А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    Просто робіть густе тісто, я люблю підсипати манки, і залишити, щоб постояло

    Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Я на півкілокрама сиру даю одне яйце, столову ложку манки, якщо є час - щоб постояло трохи і трохи борошна, не більше столової ложки. Люблю, щоб сир було чути в сирниках, а не борошно. Бо свекруха дає декілька яєць, відповідно, потім багато борошна йде і мені вони "забиті". Перед смаженням обваляти в борошні, класти на добре розігріту сковороду.
    Любителям низькокалорійного - все те саме, але викладати на бритванку і в розігріту духовку.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я даю крохмаль ще часом, щоб не давати борршна багато.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. LAGIDNA

    LAGIDNA Active Member

    Кукурудзяний крохмаль навіть краще (картопляний може дати присмак), тільки його більше треба, якщо в рецепті вказано 1 ложка картопляного, то треба 1,5 ложки кукурудзяного.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Або в пароварку - мінімум муки і манки, але все тримається купи. Я, правда, яєць даю більше, 2-3 на 500 гр сиру, залежно від вологості сиру.
     
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я робила за рецептом Д.Цвек "Пампушки нашвидкоруч", але такі самі помітки: муки чи не вдвічі більше, і чудовий спосіб вирізання)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Дівчатка дайте рецепт домашнього смачного майонезу. Мені на роботі кажуть що у салатах домашній стає рідким, чи це справді так?
     
  9. flame

    flame невгамовний експериментатор

    в мене ще жодного разу не "потік". Користуюсь цим рецептом вже дуже давно Майонез «Домашний» Але я даю тільки ОДНУ ч\л лимонного соку, а не 5, як в рецепті.
     
    Останнє редагування: 30 Грудень 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Роблю за цим рецеC4A8Ls7YVmsрE="Грильяжка, post: 2305199, member: 4886"]Дівчатка дайте рецепт домашнього смачного майонезу. Мені на роботі кажуть що у салатах домашній стає рідким, чи це справді так?[/QUOTE]

    Роблю за цим рецептом, але з перепелиних яєць і гірчицю люблю таку в зернятах, ще не тік.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Lapatulya

    Lapatulya Well-Known Member

    Дівчата, дайте хороший рецепт маринаду для річковоі форелі?
    Дякую.
     
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    що Ви з нею будете робити?
     
  13. Lapatulya

    Lapatulya Well-Known Member

    Хочу запекти, бо в Ашані, крім річковоі риби ніякоі вже немає((
     
  14. flame

    flame невгамовний експериментатор

    @Lapatulya тоді посоліть її, добре посипте прованськими або італійськими травами ззовні і в середині і заверніть в фольгу. Можна ще потерти імбир і натерти тою масою середину, але то вже на любителя.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Натріть сіллю, перцем ззовні і середини, а ще краще натуральні приправи до риби, в середину поставте гілочки петрушки і шматочок масла в духовку запекти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ми робимо за найпростішим рецептом, але обов"язково з домашніх яєць:

    В мене питання: поділіться рецептом маринаду для скумбрії, якщо я хочу потім її коптити в бочці, і маринадом для скумбрії, щоб вживати її замість оселедця?
    І чи треба чистити від нутрощів перед коптінням? чи після?
     
    Останнє редагування: 30 Грудень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  17. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    Я такої дотримуюся пропорції:
    на кожні 250г сиру
    2 ст л цукру + ( на пробу)
    1,5 ст л манки
    1 ст л муки
    1 яйце
    можна трошки ванільного цукру
    Правда, ще від сиру залежить - інколи й більше тре манки-муки додати))
     
  18. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Для маринування на дві скумбрії:
    50 гр. солі
    25 гр.цукру
    Лавров.листок,духмяний перець 2 шт.,0,5 ч.ложки коріандру,350 гр.води.Все проварити,остудити,почищену від нутрощів і голів рибини розрізати на 2 частини,щоб помістились в літрову банку залити маринадом.Через 3-4 доби розділити на порційні кусочки,залити олією і в контейнер.Все)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, як робити соус- заправку для традиційного салату Цезар з куркою?
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Дівчата, дякую за коменти.
    якраз готувала чіз. Брала Філадельфію (в Ашані була на знижці, по 18 з копійками, дата швидко виходила) і ще один, Каймак (він дешевший). Запросто наступного разу можна брати лише Каймак (хіба знову знижка на філадельфію буде)))
    Імхо, маса з домашнього сиру - не той смак
    Тірамісу пробувала купу варіантів готувати (і з яйцями, з вершками, з маскарпоне..) На мій смак (може, не досить вишуканий)), сметанкове тірамісу смачніше
     
  21. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Маю питання (тільки не смійтеся):
    Маю сир брі. Він всередині м'який, а зовні покритий білою пліснявою.
    Як його правильно їсти? Разом з тою пліснявою, нічого не обрізаючи?
    image.jpg