А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

так може й з баклажанами, але я люблю їх отдєльно їсти з часником:girl_yes2:

2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Касю, а як ти їх робиш. оті з часником?

3. Kasia

Kasia Well-Known Member

я роблю простіше немає куди.
    баклажан- то не є мій фаворит. тому ніяких там екзекуцій я з ним не роблю.
    баклажан+ овочі не люблю . мені смакує овочеве рагу з кабачків, бо має ніжний смак.
    баклажани печені і баклажани -равлики зі смужок з начинками - не моє, бо все дуже любить олію, а я важко її надлишок переношу.

отже, я роблю собі таку тушковану штуку:
    1. баклажани обрізати хвостики і залити кипятком. дати постояти, щоб відійшла гіркота. почистити.
    2. на оліїі посмажити цибульку, додати кубиками нарізаний баклажан.
    3. баклажани заберуть олію, тому щоб тушкувалося доливаємо водички і накриваємо кришкою.
    4. готові баклажани заправляємо: сіль, перець, багато часнику молодого ( ну звісно на ваш смак), 2 л. сметани, троха зелені (петрушки). все.

цю масу щедро накладаємо на чорний хліб .і гамаємо. мені файно йде теплим.
    смачного!

п.с. саме так можу зігнати охоту на баклажани. 2-3 рази готую і все. не фанат я баклажанів.

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А я роблю подібне, тільки не тушкую а просто обрізаю хвостик, розрізаю на половинку, сильно посолю і даю постояти з пів години аби виділився сік, тоді зливаю то і ставлю запікатись в духовку, збризнувши олією. Десь так через 20 хвилин витягаю, кладу в блендер і прокручую з часником. В кінці додаю сіль, перець, часник, сметану і багато петрушки. Я колись вже про таке писала, то називається БАБА ГАНУШ. Доречі хто боїться сметани можна спокійно додати дві ложки несолодкого густого йоґурту.

А он так як Кася описала, то ще можна перед тим як закидати баклажани додати дрібно-покраяних печериць. Вони мають в собі багато води, то вони воду пустять і вже не треба буде підливати пізніше. Також дуже смачно.

5. Kasia

Kasia Well-Known Member

дівчата, буду пекти пиріжки. тобто , ще вчора мала на меті. і щось в магазині заорало мені - які бувають начинки.?? солодкі- відкидаємо.
    думала думала - одна капуста до голови лізе.

які ви ще знаєте?
    ну і бажано не мясо/фарші.

6. kati

kati Well-Known Member

кртопелька з грибочками, картопля+гречка, рис+ яйко+зелена цибуля+ кріп, мням мням.....

7. Маруся-мама

Я он страшенно люблю з печінкою, для мене тошнотіки з дитинства то найкраще що можна придумати. :girl_crazy:

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

а ще до неї давати? морква , цибулька?

9. Маруся-мама

цибульку обов’язково, а моркву то за бажанням. Можна то все файно підсмажити, тоді перекрутити через мясорубки аби було більш-менш однорідне, а мона і не перекручувати, і тим фаршем напхати пиріжки.

10. napoleona

napoleona Well-Known Member

господиньки порадьте шось!!!! Мая домашню куру, але стара, вару-вару, а мяско жорстке, хочу потушити може скажете, що додати щоб змякло хоч трохи!:girl_sad:

11. Lavrik

Lavrik New Member

Вари далі.постав на маленький вогонь і хай собі мліє аж до ночі.Зато завтра і з м"яса зможеш зробити,що захочеш і отримаєш дуже смачний булйон.з нього також можна багато всього зробити:супи,підливи.дуже смачно буде відварити дрібну вермішель,порізати туди варене яйце і залити бульйоном.

---------- Додано в 17:39 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

Дівчата,сьогодні варила борщ.
    Коли обсмажувала овочі для заправки,то щедро сипонула гранульованого часнику.
    Ще додала грамів 40 копченої грудинки(завалявся в холодильнику:гидко з"їсти-жаль оставить)
    Така смакота.Ніколи смачнішого борщу не їла.
    І взагалі люблю борщ влітку,коли багато овочів.Особливо з помідорами замість томату і з болгарським перцем.нарізаним соломкою.

Останнє редагування: 29 Липень 2010
  12. Маруся-мама

В варену вже пізно будь що додати, можна хіба цитрини влити бо кислота розкладає протеїн. Якщо стара то можна було до варки замаринувати в цитриновому соку або додати трохи оцту. Кислота б розмягчила трохи мясо і вже було б легше.

13. Lavrik

Lavrik New Member

Ще я знаю,що газована мінералка пом"якшує м"ясо.ну це так,просто на замітку.скоріше підійде замочти м"ясо для шашлику на годинку,а вже потім маринувати.

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Господиньки, підкажіть будь-ласка де є перепис пирога з абрикосками . Пошук по словам пиріг, пляцок, абрикос не дає жодного перепису :sad:

15. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

наталю, можна потушити з яблуками, бажано кислими, робить троха більше їстивним, тоді на блендер і до налисників)

16. Megan

Megan Well-Known Member

Маю персиків багаааааааато. Підкажіть як їх законсервувати? Знаю, що половинками якось закривають... Дайте хтось перевірений рецепт.

17. Маруся-мама

Зробіть пошук в розділі кухня на слово персики, багато цікавого знайдете, тільки кажіть нехай вам покаже дописи а не теми, так легше вибрати що цікаве а що зараз не дуже :girl_yes2:.
    Ось один допис.

18. napoleona

napoleona Well-Known Member

народ, а як ви відмиваєте сковорідки? Ви їх відмиваєте тою жахливою дротяною мочалкою чи може у чомусь замочуєте? Підкажіть, бо хочу щоб вони були завжди як нові!

19. antique

antique Member

Може, й мені хтось допоможе. :girl_smile:Як почистити потемніле срібло?

20. geregala

geregala Member

Нашатирний спирт, кидаєте срібло на кілька хвилин в нашатирний спирт і потім ще можна щіточкою почистити, відполірувати. В мене срібні сережки почорніли на морі, то відчистила тільки нашатирним спиртом, стали як нові.

Статус теми:
Закрита.