А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дитинство пригадалось :girl_in_love:
     
  2. meri5

    meri5 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    господиньки, поділитися що можна зробити з пореєм перший раз посіяла от зародив він в мене дуже гарно а що готувати незнаю (лиш салат з яйцем).
     
  3. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчата виручайте:girl_impossible:
    дуже люблю печені Фрутта.. може хтось робив у домашніх умовах? киньте рецептик.... може хоч схожих....пліззз
     
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Використовувати як цибульку, тільки його треба добре вимивати бо там між пелюстками багато піску/землі.

    Можна зробити пиріг такий як кіш.
     
  5. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    розкажіть мені зеленій ше у тому ділі, хто як запікає цілу тушку курки, чим фаршируєте, як то все робите? а то купила і не знаю, що і як робити
     
  6. rododendronia

    rododendronia Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    може хтось підкаже якісь смачненькі страви для діабетиків, буду дуже вдячна
     
  7. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А ви хочете конче фарширувати? Як для початку може просто запекти без фаршу?
    Курку помити, обтерти від вологи( я витираю паперовим кухонним рушником) і натираєте зверху і зсередини- сіль+ перець+ солодка паприка+ капку олії, або сіль+гірчиця+соєвий соус+ перець, або любий маринад на ваш вибір, в середину курки вставити цілий помитий лимон, і зубочистками скріпити шкіру, так щоб лимон не викотився, запхати курку в рукав для запікання, якщо ви початківець то краще в рукаві, влити пару ложок води і пекти при температурі 180градусів до повної готовності, я печу без рукава, головне не пересушити, але то рідко вдається пересушити. Ще я би вам порекомендувала натерту тушку курки поставити на банку типу такої як давно майонез продавали, в банку попередньо влити води до половини, кинути з два лаврових листка, столову ложку солі, і зо три грубеньких кружальця лимону. І пекти без рукава, вода буде випаровуватися і готувати курку з середини, а лимон і спеції дадуть приємний аромат.
    А якщо конче хочете фарширувати то на ваш вибір гречка, рис, кускус, булгур,фрукти, овочі, що душа потребує головне щоб каші були до фарширування напівзварені. Смачно фарширувати рисом з овочами, гречкою з печерицями, або просто напхати яблук, закріпити зубочистками і запікати.
     
  8. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    мусить бути. Почитайте уважно:
    Я раджу спробувати поставити на пляшку з пивом або з кока-колою. Я завжди на пиві готую, але якщо перед тим натираю часником то даю курці промаринуватись трохи, бо часник може позеленіти.
     
  10. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, хто готував філе кальмара? Що з нього впринципі можна приготувати їстівне? А то я купила вчора 2 філе і сьогодні мій кіт все це буде мати на вечерю :girl_crazy:, не розумію чи не так готувала, чи то воно таке специфічне на смак?
    Частину намагалась посмажити. але вийшло якесь зовсім тверде, а решту відварила, нарізала смужками і зробила салат з огірком, яйцем і майонезом - усе котові, нам не пішло...
     
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Може переварили?
     
  12. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Хіба пересмажила те, що смажила, а потім почитала, що його треба недовго готувати, то варила решту десь 3-5 хв., просто на смак воно якесь як сода чи що, а на вигляд на сало схоже, то так має бути?
     
  13. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ну на вигляд схоже, на смак мені на соду не подібне:) Але то на любителя напевно.Мій чоловік морських білків не розуміє, а я часом собі готую, мені смакує.
     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Так. Він сам по-собі не має ніякого вираженого смаку. Але я його люблю лишень смаженого в тісті, политого цитриновим соком і мачати в соус Маринара. Тоді їстивний.
     
  15. Mamusya

    Mamusya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Во-во. В нас було аналогічно - тільки все пішло в смітник.
     
  16. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я купую очищене, заморожене. варю 3 хв. ріжу тоненькими смужками+ печериці мариновані+ яйка+ сир. майонез. добре виходить.
     
  17. Furore

    Furore New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Хтось вміє готувати такі соуси як в "Картопляній хаті"?
    Навчіть, плііііііііііз! :girl_tender:
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Не була не знаю що там готують.
     
  19. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Коли сама готувала в Україні - теж не сподобалось зовсім. Але у Хорватії - це мегапопулярний продукт як гаряча страва. І готують його пару хвилинок на грилі, поливають часниковим соусом з лимоном та зеленню. Завжди маленькі молоді тушки. Виходить ніжно хрумке пікантне м"яско з рум"яними бочками та неперевершеним смаком.
    Чи в нас ті кальмари не такі як мають бути, чи просто гриль має бути відповідний, хз, але повторити не вдалось.
     
    Останнє редагування: 4 Вересень 2010
  20. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    в нас приблизно та сама історія була, половину викинули. А решту, що не встигли зварити, я порізала тоненько, насолила і висушила на нитці. Було ням.
     
Статус теми:
Закрита.