А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

А я вже знаю!) Дякую Ануті))

2. hrobak

hrobak Well-Known Member

хочу-хочу таке, мені все від майонезу білки лишаються, а безе вже дістало :) скільки давати борошна-стружки, яка має бути консистенція? ну і цукор мав би бути, нє? і скільки то щастя пекти?

3. Fast

Fast Well-Known Member

Підскажіть! Скільки може зберігатись печінковий торт?
    Господиня з мене ніяка, але свекруха спереживалась, що будемо голодні на паску :) і всього різного вчора понадавала :) Холодильник в шоці:girl_crazy:

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Дівчата, порадьте, будь ласка, що давати до тірамісу краще : кавовий лікер чи ром?

5. La esposa

La esposa Moderator

в мене коржі неперемащені можуть і по півтора тижні лежати, нічого їм не є. А вже перемащений торт буде просто з часом засихати, хіба що плівкою накрийте. А загалом, думаю, за 3-4 дні мусите з"їсти :)

6. Seppy

Seppy Active Member

Дивно, це ж печінка, навіть, нехай і смажена. Я так ніколи не ризикувала, на 3 день, якщо не з*їдаємо, ховаю в морозилку, а при потребі розморожую і виходить як свіженьке, щойно спечене.

Останнє редагування: 23 Квітень 2011
  7. iriwa

iriwa Особлива мама

У кого є простий рецептик для пиріжків печених на сковорідці з солодким наповненням? І ще, мо хто порадить куди діти 2 слоїки варення з рожі? На пампухи нема часу, духовки немаю (точніше вона не фунциклює)

8. Galya

Galya Well-Known Member

Є простий рецепт пляцка: пісочне тісто, зверху варення з рожі, потім можна ше горіхи грецькі і збиті білки з цукром.

9. iriwa

iriwa Особлива мама

Нажаль нема де печи :girl_cray: Духовка несправна

10. whisper

whisper Well-Known Member

а підкажіть хтось пече пляцки з амонієм, які вони мають вийти пухкими чи ні, а то я шось пекла і не можу зрозуміти чи то так має бути чи мені не вдалось :girl_cray:

11. natorella

natorella Well-Known Member

амоній також розпушує, як сода

12. whisper

whisper Well-Known Member

а тоді ясно, значить не вдалий експеримент :girl_cray:

13. tsyganka

tsyganka Member

Чому не вдалий? скільки ви дали того амонію, по рецепту?

14. AilataN

AilataN жива

Дівчатка, нагадайте пропорції - на 500 гр сметани скільки желатину треба додати і в якій к-ті води його замочити ,щоб вийшла сметанкова галяретка? хочу зробити десерт" бите шкло", чи як його там, різнокольорові галяретки вже готові, а сметанкову забула як робити...останній раз готувала його роки три назад.
    А поки рецепт знайду мала встане і буде по десерту...

15. tsyganka

tsyganka Member

2 ст. ложки желатину вимішати зі склянкою гарячого молока, довести до кипіння(але не кип'ятити), додати цукор-пудру (0,5 склянки) і остудити.

16. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчатка, а навчіть робити тісто на чебуреки.
    Знаю, що там треба окропом борошно заливати, а пропорції - не знаю...

17. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

більше 3 років я робила пельмені та вареники на продаж...тісто робила так - 2 кг борошна ( в той час я брала борошно "Щедрик") просіювала 2 рази,брала 1.25л залізну кружку води,туди 1 ст.л солі(камяної не йодованої) 2 яйця.добре то вимішувала,та вливала в борошно..виделкою вимішувала тісто,потім вже руками довгенько мішала...накривала тканинною серветкою та чекала 30 хв...потім розрізала на шматки та розкочувала...с цієї кількості борошна виходило 5 кг пельменів...тісто мягеньке,добре ліпиться,не рветься.

18. kolobok

kolobok Member

Приніс чоловік з базару 2.5 кіло свинини з таким рвотним запахом, схожим на сечу (колись моя бабця казала, що так м"ясо кнура смердить).
    Можна його якось врятувати (маю наувазі м"ясо, а не чоловіка), щоб запах менший був? Бо при теперішніх цінах просто його винести на смітник якось не дуже хочеться :girl_cray:.

Останнє редагування: 9 Травень 2011
  19. atena

atena Active Member

пухкі виходять, але амоній має бути свіжим і не дуже вологим. я зазвичай даю у теплу сметану, перемішую і чекаю, коли вона збільшиться в об’ємі (приблизно 1-2хв), а тоді до тіста

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

МЕНІ ВІДДАТИ!!!

Печу і часто. Амоній треба розвести в гарячому молоці перед тим як додавати до тіста. Я завжди гашену соду і амоній додаю в кінці замісу.
    Пляцки виходять не дуже пухкі, вони стануть пухкішими з часом. Різниця між порошком до печива і амонієм є те, що тісто інакше піднімається. Якщо тістечка замісити на амонії, то вони будуть подібні на пряники.

А який перепис ви робили, може його розберемо? Я люблю і амоньячні коржі, і на порошку.

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:15 ----------

вимочити в холодній воді з оцтом. Повинно запах забрати.

---------- Додано в 13:18 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ----------

я молоком розводжу, і нічого не чекаю і ніц мені ще не зіпсулось. Навіть як був вологий всеодно добре себе повів. ;)

Статус теми:
Закрита.