А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Мабуть, то залежить від тіста. Я так готувала лише раз, то зайняло півгодини.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    Скільки приблизно треба ружі на 0.5л.баночку варення?
     
  4. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Певно багато, я мала миску нарвану ємністю десь 2,5 л і вийшла баночка 375 мл. Ну ще цукор десь 1,5 стакану, можна більше дати, і так збільшити ємність.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Купила щойно кусок сома, майже кілограмовий. Як його тепер зготувати (смажити не хочу)? Якось би запекти. Він підсмерджує болотом чи ні?
     
  6. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Якщо шматочками, то в овочеве рагу чи ікру кабачкову зробити, якщо потертий на терці, то дируни кабачкові.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Я зараз в свекрухи, в них така черешня, така величезна, червонюща. Ммм.

    Що з ними можна робити: може у випічці якісь, компот? Морозити на зиму?
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Можете заморозити на зиму) дуже смачні виходять)
    та й компоти із черешні теж смачні)
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. marianast

    marianast Well-Known Member

    Навчіть мене пекти памушки з часником до борщу. Мої люблять, а я спробувала два переписи - не то, надто сухі, надто тверді. Поможіть сім'ї не їсти магазинних булок)
     
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    цілими
    у випічку-раджу без кісточки і заморозити на підносі щоб не злиплись, потім в кульок і цілу зиму шикарні пироги вам забезпечені
    а ще класно робити черешню у власному соці на пончики чи завиванці
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    На компот краще посушіть. Місця займає мало і дуже смайчний напій виходить
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Хочу спекти сосиски в тісті. Порадьте перевірений рецептик) дякую.
     
  13. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    я в четвер минулий купила черешню, ніби гарна,аж чорна, а на смак кислувата. Стояла вона так три дні - ніхто не їсть. Компот за такі гроші - зажирно буде:girl_crazy:. Я збила міксером 6 яєць зі склянкою цукру і склянкою муки. Вилила тісто в бридванку, а зверху черешню (попередньо вибрала кісточки і обваляла в 2 ст. ложках крохмалю). І спекла. Зверху притрусила пудрою. Шикарний кексик вийшов!
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Як у страви можна використати смородину і порічку? - крім як їсти свіжими, з цукром, або варити компот? (йдеться не про запаси на зиму)
     
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Чи можна з"єднати сире яйце з кремоподібним сиром камамбер (консистенція типу кремоподібного сиру "Дружба") і цією сумішшю залити макарони з метою зробити запіканку?
    ПиСи. Планую додати ще зелень і солодкий перець (з морозилки).
    Нормально буде?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    моя бабуся робила варенички з порічками. нямка несамовита :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Дівчата, дайте рецепт вівсяної каші на воді, цікавить якої ТМ купуєте, скільки часу варите, як варите, і співвідношення вода:вівсянка. Хочеться не солодкої, а таку щоб з мяском з'їсти, чи з підливкою.
     
  18. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Тут важливо вибирати таку, щоб була твердіша, типу роздушені зернятка в пластівці, а не таку, як Брюгген - м"ягенькі і перемелену. На одну склянку такої вівсянки даю 2 склянки кип"ятку, трошки підсолюю, перемішую, накриваю кришкою на 5 хв і залишаю. Потім ставлю на вогонь і постійно помішуючи доводжу до потрібної мені консистенції: якщо є якась підливка - роблю густішу, щоб не розпливалася. Якщо без підливи, то додаю трошки масла і добре вимішую, каша виходить трохи злипла.
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Пробуйте за цим - не пошкодуєте! Тісто супер.
    http://dreamfood.ua/forum/topic_1044/15
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    все так як описала оля, раджу купувати розважну, але не в супермаркетах, а в точках на базарі. якщо ж не хочеться того липкого взагалі, то справді треба плющений овес знайти, але таке рідко буває
     
    Останнє редагування: 3 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  21. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    кекси з смородиною, швабський пляцок з порічкою. порічку з цукром перем"яти і трошки сметани. дуже смачно)
     
    • Подобається Подобається x 3