А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

А якщо заморозити суниці, то щось путнє потім з них вийде?

2. Alias

Alias Well-Known Member

Суниці може й нічьо , а полуниця дуже стає водянистою після розморозки , ніяка просто.

• Подобається Подобається x 3
  3. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Мені радили перетерти з цукром або кинути у сироп і так заморожувати.
    Минулого року я давала слабенький сироп, все-одно вийшли ніякі. Недавно думала перетерту суницю заморозити - ага, заморозиш з ними! Сама тільки мала півлітрову банку за день "унічтожила" :) .

4. Тим22

Тим22 Well-Known Member

Крупную и среднюю землянику (клубнику), если ягоды цельные и сухие, можно замораживать без упаковки, разложив их на тарелке в один слой и выдерживая в морозильнике до полного промораживания. После этого их плотным слоем укладывают в картонные коробки или жестяные банки, плотно укупоривают, чтобы не вымораживалась влага, и хранят в том же морозильнике.

Перед употреблением ягоды осторожно высыпают на тарелку и оставляют при комнатной температуре до полного оттаивания. Для улучшения вкуса их можно посыпать сахаром. Если ягоды некрепкие и с увлажненной поверхностью, их укладывают в формы или картонные коробки, выстланные полиэтиленом, и замораживают. Перед замораживанием ягоды в коробке можно посыпать сахаром.

Высокого качества ягоды получают при замораживании их в сахаре. Без сахара ягоды обычно деформируются, теряют внешний вид. Отбирают ягоды с темноокрашенной плотной мякотью, спелые, удаляют плодоножки, промывают под душем или погружая в воду в дуршлаге.
    Ягоды осторожно выкладывают на бумагу или полотенце для обсыхания избытков влаги (на 10-15 минут), затем помещают в плоский таз, пересыпая сахаром (0,3 кг сахара на 1 кг ягод), и устанавливают в холодильник с плюсовой температурой на 2-3 часа до появления сока.
    После этого осторожно ягоды, сироп и остатки сахара перекладывают в тару так, чтобы промежутки между ягодами были заполнены сиропом и, не закрывая, помещают в морозильник на сутки.
    Затем замороженные ягоды плотно упаковывают, закладывают в морозильную камеру и так хранят до зимы.

Другой способ - замораживание земляники в сахарном сиропе. Подготовленные ягоды, сироп (0,4 кг сахара на 1 л воды), вымытую тару охлаждают в течение 2-3 часов в нижней зоне холодильника.
    Затем ягоды довольно плотно укладывают в тару, заливают холодным сиропом и, не накрывая крышками, в морозильной камере выдерживают сутки.
    После этого плотно упаковывают и оставляют на хранение.
    http://supercook.ru/zz490-43.html

Самое главное, чтобы температура заморозки была ниже -18 град.

5. Kasia

Kasia Well-Known Member

Моя бабуся робила інакше. Перетирал суниці з цукром і так залишала в баночках на зиму. Але нюанс в тому , що то треба зберігати тільки в холодильнику. Добре закрите. воно ж не варене, щоб не збродило. Але то будо смачне взимку.!!!
    Одне з моїх найлюбленіших , але на першому місці - то з рожі перетертої з цукром.!!!

• Подобається Подобається x 7
  6. Anastasia

Маю я кілька питань до господинь :)
    Вчора я пекла еклери, в рецепті пише що тісто треба мішати ДЕРЕВЯНОЮ ложкою. Чому саме деревяною?

І ще: чому мені в комбайні не збиваються білки з цукром в густу піну? Вручну збиваються, а в комбайні рідкі і все :-/. Є якийсь секрет?

7. Ірена

Ірена Well-Known Member

якщо метал входить в контакт з продуктами, то відбувається реакція, що не дає тісту підрости (наскільки я знаю)

• Подобається Подобається x 2
  8. Anastasia

Виявляється секрет дуже простий: дати чудовому комбайну попрацювати з білками 6-7 хвилин :), а я чогось спішу постійно :).

