А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Тішусь, що сподобалось. То дійсно смачно. Значно краще ніж їсти холодне. Для нас то традиційна страва на рівні з паскою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Для нас також. Моя бабця з Перемишлянського району. Ніби казала, що такого її навчили у Львові, коли вона прийшла туди в 1938 році.
     
  4. Музик

    Музик Мартуська

    і в нас таке готують. "Великодній сніданок по-бабиному" в нас то зветься :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    А чому в мене опало заварне тісто?
    Що не так? Зашвидко витягнула? Його залишити в духовці ще якийсь час для остинання?
    Це я типу Карпатку пробувала пекти, гарно виросло, і все опало дуже тонко.
     
  6. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Дівчата-господиньки. Маю домашню ковбасу неготову ще. Розморожується. Як її краще зготувати: засмажити, запекти? Щось ще до неї додавати?
     
  7. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Я б нічого не додавала. Просто спекла б в духовці, через деякий перевернути, щоб з усіх боків спеклася гарно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. BlackSheep

    BlackSheep Active Member

    дівчата,чи можна зробити мак подібний до маковоі маси в банці?почита склад на банці то там тільки 21% маку а все решта додатки.
     
  9. Kuma Zybulya

    Kuma Zybulya Well-Known Member

    Не знаю пропорцій,але на око додайте ромової есенції,ізюму,цукатів та й по всьому
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. BlackSheep

    BlackSheep Active Member

    почитала склад. 21% маку 8% сухофруктів решта крохмаль сороп цукровий пшенична клітковина.маю рецепт пляцку з масою в банці от дмаю чи неспорчу рецепт саморобним маком.
     
  11. Raven

    Raven Мама малятка

    Налити на дно бритванки водички, кинути перчика, лаврового листочка і запекти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    і у мене так кожного року роблять, це традиційно Великодня страва! раз у рік!
    у мене тато звідти)) і страва теж, але смажать , лише хрін сирий.
     
  13. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Сьогодні дивилася старий МастерШеф. Там Ганна Заворотько готувала Баварські ковбаски: спочатку запекла в духовці, а потім підсмажила на пательні з медом і яблучним пюре, щоб скоринка була хрумка і кисло-солодка. Ще собі подумала, що варто спробувати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Запросто. Треба додати до запареного і меленого маку білків (можна збитих, можна і сирих. Я даю збиті), родзинок і цукатів, ромової есенції або рому, ну і цукру. Пропорції залежать від кількості маку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    а чого дають білки? Стягують?
    Мене баба вчила: розтерти грубий мак - не зіркачик- з цукром до білого, далі додавати родзинок, горіхів порізаних, меду, по "новій моді" шкірки апельсинові зацукровані. Перемішати ложкою акуратно, щоб не пошкодити всі інгридієнти і накладати в маківник.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Облегчують масу. Щоб мак не був надто рідким, ще додають сухарі. Особливо в завиванці.
     
    • Корисно Корисно x 3
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    от як по-різному вчать:girl_smile:. Мені завжди нагадували, щоб мак не був занадто тугим і в маківниках не висипався, треба давати трошки води з медом.
    Вік живи і вік вчись. Треба мати глазомір:girl_yes2:
     
    • Корисно Корисно x 1
  18. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Я не люблю солодке. Але трохи їм, і от власне мені смакує все із маком. Дуже люблю мак, булочки з маком, завиванці... І воно смакує і з білком, із водою з цукром, я ще в сирник, на тісто (типу між тістом і сиром) кладу мак з цукром, маслом, манкою і коньяком. Все воно в домашніх умовах добре.


    Для мене найгірше, коли купую булочку з маком (інколи такі нам-ням продаються), а там мак розбавлений із варенням.... Я взагалі не їм варення. Ну не люблю. І оту булочку із маковаренням відразу голубам згодовую...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Нагадали про мак, я згадала так званий "королівський" пляцок, який пече знайома.
    Там нижній тонкий шар тіста, потім шар маку, потім вишні, потім шар мелених горіхів, знову тонкий шар тіста і покрите шоколадом. Смакота! Все збираюся спитати рецепт, а потім думаю - а нашо, якщо в мене до випічки все одно руки не звідти ростуть.)))
     
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    рецепт можу дати
    за основу дріжджове тісто(треба в записнику рецепт глянути)
    перший шар перекладаєм густим варенням, другий маковою сумішю, а третій горіхи з білками та цукром.
    Верх дійсно мастять жовтком
    Я такого не фанат( Але свіжий(того самого дня після випічки) він смачний
     
    • Корисно Корисно x 1
  21. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    А я дуже люблю такий перекеладанець. Там тісто хоч і дріжджове, але крухе а не пухке. Смакота, ще та!
     
    • Подобається Подобається x 1