А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sapiha

Sapiha New Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Підскажіть мені що я роблю не так. Вирішила зробити домашній майонез. Дала все по рецепту, збивала десь 45 хв. а він всеодно в мене чомусь не гусне. Шкода продуктів. Чи можна щось з тою масою зробити???? До чогось додати????

2. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

В самому низу сторінки я давала рецепт майонезу http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=65852&page=6
    Весь процес приготування займає до 10хв

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

:eek::eek::eek::8::8:
    Не знаю, що ви не так зробили, але можу сказати точно, що ви знущались з міксера чи блендера, яким 45хв збивали той майонез. не переймайтесь. В мене майонез получився аж з четвертої спроби. Тепер для мене це "проще простого"!

3. Sapiha

Sapiha New Member

та знущалася з себе більше.
    Дякую за пораду, після того як я написала тут, пішла щераз його збила і ОООО ЧУДО загус. :girl_yes: якийсь халепний з мене хімік. На смак вийшов такий нічого

4. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

девоньки! я сейчас на диете белковой,и в день ем 3-5 белков (яйца) а желтки мне нельзя....а что с ними можно сделать? выкидывать просто рука не поднимется)))))

5. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Зробила, дуже класна!
    Дякую за рецепт

6. Gajka

Gajka Well-Known Member

на хліб намастити по маслі

7. hrobak

hrobak Well-Known Member

в мене рецепт подібний до того, шо дає Наталя 2204: на 2 жовтки склянка олії, сіль-цукор-гірчиця за смаком (спочатку дайте по дрібці, гірчиці чайну ложку, потім готовий спробуєте і додасте чого забракне), збиваю міксером на повільній швидкості (насадками для тіста), спочатку жовтки, сіль, цукор, гірчицю, потім тонкою цівкою потроху додаю олію, в кінці оцет яблучний або лимонний сік. до речі, з гірчиць в майонезі нам найбільше засмакувала гірчиця Аро з Метро, з нею майонез просто бомбезний виходить )

п.с. рецепт від Наї між іншим :girl_wink: за шо їй велике дякую :girl_in_love: вийшов мені з першого разу і виходить завжди :girl_yes2:

8. status quo

status quo New Member

В магазине продаётся листовое тесто (хочу пирожков напечь), подскажите пожалуйста какую начинку можно придумать ,что-то кроме капусты и повидла фантазии на большее не хватает.

9. Insolence

Insolence Living The Dream

то явно знущання з комбайна.. експериментуйте і буде вам щасця =)
    у мене з першого разу, при тому, що я робила його на глаз з 2х різних рецептів =)
    ..
    я теж хвилин 10 все разом роблю.

дівчата маю питання. я давала лимонний сік (чи хто пише оцет) зразу до жовтків і інших складників, то все збивала і тоді лила олію. А ви пишите, що оцет давати в кінці. Принципова різниця в цьому є?

10. Mojito

Mojito New Member

А я коли роблю майонез, то збиваю спочатку самі жовтки, потім по краплі додаю олію, поки почне густішати. Потім вже можна додавати олію по чайні ложці всю. Коли маса збита, додаю сіль, перець, лимонний сік, гірчицю до смаку. Це рецепт Юлії Висоцької, в мене завжди виходить! Правда одного разу вирішила не панькатися і додавати відразу більше олії, то зіпсувала продукти і нічого не загусло!!:girl_nea:

---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:34 ----------

Я роблю такі пиріжки з вишнями консервованими, можна з сухофруктами, а солоні - з куркою, сиром і солоним огірочком. Просто супер виходить і завжди розходиться на ура!:nyam2: Це можна робити як окремими пиріжками, так і одним великим пирогом)

11. status quo

status quo New Member

Дякую!!!!!
    Сейчас пойду экспериментировать))))

Ещё вопрос ( несколько раз сама делала майонез, получался хорошо,и намного полезнее чем магазинный .без химии) но каждый раз боюсь сальмонеллёза.(Раз сама переболела - больше не хочу).А на варёных желтках вкусно - но немного не то....
    Что вы подскажете ?

12. Mojito

Mojito New Member

А спробуйте робити майонез на перепелиних яйцях! В них сальмонельозу не буває, до того ж вони містять в 5 разів більше вітамінів, мінералів і поживних речовин, ніж курячі яйця! Тому їх радять вживати сирими! І для майонезу підійдуть, тільки не знаю, як з пропорціями, бо ж ті жовтки манюсінькі)
    І, до речі, до пиріжків з куркою і огірочками можна дати трохи гірчиці, буде пікантніше:girl_wink:

13. Insolence

Insolence Living The Dream

1 куряче = 3 перепелиних

14. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

підкажіть будь ласка, для дерунів краще цибулю дрібно різати чи натерти?

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я завжди тру.

16. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Не кидайте в мене тапками:girl_cool:, скажіть, будь ласка, що таке "чечевица"? Бо така велика виросла, а не знаю.:girl_crazy:

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Сочевиця

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я натираю на тій ж терці що картоплю. Правда, моя свекруха, дуже широка господиня, каже що краще нарізати, бо потерта цибуля в дерунах гірчить. Не знаю, скільки їм свої деруни, ніколи нічого мені там не гірчило.:girl_blush2:

19. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Якщо хто ще буде робити деруни то спробуйте моркву, цибулю і картоплю перемолоти на мясорубку. Як на мене легше і ніжніше на смак виходить:girl_wink:

20. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.