А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. Farbovana

    Farbovana Метушлива та непосидюча)

    там має писати , на самому пакетику закваски, що молоко має бути на гарячіше ніж 38-40 градусів.
    Але вчора теж робили, мало 37 градусів.
    так само лишилося рідке(((але обкутала клейонкою)може тому)
     
  3. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Я просто немаю термометра, то на відчуття можу і не вгадати((((
    Всьо, хана мому йогурту. Забула я виключити "водяну баню" воно прокип"ятилось добряче, тепер точно не закваситься((((
     
  4. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    Батьки постійно роблять йогурт з фермерського молока, одного разу теж не сквасилось. Як потім виявилось, коровам кололи антибіотики в той день.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    температура така, як немовля купати ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Zuzulka

    Zuzulka Well-Known Member

    Дівчатка навчіть мене бо тлумок :'(
    Що робити якщо м'яско замариноване для коптіння пересолене?
    Його ще можна вимочити чи що.. чи вже хіба підливки робити?
     
  7. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Не скажу як, але точно можна, ну, якщо, звичайно, там не сама сіль) мама якось вимочувала, маринад змінювала, ще там щось.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ми так минулого року робили, то потім трохи вимочили в простій воді, певно день. І коптили, коли спробували гаряче, то на смак було засолоне, а коли вже вистигло, то нормальне зовсім.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    якщо вже шинку зфкоптили, то можна варити, і вона втратить частину солі (але буде варено-копчена). А якщо ще сира, то добре промити під водою холодною. На годинку можна залишити в воді навіть полежати.
    --- дописи об"єднано, 13 Квітень 2016 ---
    з ожини я робила торт галяретку (ожина, сметана, желатин, крекер какао, кокосова стружка і ще якісь там фрукти. точно не пам"ятаю) смак був дуже цікавий. завжди роблю цей торт з білого крекеру й бананів, мандарин, ківі. а з ожиною дуже незвично й смачно саме з крекером какао. єдине, то ті кісточки маленькі. але можна пережити
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. flame

    flame невгамовний експериментатор

    що приготувати зі свіжих кабачків таке, щоб не смажити, без м"яса і без майонезу. Щось моя голова зовсім не соображає. Переважно запікаю в духовці з прованськими травами, але набридло - хочу шось, сама не знаю що
     
  11. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    А нафарширувати і запекти?))
    Смажу без кляру на майже сухій пательні і до салату даю. Смажу в клярі(яйце/борошно і можна сир) і на канапку(скибка батону/листя салату/помідорка/кабачок/майонез на помідор).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    чим? Начинку, як правило, теж треба смажити. Грибами? Фетою?
    без "смажу і майонез" треба:girl_blum:
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Фарширую так: замочити булку/хліб небагато, відтиснути +тунець+багато зелені.Фарширую і затираю пармезаном чи іншим сиром. З м' ясним фаршем практично те саме, фантазія в поміч.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    А якщо зробити кабачкові оладки, але не смажити, а запекти в духовці, деруни ж так печуть?
    Ще ікру кабачкову можна зробити, але без обсмаження, а протушити? Рагу овочеве з кабачком?
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Погугліть рецепти обідів і вечерь для системи Мінус 60 з кабачком. 99% будуть без смаження і майонезу.

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Роблю омлет в мульті.
    Середня насадка для комбайну.
    В мультю трохи оливкової олії, припускаю тертий кабачок 1-2 хв., збиті з молоком яйця, зверзу сир від пармезану до творогу (байдуже)+трави і спеції. Готується 10-15 хв.) Нєжнєйше з нєжнєйшого))
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Креативно Креативно x 1
  17. petrywka

    petrywka Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
  18. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    З якої то риби роблять шпроти?
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. flame

    flame невгамовний експериментатор

    все почалося з балтійського шпрота Але зараз під тою назвою вже тулять і кільку і тюльку і мойву і салаку і дрібного оселедця. Смак самої риби не впливає, бо є певна технологія, по якій вся та дріботь набуває однакового смаку, який є характерний для марки "шпроти". За правилами на банці в складі повинно бути написано з якої риби виготовлені "шпроти"
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Dobbi

    Dobbi Well-Known Member

    А підкажіть як запекти індиче філе, щоб не сухе було? В чому краще замаринувати?

    Надіслано від мого HTC Desire 601, використовуючи Tapatalk
     
  21. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Ще згадала на рахунок шпрот - дуже вона нам не рекомендувала їх купувати, бо при виготовленні використовується канцероген (бензопірен здається) і якщо з"їсти банку шпрот, то в організм попадає стільки того канцерогену, скільки і при викурюванні 4 папіросів Бєломору. Дітям взагалі не треба то давати.
    --- дописи об"єднано, 23 Квітень 2016 ---
    маринад можете вибирати такий, який Вам смакує, а в філе ножем зробіть прорізи і напхайте шматочки масла - тоді не буде сухе. Краще запікати в рукаві або завернутим в фольгу.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1