Додано через 1 хвилину
    Пекла бісквіт сьогодні знову - супер :)

• Подобається Подобається x 7
  9. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Дівчата, хто може поділитися рецептом смачного (перевіреного) тіста для піци? :)

10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я роблю на око...

7гр сухих дріжджів
    ~300 грам муки
    ~ 3/4 скл теплої води
    1/2 ложки цукру
    1ст ложка солі. З сіллю треба вважати аби не переборщити бо сіль вбиває дріжджову бактерію.
    2ст ложкі олії

Я люблю дріжджі залити теплою водою з цукром. Але це не обовязково. Можна просто з*єднати всі сухі компоненти а тоді помаленько вливати теплу воду. В кінці додати олію. Накрити вологим рушником і поставити в тепле місце. Через годинку вже можна буде пекти піццу.

• Подобається Подобається x 8
  11. Anastasia

а як відміряти 7 грам дріжджів? Я розумію що хто вже не вперше робить то і на око знає скільки це. Але всеодно... Хтось користується кухонними вагами і чи вони є потрібні і помічні господині? І які кращі: електронні чи механічні?

12. Дана

Дана Well-Known Member

В мене рецепт майже такий самий, тільки з рідини я даю газовану мінеральну або сироватку. Від мінералки тісто пухкіше і краще підходить, і від сирватки - ніжніше. З додатківмможу дати ст,л меду або патоки або ложку сухого цибуляного порошку( вже останній висипала, від нього тісто має чудовий аромат).

Додано через 3 хвилини
    У мене є мірні ложки, і я купила один пакетик сухих дріжджів, поміряла 11г - чайна ложка. Маю список дома міри і ваги, там розписано скільки яких продуктів вміщається в склянці, столовій ложці і в чайній, от тим списком користуюсь дуже часто, вагу маю механічну, з великою чашою - користуюсь тільки при консервуванні, відміряти цукор чи ягоди/фрукти овочі, і все.

• Подобається Подобається x 6
  13. Анута

Анута Well-Known Member

такі таблички є також в інтернеті.
    даю адреси - може комусь стане у нагоді ;)
    http://moza.ru/culinaria/netto.html
    http://gotovim-doma.ru/massa.php

Додано через 2 хвилини
    то певно якась велика ложка або з гіркою. в мене чайна ложка під ніж 5 грам

• Подобається Подобається x 1
  14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

так це ж ще віж продукту залежить (кільо вати чи цвяхів:))

15. Дана

Дана Well-Known Member

Звичайна чайна ложка, сухі дріжджі в порошку- не гранульовані, з гіркою.

16. Анута

Анута Well-Known Member

о такі одинадцятиграмові дріжджі ціла пачка одна чайна ложка??
    (в мене дві з хвостиком) :o

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я беру також в пачечках але німецькі. Вони мені найбільше до вподоби.

18. Анута

Анута Well-Known Member

Оливкову - на салати (але не ставити її на зберігання в холодильник: помутніє і появиться осад).
    Кукурудзяна добре до різної випічки замість маргарину.
    З арахісовою не стикалась, але думаю що теж на випічку було б гарно.
    З ростків пшениці теж добра вживати так як і оливкову (сиру без термічної обробки). Але при ГВ напевно не варто наразі. Потім можна буде як буде прикорм по півложечки давати в зупку дитині (але дивитись щоб не пронесло, інакше відмінити).

Додано через 16 хвилин
    я Dr.Oetker теж люблю, але вони вдвічі дорожчі, а різницю на випічці я сильно не відчула. Беру в них ще розпушувач (супер! - рекомендую) і ванільний цукор.

• Подобається Подобається x 1
  19. Дана

Дана Well-Known Member

Не такі, в мене були польські і не гранульованы, у порошку, а такі також є, тільки я купую великі упаковки по 250гр, тре дома поміряти

20. Анута

Анута Well-Known Member

ясно :)
    а де ви берете упаковку 250 грам? а то мені б пригодилась, а я ніде не бачила....

Статус теми:
Закрита.