А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А я вже знаю!) Дякую Ануті))
     
  2. hrobak

    hrobak Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    хочу-хочу таке, мені все від майонезу білки лишаються, а безе вже дістало :) скільки давати борошна-стружки, яка має бути консистенція? ну і цукор мав би бути, нє? і скільки то щастя пекти?
     
  3. Fast

    Fast Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Підскажіть! Скільки може зберігатись печінковий торт?
    Господиня з мене ніяка, але свекруха спереживалась, що будемо голодні на паску :) і всього різного вчора понадавала :) Холодильник в шоці:girl_crazy:
     
  4. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, порадьте, будь ласка, що давати до тірамісу краще : кавовий лікер чи ром?
     
  5. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    в мене коржі неперемащені можуть і по півтора тижні лежати, нічого їм не є. А вже перемащений торт буде просто з часом засихати, хіба що плівкою накрийте. А загалом, думаю, за 3-4 дні мусите з"їсти :)
     
  6. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дивно, це ж печінка, навіть, нехай і смажена. Я так ніколи не ризикувала, на 3 день, якщо не з*їдаємо, ховаю в морозилку, а при потребі розморожую і виходить як свіженьке, щойно спечене.
     
    Останнє редагування: 23 Квітень 2011
  7. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    У кого є простий рецептик для пиріжків печених на сковорідці з солодким наповненням? І ще, мо хто порадить куди діти 2 слоїки варення з рожі? На пампухи нема часу, духовки немаю (точніше вона не фунциклює)
     
  8. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Є простий рецепт пляцка: пісочне тісто, зверху варення з рожі, потім можна ше горіхи грецькі і збиті білки з цукром.
     
  9. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Нажаль нема де печи :girl_cray: Духовка несправна
     
  10. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а підкажіть хтось пече пляцки з амонієм, які вони мають вийти пухкими чи ні, а то я шось пекла і не можу зрозуміти чи то так має бути чи мені не вдалось :girl_cray:
     
  11. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    амоній також розпушує, як сода
     
  12. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а тоді ясно, значить не вдалий експеримент :girl_cray:
     
  13. tsyganka

    tsyganka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Чому не вдалий? скільки ви дали того амонію, по рецепту?
     
  14. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, нагадайте пропорції - на 500 гр сметани скільки желатину треба додати і в якій к-ті води його замочити ,щоб вийшла сметанкова галяретка? хочу зробити десерт" бите шкло", чи як його там, різнокольорові галяретки вже готові, а сметанкову забула як робити...останній раз готувала його роки три назад.
    А поки рецепт знайду мала встане і буде по десерту...
     
  15. tsyganka

    tsyganka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    2 ст. ложки желатину вимішати зі склянкою гарячого молока, довести до кипіння(але не кип'ятити), додати цукор-пудру (0,5 склянки) і остудити.
     
  16. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, а навчіть робити тісто на чебуреки.
    Знаю, що там треба окропом борошно заливати, а пропорції - не знаю...

     
  17. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    більше 3 років я робила пельмені та вареники на продаж...тісто робила так - 2 кг борошна ( в той час я брала борошно "Щедрик") просіювала 2 рази,брала 1.25л залізну кружку води,туди 1 ст.л солі(камяної не йодованої) 2 яйця.добре то вимішувала,та вливала в борошно..виделкою вимішувала тісто,потім вже руками довгенько мішала...накривала тканинною серветкою та чекала 30 хв...потім розрізала на шматки та розкочувала...с цієї кількості борошна виходило 5 кг пельменів...тісто мягеньке,добре ліпиться,не рветься.
     
  18. kolobok

    kolobok Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Приніс чоловік з базару 2.5 кіло свинини з таким рвотним запахом, схожим на сечу (колись моя бабця казала, що так м"ясо кнура смердить).
    Можна його якось врятувати (маю наувазі м"ясо, а не чоловіка), щоб запах менший був? Бо при теперішніх цінах просто його винести на смітник якось не дуже хочеться :girl_cray:.
     
    Останнє редагування: 9 Травень 2011
  19. atena

    atena Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    пухкі виходять, але амоній має бути свіжим і не дуже вологим. я зазвичай даю у теплу сметану, перемішую і чекаю, коли вона збільшиться в об’ємі (приблизно 1-2хв), а тоді до тіста
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    МЕНІ ВІДДАТИ!!!

    Печу і часто. Амоній треба розвести в гарячому молоці перед тим як додавати до тіста. Я завжди гашену соду і амоній додаю в кінці замісу.
    Пляцки виходять не дуже пухкі, вони стануть пухкішими з часом. Різниця між порошком до печива і амонієм є те, що тісто інакше піднімається. Якщо тістечка замісити на амонії, то вони будуть подібні на пряники.

    А який перепис ви робили, може його розберемо? Я люблю і амоньячні коржі, і на порошку.

    ---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:15 ----------

    вимочити в холодній воді з оцтом. Повинно запах забрати.

    ---------- Додано в 13:18 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ----------

    я молоком розводжу, і нічого не чекаю і ніц мені ще не зіпсулось. Навіть як був вологий всеодно добре себе повів. ;)
     
Статус теми:
Закрита.