А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А як заморозити цвітну капусту? Відварювати чи сиру?
     
  2. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я її розбираю і морожу сирою, взимку витягнула - і відразу до зупки чи в рагу (не розморожуючи).
     
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я за сиру. Відварити це вже буде не те, вийде каша.
     
  4. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    На якомусь сайті вичитала, що якщо то потім буде їсти дитина, то краще пару хвилин бланшувати перед заморозкою. Я всі овочі в пароварку на кілька хвилин, тоді охолоджу і в морозилку.
     
  5. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я взагалі всі овочі заморожую в сирому вигляді, причому коли варю овочеву зупку то цвітну капусту кидаю в самому кінці і то ненадовго, бо вона "любить розлістися.
     
  6. TASJA

    TASJA Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, підскажіть, як найкраще телячі стейки з ананасами запекти.
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мені здається то в любому випадку буде смачно, головне мясо не перепекти, щоб не було сухим.
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    З телячого взагалі-то стейки не робляться але якщо хочете запекти з ананасами то так і зробіть, ніц не видумуючи. Замаринуйте мяско, складіть на бритванку, покладіть зверху на кожен кусень мяса плястерок ананасу, можна зверху ще покласти плястерок сиру і запекти в духовці. Усьо.

    Ви щось інше думали?
     
  9. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я би то ше в фольгу завернула а при кiнцi просто вiдкрити на хв 5 а тодi сиру. Бо висохне, тай сир певне пригорить як потопиться.
     
  10. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, підкажіть чи то так можна, чи то я собі щось видумую.
    Хочу нафарширувати перцю багато і в морозилку його. Щоб потім діставати і парочку собі готувати, коли захочеться.
    Чи після заморозки то буде щось незрозуміле?

    І порадьте, чи можна якісь майже готові страви заморожувати, щоб потім просто дістав - зварив і їсти.
    (окрім пельменів-вареників:))
     
  11. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Котлети.:)
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а чому незрозуміле? Нормальне буде. У нас он в церкві нароблять виварку голубців, попакують в окремі коробочки і в морозилку. Потім розморожуєш собі і їш без проблем.
    Єди не що може не варто заморожувати це ті готові страви які при розморожуванні можуть змінити свій вигляд чи смакові властивості. Але навіть зупи можна заморожувати, такі як борщі, росіл чи горохову зупу. Тільки не наливати по-вінця той контейнер і не можна морозити в шкляній посудині, якщо налито забагато і закрито кришкою - трісне.
     
  13. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    З перцем такого не робила, а от голубці накручені відносно часто морожу. Нічого їм не бракує.
     
  14. Coshitce

    Coshitce Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Фарширувала пробланшований перець пробланшованими тертими морквою і петрушкою та трішечки просмаженою цибулею (як каже мама "цибулю зісклити"(вона стає прозорою)), охолоджене-зафаршироване в контейнери; замерзло в кульки на один раз приготування. Як виймала з морозилки: в сотейник (обмазаний олією), заливаю томатним соком (посоленим-поперченим), чи розведеною водою томатною пастою, чи (якщо ще залишився) домашнім перетером з помідорів (теж солений-перчений) і в духовку. На гарнір - відварений рис. Як хочете, то окремо тушковане чи відварене м"яско до того всього.
    Але! Я таке дуже люблю, а чоловікові то не надто смакує.
     
  15. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я рис завжди в голубці чи перчик даю :)
     
  16. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, незнаю чи це вже питали, але я спитаю ще раз. Що робити, щоб бісквітне тісто піднімалося і було пухке? Я здається все так пише книжка роблю, і в духовці тісто гарно росте, а потім бац і паляниця.
     
  17. mileneva

    mileneva New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, підкажіть мені, недосвідчені хозяйці, як наквасити капусту.
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    є декілька способів.

    1. Додаєте до тіста порошку до печива
    2. Змішуєте муку з кількома ложками крохмалю
    3. Робите бисквіт з підігрівом, тобто в яйця вливаєте кілька ложок кип’ятку
    4. Дуже добрий спосіб щоб бисквіт не сів, обгорнути форму складеною в кілька шарів фольгою. Фольга допоможе рівномірно розподілятись теплу і бисквіт однорідно пропечеться.
     
  19. Coshitce

    Coshitce Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Коли готую "на зараз", то також додаю ОБОВ"ЯЗКОВО, але при заморожуванні не сподобалось:girl_nea:
     
  20. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Господиньки, потребую поради.Вчора привезли білих грибочків з Карпат, є дуже гарні маленькі - так і просяться в банку. Але ні я , ні чоловік ніколи не маринували грибочків. В інеті найшли кілька рецептів,але або немає якогось інгридієнту типу лимонної кислоти або оцтової ессенції, або треба стерилізувати, чого я ніколи робила. Підкажіть якийсь перевірений рецепт будь-ласка, щоб смачно і просто :)
     
Статус теми:
Закрита.