибрати залити водою і зварити а далі за бажанням або додати моркви, барабольки і дрібних клюсочок, або зробити запрашку. А вже під кінець варіння додати першу переціджену воду. Це додає більш насиченого смаку.
     
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, дайте мені ідею якусь, бо гублюся :)

    купила курячі стегенця, бо не було філе. Обрізала м"ясо, стушила з морквою і картоплею. Залишилися кістки і шкіра, гарно відділена. Тобто, виходить те стегно без м"яса. Я поки що ту шкіру обмастила майонезом і спеціями, але не знаю, чим нафарширувати. Порадьте мені щось...
     
  4. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    гречка+спасеровані цибулька та морква
    рис+яйце
    рис+сухофрукти
    гречка+шампіньони
    заморожена суміш
     
  5. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    quote=Маруся-мама;987135]МЕНІ ВІДДАТИ!!![/quote]
    Мені також!!!:girl_cray:
     
  6. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Навчіть мене швидко чистити арахіс.Вчора пекла Снікерс-то просто капець.З моїм терпінням це трохи трудно:8:
     
  7. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ну він дуже швиденько чиститься,коли посмажити його,дати вистигнути.
     
  8. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    та я так і робила,але це для мене трохи довго.Я думала ще якісь способи є.
     
  9. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Як вдома спекти гарні відбивні????щоб вони виглядали такими, як в кафе подають?
     
  10. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я роблю лизон (яйце+мука+сметана), завжди гарні виходять. Хоча і в муку, і в яйце теж нічим не гірші від кафешних.
     
  11. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я роблю мачанку яйце плюс мука, але то яйце розтікається трохи і виходять всякі закручки)))) смачні вони, але не такі, як в кафе на вид.
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    лизон, мо воно таки ліейзон - від слова спаровувати, з’єднувати :girl_wink:

    Я ніколи не роблю те тісто на сметані, або на пиві або на мінеральній воді. Якщо тісто легко розтікається значить замало муки. Смажити треба на великій кількості гарячої олії.
     
  13. Florena

    Florena Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Спочатку обкачуєте відбивну добре у борошні з обох сторін, потім у злегка збитому яйці, знову у борошні і ще раз у яйці. Ми так робимо у кафе, гарно виглядає і смачно, щоб яйце не розтікалось та відбивна не втратила сік і була соковитою кладете на добре розігріту сковорідку. На таку відбивну можете зверху покласти пасеровану цубульку ,печериці та притрусити сиром і просмажити під кришкою. Якщо хочете із хрумкою скоринкою то обкачуєте відбивну перший раз у борошні, другий у збитому яйці, а третій у панірувальних сухарях і знову ж треба смажити на добре розігрітій сковорідці.
     
  14. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я завжди смажу тільки так, в сухарях. Вони мені естетично більше подобаються, ніж без сухарів:). Плюс до всього ще хочу відмітити, що коли кількість білків буде більшою за кількість жовтків - від цього теж "шуба" буде кращою. І я завжди смажу на пательні з досить високими стінками, або взагалі в широкому низькому банячкові. Тому що при смаженні на першій стороні я пательню прикриваю покришкою і за рахунок утвореної там пари "шуба" трохи вздувається. А коли перевертаю, то вже не накриваю. І відбивні виходять гарні, пухнасті:girl_curtsey:.
     
  15. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, я маю легені, хочу зробити фарш із цибулькою і морквою, а підкажіть рецепт тіста на пиріжки, щоб смажити на сковорідці або тицьніть, якщо десь є:girl_blush2:
     
  16. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Так мене навчила робити свекруха, яка уже більше 25 років працює у санаторії головним поварем. Відбивні просто ідеальні на вигляд та й смачнющі.
     
  17. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    До речі зовсім недавно я вперше в житті скуштувала м'ясо в сметанному клярі і мені дійсно сподобалося за рахунок тої кислинки специфічної:girl_yes2:. Тільки це була не відбивна, а кишенька з відбитого м'яса. А всередині були брусочки червоного перцю, шинки і сиру. Потім я спробувала таке чудо сотворити вдома, то трохи не сподобався той момент, що сметана ж також плавиться і утворюється ще більша кількість жиру, тому такі речі виходять досить масні і паперовий рушник був буквально просякнутий жиром.
     
  18. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я її даю зовсім трошки і такого як Ви написали зовсім не спостерігаю.
     
  19. Nastynya

    Nastynya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчата, розморозила літрову банку полуниці перетертої, і має вона якусь гірчинку, що просто зі сметаною їсти не дуже, що можна з того зробити і як на наступний раз заморожувати, щоб такого не було?
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Та прошу дуже! Я просто мясо з молочними майже ніколи не змішую, не кошерно :girl_crazy:

    ---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:22 ----------

    Ну я робила звичайне пісне тісто на кип’ятку і було добре.

    Склянка муки, сіль, склянка кип’ятку. Муку всипати в миску, додати сіль, вливаєте потрошки кип’яток і замішуєте тісто. Воно має бути трохи мягше, таке як на вареники.
    А тоді розкачуєте, наповнюєте, і смажите.

    Але ще я дуже люблю прісне дріжджове тісто. Типу як я давала на піццу але можна додати більше олії і одне яйце. А потім з нього виробляти пиріжки і смажити.
     
Статус теми:
Закрита.