А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:

• Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. dasha

dasha Well-Known Member

А масло ви приблизно даєте? Бо печінка досить рідка (мені здається). На пів кілограма то треба пачку масла, чи то буде забагато?

3. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Я роблю максимально просто. Смажу печінку з цибулею до прозорого соку з печінки, щоб не була суха і пересмажена, солю, перчу. На півкіло печінки майже півкіло цибулі. Потім даю трохи охолонути і перебиваю в комбайні на дуже ніжний мус і даю півпачки масла. Нямка, можу їсти ложкою.

• Подобається Подобається x 8
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

рідка якщо сира, а на паштет треба її зварити)))
    я даю так щоб воно трималось купки коли вимішати, щоб не розсипалось.
    --- дописи об"єднано, 6 Листопад 2015 ---
    можна і так, і блендером. але я користуюсь м*ясорубкою, бо маю до неї дуже тоненьке сито. Тоді маса виходить приємної консистенції, але більше відчувається смак печінки. Мені на комбайні не дуже подобається))

• Подобається Подобається x 1
  5. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

так, до речі, з вареної також смачно і більш дієтично)
    Я маю лише комбайн. Ще маю надпотужний блендер, який арахіс на арахісове масло може перебити, а от м"ясорубки не маю.))
    Воно так, то не паштет, а мус вже виходить, але я таке люблю.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Робила на вихідних, і дуже ним тішилася:girl_in_dreams:, бо навіть дитя перебірливе саме(!:girl_dance:) просило канапочку.
    На сковороді злегка підсмажила велику цибульку з 1 морквою, закинула туди порізану кубиками печінку(350-400гр). Довела до готовності.
    Сіль, перчик, розмарин, прованські травки, 2-3зубці часничку(якщо любите).
    Збила блендером ще гарячий, додавши масла 50-70гр.
    Дуже ароматний, легко намащується.
    Тримала в холодильнику у щільно закритій баночці.

• Подобається Подобається x 6
  7. lyubashka

lyubashka Well-Known Member

Дівчата! Потрібен перевірений рецепт гарбузової каші, такої, щоб мої гурмани їли

8. dasha

dasha Well-Known Member

Я роблю в духовці. Даю як звичайно гарбуз, рис, молоко, ваніль, цукор але крім того втираю 1-2 яблука. Вона тоді має кислинку не така нудка.
    Р.S. Дівчатка, дякую за підказки, сьогодні зробила. Нямка, будемо мати на канапочки. )))

• Подобається Подобається x 3
  9. exmargarytka

Я варю рис до напівготовності. Потім в банячок тонкими шарами: масло-рис-цукор-гарбуз-рис-цукор-масло-гарбуз і т.д.Верхній шар рис+масло.
    І в духовку на 1,5год. Останні 30хв знімаю кришку, щоб гарно припеклася кашка зверху.
    Якщо дасте яблучка, то вони дадуть гарний аромат, і переб'ють гарбуз)

10. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

@exmargarytka, а гарбуз нарізаєте чи натираєте? і При якій температурі печете?

11. exmargarytka

Нарізаю кубиками, десь 2*2см. Температуру на око,інтуїтивно. В районі 200-220градусів.

• Подобається Подобається x 3
  12. lyubashka

lyubashka Well-Known Member

а їх, як краще, кубиками чи потерти?

13. exmargarytka

Я все кубиками ріжу.Терте мені якесь не таке,ніяке..

14. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Дівчата, тушила кролика на днях, але поставила з цибулею, морквою,сіллю,сметаною і пішла на двір з малою, попередньо злегка обсмажила на оліі мясо. Довго була, певно 1,5 год. Був сухуватий. Чого? Перетушила, задовго була?

15. shparynka

shparynka Well-Known Member

і дуже класний! Я, правда, дала ще ложку домашньої сметани. Пекла на 2 коржа, просто, швидко і смачно. Дякую))

16. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

Думаю, що таки задовго. Кролик має ніжне мясо. Як попередньо був осмажений, то тре тушити до готовності овочів.

17. Hexe

Hexe Well-Known Member

думаю хвилин 40 мало б вистачити, ну плюс-мінус

18. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я все тушила: свинину, курку, кролика...
    Колись давала стільки води, що мясо аж накривалось -- несмачно було, як варене...
    Потім тушила взагалі без води -- лише у власному соці (ну того соку особливо не було, бо завжди обсмажую), тому додавала зблендеровані помідори, або кабачок маленькими кубиками -- воно рідину дає. Дуже смачно, але часто -- засухе.

І от буквально місяці два тому знайшла золоту середину. Обсмажую, тушу в духовці (чи мульті) тільки із овочами (цибуля, морква, помідор, інколи кабачок) без води (причому на час не дивлюсь -- хоч дві-три години), дістаю і вже на газі доливаю води, сметани, і муки (причому муку не обсмажую). Ну і в кінці -- кріп,петрушку і часник. І воно таке добре: і м"ясо, як тушене, і підливка така насичена, і не сухе

• Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Shamna

Shamna Мамуся

Готувала сьогодні за Вашим рецептом.
    Смакота нереальна, ще не встигло до кінця вистигнути, а вже половини нема.

• Подобається Подобається x 4
  20. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Кролик пісний, сам по собі сухуватий. Його краще замаринувати години на 3 в молоці зі спеціями ( я недавно давала посилання на рецепт), а потім тушкувати з овочами, або зразу в сметані з овочами тушити.

21. Hexe

Hexe Well-Known Member

прошу мене навчити користуватись згущувачем до сметани. просто збити сметану і під час збивання всипати той згущувач?як швидко воно загусне?має значення Т сметани(з холодильника чи тре дістати щоб нагрілась)? і якщо я хочу ту сметану в торт як кремчик то одразу перемащувати чи тре чекати аж трохи почне "застигати"?