А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Так, тiсто бeз начинки вийшло смачним, алe сухим (от цiкаво чого ж я хотiла). А якщо змастити цeй сухий пляцок соусом i викласти начинку, а потiм завтра щe раз в духовку i включити тiльки вeрхнiй пiдiгрiв, ТО ЗГОРИТЬ мeнi то тiсто чи буде ок?
    Може то сирe тiсто з начинкою викладeною покласти в холодильник а зранку спeкти i нe морочитись?

2. Alias

Alias Well-Known Member

А якщо звечора спекти. а зранку в мікрохвильовку?

• Подобається Подобається x 1
  3. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ну я хотiла вeлику :) в мою мікрохвильовку нe влiзe.
    Але iдeя класна! Може я так i зроблю ;) . Буде малeнька i смачнeнька i швидко :)

4. Alias

Alias Well-Known Member

замість одної великої можна спекти три малих і розігріти.

5. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Дівчата, як зробити тоненькі млинці? Ніц не вмію їх робити, а хочу коханому зробити сюрприз, напекти з якоюсь начинкою... він взагалі з ікоркою полюбляє

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

а як Ви робили млинці раніше?
    ми сьогодні зробили - 3 яйця, молока і води всього до 2 л вийшло, олії, солі і цукру = збили і на добру пательню тонко залили...

7. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

1 л. молока перекип'яченого
    2-3 якйця
    мука (я незнаю скільки треба стаканів, бо я завжди даю на око)
    сіль, цукор, олія (десь столова ложка)

В муку вбити яйця, дати щепотку солі, і так само цукру
    Гарно все розмішати, до однорідного коліру. Потім даю муку, при чому завжди помішую, щоб не було грудочок (треба дуже ретельно вимішувати). А якщо у вас є кухонний комбайн, то ще легше, ви тільки сипете, а він сам мішає. Коли тісто стане і не рідке і не густе (середньою густоти, щоб могли налити на сковорідку і круговими обертами розрівняти тісто). Впринципі і все. А начинку вже вибираєте самі, я наприклад сьогодні зробила одні з курятиною, а другі з сиром.
    ой, забула, а потім я ще обжарюю в яйці. Збили яйце, обмокали налисник і на сковорідку! :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

:shy: Я взагалі не вмію їх робити...

9. Alias

Alias Well-Known Member

А я завжди бо тіста додаю ще мінеральної води, тоді вони виходять мереживні

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

Тоyvo я теж колись не вміла їх робити, але найшла дуже добре "інструкцію"
    напишу й вам.:

120 гр. муки
    200 мл. молока
    75 мл. води -змішую разом з молоком (використовую мінеральну)
    2 яйця
    сіль чи цукор за смаком.
    розтоплене масло вершкове - 50 гр (в тісто)
    Спершу мука (пересіяти над мискою через решето, щоб набралася мука повітря)+ яйця+сіль. Далі поволі вливаємо рідину. якщо не маєте вінчика -тоді виделкою вимішуєте. Головне зі стінок миски знімати муку. Грудок за кілька підливань не стане. Якщо побачите що тісто вже готове до смаження, то рідини не підливайте вже, в мене часом залишається 2-3 ложки рідини.
    В кінці вливаєте масло і ще раз перемішуєте. Залишаєт тісто відпочити на 20-30 хв.
    Сковорідку змащуєте маслом вершковим і випікаєте млинці. Я змащую сковорідку за кожним млинцем, бо в мене така не дуже можна сковордіка.:))

Млинці для мене - гарні і смачні, такі щоб були тонесенькі і мереживні. Якщо млинець весь у такі дрібненькі дірочки, то тісто ВАМ вдалося. Якщо краї швидше підсихають не переживайте - скаладайте їх на купочку, і вони все рівно змякнуть.

За цим рецептом навчилася робити ідеальні млинці, і власне він мені сподобався тим, що все чітко в грамах вказано. Спробуйте з цієї маленької порції, а згодом, як я, зможете просто все збільшити в 2-3 рази. Часом досипаю в тісто замість солі Вегету - для солених млинців.
    Смачного ВАМ!

• Подобається Подобається x 3
  11. Дана

Дана Well-Known Member

Для тоненьких тісто має бути рідше і добра пательня до якої ніц не пристає, я для млинців тримаю окрему пательню. А ось для ікорочки підійдуть не звичайні тонкі а якраз грубші(тобто товстіші і менші, розміром як оладі, зараз десь фото найду:)
    А тіста на млинці не бійтеся ну в самому гіршому випадку перші два три викінете але зате навчитеся. Пробуйте спекти один, якщо він вас не влаштовує дивіться на причину, рветься +мука, загрубий +вода, молоко, газіровка, кефір (тобто те на чому ви замішували),ь якщо не пропікається значить завеликий вогонь і загусте тісто, дайте меньший вогонь і зробіть рідше тісто.
    Ще я не раз пробувала пекти млинці на соці, яблучному апельсиновому дуже ароматні і смачні виходять.

• Подобається Подобається x 11
  12. Kasia

Kasia Well-Known Member

Дякую Дана! А як це на соці, замість молока? Чи води?

