А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:

• Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. flame

flame невгамовний експериментатор

Купувала в Ашані в КК. Риба смачна, вважається делікатесом. ЇЇ тільки важливо правильно почистити і видалити в середині хребтовий хрящ. Осетрина взагалі не має твердих костей, тільки хрящики.
    Натерла сухими травами і завернула в фольгу. Потім відразу покладу в духовку і спечу.

• Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. flame

А тепер чур з мене не сміятися. Бачила багато роликів в неті, де капусту на голубці не ошпарюють кип"ятком, а кладуть в морозилку. То я собі так подумала, а якщо я капустину виставлю на балкон, вона там замерзне, а потім в хаті розморозиться, то буде ОК? Чи я зроблю гаплик капусті. Не люблю я з кип"ятком "бавитися". В мікрохвильовці пробувала - зіпсула капусту.

• Смішно Смішно x 1
  4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Чого? Мені той спосіб самий зе бест. Про переморожену нічого не скажу мудрого, знаю, що капуста сира, впринципі не повинна перемерзнути)

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. flame

та бо було або якесь ще затверде то листя , або вже переготоване і ламалося. То ше правда від капусти залежить, але я пробувала 2 рази на різній капусті. А Ви її просто в тарілку і в мікрохвильовку, чи наливаєте в тарілку трохи води?

6. AilataN

AilataN жива

Капусту треба в пакет класти, і гарно зав"язати. Помірну потужність- і вперед.
    Якщо не докінця пропарилася тоді знову в пакет, або листки самі, або кочан, і знову, в пакеті, на кілька хвилин в мікро.

• Інформативно Інформативно x 3
  7. flame

ого, на кілька хвилин? А воно не лупане?

• Смішно Смішно x 2
  8. AilataN

AilataN жива

Коли кладу качан перший раз- ставлю на середню потужність ( не знаю скільки в показниках, medium)) на 7-8 хв. Вона собі гарно париться, пакет трохи надувається, але не критично. Не лупане, то точно))

• Інформативно Інформативно x 1
  9. NataliaFed

@flame, я гарно вирізаю качан, мию і в пакет. Закручую так, щоб не виходила пара, яка будк утворююватись і кладу качаном доверху(то я собі так, бо як показала практика в моїй МХ так краще).Вмикаю на 20хв але в залежності від капусти можна глянути і швидше, верхні пропарені листки знімаю, а решту, котрі ще не готові знову в МХ.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 3
  10. flame

ОК, йду по капусту. Як закінчу - дамся чути.

11. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

А я ще потім ту капусти ну з мікрохвильовки опускаю в холодну воду - нині вже три капусточки готові .

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. flame

ок, доповідаю - не лупануло. Весь трюк був в тому пакеті. Ніби нормально вийшло - пробувала скручувати і листя не ламається. В воду не пхала, бо пізно побачила.

Останнє редагування: 5 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Просвітіть, який то пакет має бути?

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

ой дівчата)) в мене так капуста перший парилася в мікро)- більше того не роблю. бо коли я відчинала дверку, вона викотилася разом з тарілкою з мікро,яка розбилася,і яку ми потім пів року докуповували)))

так що я традиційно в банячку листя знімаю)

• Смішно Смішно x 1
  15. NataliaFed

Поліетиленовий звичайний пакет.По-нашому- "маєчка")

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

16. solana rok

solana rok Well-Known Member

Тушила капусту з грибами і вони стали резинові( То я перетушила чи що? Вперше таке( їх можна врятувати?

Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk

17. NataliaFed

Гриби резинові? Якщо так, то не готові ще.

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

18. solana rok

То ж просто гливи. Але вже пом'якшали за 1,5 год)

19. flame

гриби може були морожені сирими?

20. solana rok

Ага, то через то?

21. flame

швидше за все. Гриби перед заморозкою краще хоч 5 хв проварити. Тоді вони не будуть при готуванні робитися гумовими.