А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

дитинство пригадалось :girl_in_love:

2. meri5

meri5 Well-Known Member

господиньки, поділитися що можна зробити з пореєм перший раз посіяла от зародив він в мене дуже гарно а що готувати незнаю (лиш салат з яйцем).

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата виручайте:girl_impossible:
    дуже люблю печені Фрутта.. може хтось робив у домашніх умовах? киньте рецептик.... може хоч схожих....пліззз

4. Маруся-мама

Використовувати як цибульку, тільки його треба добре вимивати бо там між пелюстками багато піску/землі.

Можна зробити пиріг такий як кіш.

5. napoleona

розкажіть мені зеленій ше у тому ділі, хто як запікає цілу тушку курки, чим фаршируєте, як то все робите? а то купила і не знаю, що і як робити

6. rododendronia

rododendronia Member

може хтось підкаже якісь смачненькі страви для діабетиків, буду дуже вдячна

7. Дана

Дана Well-Known Member

А ви хочете конче фарширувати? Як для початку може просто запекти без фаршу?
    Курку помити, обтерти від вологи( я витираю паперовим кухонним рушником) і натираєте зверху і зсередини- сіль+ перець+ солодка паприка+ капку олії, або сіль+гірчиця+соєвий соус+ перець, або любий маринад на ваш вибір, в середину курки вставити цілий помитий лимон, і зубочистками скріпити шкіру, так щоб лимон не викотився, запхати курку в рукав для запікання, якщо ви початківець то краще в рукаві, влити пару ложок води і пекти при температурі 180градусів до повної готовності, я печу без рукава, головне не пересушити, але то рідко вдається пересушити. Ще я би вам порекомендувала натерту тушку курки поставити на банку типу такої як давно майонез продавали, в банку попередньо влити води до половини, кинути з два лаврових листка, столову ложку солі, і зо три грубеньких кружальця лимону. І пекти без рукава, вода буде випаровуватися і готувати курку з середини, а лимон і спеції дадуть приємний аромат.
    А якщо конче хочете фарширувати то на ваш вибір гречка, рис, кускус, булгур,фрукти, овочі, що душа потребує головне щоб каші були до фарширування напівзварені. Смачно фарширувати рисом з овочами, гречкою з печерицями, або просто напхати яблук, закріпити зубочистками і запікати.

8. napoleona

9. Маруся-мама

мусить бути. Почитайте уважно:
    Я раджу спробувати поставити на пляшку з пивом або з кока-колою. Я завжди на пиві готую, але якщо перед тим натираю часником то даю курці промаринуватись трохи, бо часник може позеленіти.

10. irushka

irushka Well-Known Member

Дівчата, хто готував філе кальмара? Що з нього впринципі можна приготувати їстівне? А то я купила вчора 2 філе і сьогодні мій кіт все це буде мати на вечерю :girl_crazy:, не розумію чи не так готувала, чи то воно таке специфічне на смак?
    Частину намагалась посмажити. але вийшло якесь зовсім тверде, а решту відварила, нарізала смужками і зробила салат з огірком, яйцем і майонезом - усе котові, нам не пішло...

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Може переварили?

12. irushka

irushka Well-Known Member

Хіба пересмажила те, що смажила, а потім почитала, що його треба недовго готувати, то варила решту десь 3-5 хв., просто на смак воно якесь як сода чи що, а на вигляд на сало схоже, то так має бути?

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ну на вигляд схоже, на смак мені на соду не подібне:) Але то на любителя напевно.Мій чоловік морських білків не розуміє, а я часом собі готую, мені смакує.

14. Маруся-мама

Так. Він сам по-собі не має ніякого вираженого смаку. Але я його люблю лишень смаженого в тісті, политого цитриновим соком і мачати в соус Маринара. Тоді їстивний.

15. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Во-во. В нас було аналогічно - тільки все пішло в смітник.

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

я купую очищене, заморожене. варю 3 хв. ріжу тоненькими смужками+ печериці мариновані+ яйка+ сир. майонез. добре виходить.

17. Furore

Furore New Member

Хтось вміє готувати такі соуси як в "Картопляній хаті"?
    Навчіть, плііііііііііз! :girl_tender:

18. Маруся-мама

Не була не знаю що там готують.

19. bora

bora Well-Known Member

Коли сама готувала в Україні - теж не сподобалось зовсім. Але у Хорватії - це мегапопулярний продукт як гаряча страва. І готують його пару хвилинок на грилі, поливають часниковим соусом з лимоном та зеленню. Завжди маленькі молоді тушки. Виходить ніжно хрумке пікантне м"яско з рум"яними бочками та неперевершеним смаком.
    Чи в нас ті кальмари не такі як мають бути, чи просто гриль має бути відповідний, хз, але повторити не вдалось.

Останнє редагування: 4 Вересень 2010
  20. La esposa

La esposa Moderator

в нас приблизно та сама історія була, половину викинули. А решту, що не встигли зварити, я порізала тоненько, насолила і висушила на нитці. Було ням.

Статус теми:
Закрита.