А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я на краківському купляла - там де пакети продають (і всякі одноразові штукенції)
     
  2. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Бачила вчора в Ашані і сьогодні в Метро у відділі між трубочками для коктейлів і столовими приборами.
     
  3. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В Сільпо, там де одноразові стаканчики, зубочистки.
     
  4. Azza

    Azza Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата привіт, вирішила на НР приготувати печену рульку, якщо хтось готував, то поділіться секретом хорошого приготування. Маю рецептр рульки із пивом і соєвим соусом, але робитиму вперше.
     
  5. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    (Моя рулька якраз маринується:girl_yes2:)
    Чоловік дуже любить це блюдо, тому готуємо частенько. Методом "тика" переконалась, що основне добре рульку намаринувати. Перший маринад: закипятити воду з духмяним горошком, лавровим листом, цибулею, коли вистигне - помістити туди рульку і нехай вимокає до вечора.
    Другий маринад: оливкова олія, сіль, спеції до свинини, подрібнений лавровий лист. Добре натерти рульку, проколоти у декількох місцях і втикнути зубчики часнику. У мене вона так буде маринуватись майже добу.
    Випікаю приблизно 3 год. на середньому вогні. Найбільше подобається готувати у рукаві, тоді рулька не суха і дуже-дуже смачна.
     
  6. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, допоможіть! Зробила забагато тіста на печінковий торт і не встигаю все посмажити, та й потреби в такій кількості немає. Можна готове тісто заморозити?
     
  7. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Поділіться будь-ласка рецептом пампухів, чим простіший рецепт тим ліпше!.... Але щоб смачні були :)
     
  8. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, що робити з каперсами? Чоловік купив для солянки літру таких дрібненьких, два рази підряд солянку варила, і ще пів літри залишилось.. Може салатик якийсь?
    Ну, якщо хочете смачні, то прийдеться попотіти)
    Самий простий рецепт, по якому я найчастіше роблю пончики
    Пончики солодкі:
    0,5 л. молока теплого
    2 яйка
    3 ложки цукру
    0,5 пачки маргарини
    1 п. дріжджів (мокрих)
    1,5 л. муки
    Дріжджі посипати ц.укром, коли змокріють розвести у теплому молоці, додати м'який маргарин та яйка гарно помняти пальчиками та додати муку. Замісити легке тісто (муки може знадобитись меньше, то залежить), на 2 год в холодне місце.

    Пончики до борщику з часничком:
    1 л. молока
    100 г. дріжджів
    1 столова ложка цукру
    1 чайна ложка солі
    мука
    має накиснути добре,тоді:
    6 яєць
    0,5 пачки маргарини
    Все добре замісити ще раз. Після того я вже не ставлю киснути, зразу роблю пончики.
    Соус до пончиків:
    часник подавити+олія+сіль.

    Пончики солодкі від маминої подруги:
    100 г. води
    100 г. олії
    100 г. цукру
    Закип'ятити, щоб вистигло.
    0,5 л. води закип'ятити щоб вистигло+50 г. дріджів+1 яйце.
    Все разом змішати, і додаючи муки замісити легке тісто.
     
  9. Mamusya

    Mamusya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Точно в холодне ?
     
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    На першій сторінці є як роблю пампухи я. Вдалий і дуже смачний перепис. Можна хіба цукру чуть менше дати.

    Цього року випробовувала новий перепис з хлібною мукою і мені не сподобалось, бо тісто більш забите/туге, але є великий плюс що довго не черствіють. На Щедрий Вечір робитиму за новим переписом, але змішаю звичайну муку і хлібну.
     
  11. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Точно в холодне, не холодильник, але не біля батареї чи плити. Я на вікно ставлю.
     
  12. simona

    simona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  13. sofcja

    sofcja Member

  14. simona

    simona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    о, дякую:girl_blush2:
     
  15. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    люююблю каперси...
    я їх додаю у салати (переважно у рибні - з тунцем, з лососем та у різні варіації грецького), у різні соуси до пасти на основі помідорів, до соусу тисяча островів та до білого соусу з хріном, які подаю до риби.
    Самостійно вони мені смакують хіба з соленою рибою та креветками.
     
  16. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Варила бульон на бощ з реберць телячих...м"ясце перекрутила,думала зроблю ще налисничків, а воно жирнувате, не піде.... Куди можна його використати? ( вже перекручене на фарш і змішане з морквою і цибулею)
     
  17. Montreal-ka

    Montreal-ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я би взяла би той фаршик і зробила би конвертики з лаваша. В лаваш ще можна дати тертого тв.сиру, а перед тим як їсти, розігріти, щоб сир ростопився. Я колись таке робила, але ще помідорчика давала.
     
  18. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    та той фарш потрібно з чимось змішати- бо він жирнуватий, а з чим незнаю...
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Телячий не такий жирний як свинячий. Можете посмажити з ложкою води і він не буде такий жирний. Плюс, можна потім той жир злити.
    А шницельки які або голобці ліниві?
     
  20. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    з гречкою або філе курячим
     
Статус теми:
Закрита.