13. Дана

Дана Well-Known Member

Замість води, я робила спочатку 50/50, а потім наловчилася і 30 молока /70 соку, але тре слідкувати вони швидко печуться, ну і пательню змастити не помішає. :)
    Ось два цыкавих рецепта
    АПЕЛЬСИНОВЫЕ БЛИНЧИКИ
    http://forum.carina-forum.net/forum/index.php?topic=300.msg2370#msg2370
    - 2 яйца
    - 400 мл молоко
    - 250 мл мука
    - 1/ 2 ч л соли
    - 2 ст л растопленного сливочного масла
    - 100 мл апельсинового сока ( апельсиновый лимонад Fanta)
    - 1 ст л очень мелко потертой цедры апельсина
    - сахар по вкусу

і ще цей цікавий і смачний рецепт
    Банановые блинчики
    http://forum.carina-forum.net/forum/index.php?topic=236.msg1659#msg1659

300 мл вода
    200 мл мука
    2 ч л сахар
    1 банан
    1 яйцо
    1, 4 ч л соли
    измельчить банан в блендер.. добавить в тесто и дать тесту настояться около 30 минут.. Подавать с шоколадным соусом
    омментарии:
    Первый раз делала с бананом - очень вкусно. Так как дома бананы бывают крайне редко, то обычно делаю без банана. Иногда беру воду пополам с молоком, иногда только молоко. Очень нежные блинчики получаются, тоненькие, мягкие, вкусные вкусные!!! Из этого колличества получается около 8 больших блинчиков или 10-12 маленьких.

Кокосовые блинчики с бананом в корице

250 мл молока
    100 гр. сливок
    2 яйца
    2 ст.л. сахара
    4 ст.л. кокосовой стружки
    6 ст.л. муки

Для начинки:
    2 банана
    2 ст.л. лимонного сока
    2 ст.л. мёда
    1 ч.л. порошка корицы

масло для смазывания

Смешать молоко, яйца, сливки, сахар, стружку и муку венчиком. Выпечь на горячем масле блинчики (крепы). Бананы почистить, порезать кольцами, сбрызнуть лимонным соком. Мёд нагреть в сковородке, добавить бананы, посыпать корицей, закарамелизировать. Выложить банановую начинку на блины, скрутить блинчики.
    Наверняка сливки можно заменить молоком.

БЛИНЧИКИ НА КЕФИРЕ Ofelia
    http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=966339#966339

0,5 литра кефира подогреть и взбить миксером+ 1/2 ч.л. соли + 2 ст. л. (с горкой) сахара + 15 ст. л. муки .Отдельно взбить 2 яйца и вылить в кефирно-мучную смесь , ещё раз взбить.
    350 гр кипятка вылить в массу и ещё раз взбить.
    Получаются очень кружевные, нежные блинчики, тают во рту
    Я каждый блинчик смазываю маслом сливочным.

• Подобається Подобається x 8
  14. карапуз

карапуз Well-Known Member

Усе моє сімейство дуже любить млинці з сиром.На сніданок ідуть на ура.Чоловік мені купив сковорідку спеціальну для млинців.Я її так розхвалила мамі,що вона теж захотіла таку.Ми їй подарували,то вона на днях дзвонить і каже:
    -Не сковорідка,а чудо.Сама смажить :xaxa: і навіть олії не треба.А ти її миєш?Бо в мене така чистенька,ніби нічого і не смажила :).
    Я зауважили,що на домашніх яйцях млинці набагато смачніші.

15. Дана

Дана Well-Known Member

Ось такі блінчики(млинці) підійдуть для ікри, чи соленого/копченого лосося.
    БЛИНЧИКИ С СЫРОМ PARMIGIANO
    - 150 мл мука
    - 300 мл молоко ( обезжиренное)
    - 1 ч л сахар
    - 3 яйца
    - 1/ 2 ч л разрыхлитель
    - 3 ст л тертого Parmigiano
    - щепотка черного перца
    - Взбить яйца с сахаром и молоком
    - Неперывно взибвая , добавить муку , смешанную с сыром и разрыхлителем и щепотку перца
    - Поставить тесто на 30 минут " набухать"

ЗАКЛЮЧИТЕЛЬНОЕ СЛОВО..Я не люблю " пышные" блинчики.. особенно если делаю с соленым гарниром.. Поэтому колличество муки можно именять по желанию...
    Pаrmigiano можно заменить Пармезаном, Чеддером, любым другим твредым или полутвердым сыром
    Я такі пекла,замість пармезану дала якись гострий і твердий наш сир, просто пішла в магазин і попросила найтвердіший і гостренький на смак.

• Подобається Подобається x 4
  16. Дана

Дана Well-Known Member

Мию, бо смажу і солені і солодкі і оладі і овочеві, то інколи тре помити:ninja:але її можна і просто паперовим кухонним рушником протерти і готово.
    А на домашніх яйцях то без питан, моя бабця вчила мою мама та мене пекти налисники по такому рецепту
    1 літр домашнього молока
    10 яєць домашніх!:xaxa:
    сіль, цукор, ложка олії і муки скільки забере.
    Але мені то зажирно стільки яєць вбухати в млинці.:xaxa:

17. Златка

Златка Well-Known Member

О, то класна ідея, треба спробувати :clapping:

А я така любителька млинців! Спочатку думала, що в мене руки не з того місця ростуть, бо вони в мене ніяк нормальні не получались :8: А потім як купила тефалівську сковорідку для млинців, зрозуміла, що усі проблеми то були в моїх сковорідках, бо з того часу вони завжди в мене виходять на 5+.

А щодо домашніх яєць, то чиста правда, бо тоді млинці набагато кращі виходять :)

p.s. Чоловік обожнює, як я до млинців даю ванільного цукру :)

18. карапуз

карапуз Well-Known Member

То я все свою маму цитувала :).А Ви подумали,що я до Вас на Ти :shy:?Але дякую за відповідь,я теж мию :).

19. Дана

Дана Well-Known Member

Чесно, подумала що до мне :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

що то за таке сковорідка? бо я теж мала тефалівську і не змащувала то вона вся облізла згодом.

Статус теми:
Закрита.