А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=876797&postcount=977
     
  2. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, а як вибрати добре авокадо??? Хочу спробувати суші зробити, а фрукта цього вибирати не вмію((((
     
  3. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Воно має бути темно зеленим, без чорних цяток і не твердим (чорні цятки і дірочки означають, що авокадо з хробачками)
     
  4. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дякую, будемо вибирати))
     
  5. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Хто готував шашлик вдома в духовці? А навчіть мене..:) Насиляти на шампурі/не насиляти, обмотувати фольгою/не обмотувати, як довго пекти?
     
  6. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата тут писали багато про тірамісу, я як завжди все прохлопала, чи можна яйця замінити сметаною? І якщо так , як її збивати з маскарпоне-попередньо відцідити на марлі чи давати до неї сметанний загущувач?
     
  7. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    готувала, одягала на шампур для курки -гриль , але без фольги

    довго маринувала, але все одно вийшов сухий

    більше не хочу, краще вже по французьки зробити
     
  8. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я готувала. В бянячку втушила, нанизала на палички і допекла до скоринки в духовці :)
     
  9. Tanita

    Tanita New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=63270&page=20
    Я тут дала рецепт для торта з маскарпоне http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=63270&page=20
    і там описано, як готувати жовтки на паровій бані (для тих боїться сальмонели), оскільки в оригінаьному рецепті тірамісу сирі жовтнеохідні жовтки. А замість сметани всетаки краще взяти вершки 33% (вони тепер коштують майже як домашня сметана). А якщо брати просто магазинну сметану, то її краще на ніч поставити в марлю, що зійшла вода.
     
  10. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ірусь, а ти до того його маринувала, як то традиційно є з шашликом?
     
  11. Azza

    Azza Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Свекор робив такі шашлики минулого року, а досі пам'ятаю їх смак. Замаринував як звичайний шашлик, потім на противень порозкладав і в розігріту духовку. Досить таки були сочні.
     
  12. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я викладала шашлик нанизаний на дерев*яні шомпури на решітку і включала гриль. Вийшов майже як справжній, тільки димком не пройшовся :) :girl_devil:
     
  13. Azza

    Azza Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ми пекли в стародавній духовці, там грилю і близько не було, але вийшли добрі. Але якщо є гриль ну то це і справді димку лише не хватає.
     
  14. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Не знаю як на рахунок жовтка, але білок в тірамісу ви нічим не заміните, бо збитий до штивної пінки і легенько перемішаний з маскарпоне він робить крем таким воздушним. Після ночі в холодильнику в мене тірамісу стає такої пористої консистенції, легко ріжеться, і дуже добре тримає форму, можна вилочкою їсти, то саме завдяки збитим білкам. Мені чомусь здається, що якщо не дати до сметани якогось згущувача, то все потече.. Ну або не буде триматись, ложкою прийдеться їсти. Сам маскарпоне робиться з жирних вершків, якщо додати до нього ще вершків, то нічого не змінить.. Яйця дають свій особливий смак. Якщо боїтесь сирих курячих яєць, можете взяти перепелині, 1:4. То моя особиста думка. Я їла дуже багато видів тірамісу, але якщо вже починаються заміни, то як на мене, це вже не тірамісу, просто солодкий десерт.
     
  15. Vegas

    Vegas Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Завтра буду пекти трубочки з начинкою згущене молоко + орішки. Може підкажете, як зробити смачний крем для трубочок. Хочеться різновиду.
    Буду вдячна усім, хто відгукнеться
     
  16. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    основне шпажки попередньо на годину намочити в воді - шоб не згоріли
     
  17. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  18. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а мені навпаки захотілося максимально все спростити, буду робити Наполеон, але з готовим вершковим кремом, він мені якраз такий легкий, як я люблю.
     
  19. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я роблю з курятини шашлички, то замочую шпажки в маринаді - вони потім запах віддають. то навіть копченим пахне))) в мене в духовці гриль - він дає ефект легкого димку
     
  20. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
Статус теми:
Закрита.