А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:

• Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. Altera

Altera зачарована птуха

Однозначно з цукром! Але:
    Доповідаю: :)
    без цукру вона кислюща що зараза - раз
    як розмерзається - фляки-фляками - два
    куди її таку приткнути - поняття не маю - три.
    А з цукром треба не просто пересипати, а залити файнюську відбірну (бажано одного розміру ягоду) перетертим З ЦУКРОМ пюре з тої самої некондиційної ягоди.(блендером товчу - потім дуже класний соус до...та до чого-будь). Ото самий суперовий варіант!
    (перевірено методом багатьох тиків :)
    Розморожена - як свіжа! Солодка, пружна, соковита.
    Просто спробуйте для проби - так і так .
    (але даю голову на відсіч - потім все одно перейдете до мого способу:))

• Подобається x 5
    • Інформативно x 3
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Зе бест! x 1
  3. AilataN

AilataN жива

о,новий метод, то зовсім має бути смачно!так я точно не робила
    я просто блендерую без цукру і заморожую. перед їдженням,а в основному це додаток до сиру або солодкі соуси, додаю цукру скільки потребує страва.
    цілу ніколи не морозила,бо фляки,точно))

• Подобається Подобається x 1
  4. Inglor

Inglor Well-Known Member

Може хто підкаже, як можна приготувати стовбурці з часнику (чи як то правильно називається?). Тушені в сметані не підуть (чоловік нічого не їсть, де бачить признаки сметани.)

5. octavia

octavia Well-Known Member

Тому що коли блендеруєш з цукром краща консистенція. На випадок коли нема світла і трішки розморожується в морозилці цукор виступає консервантом , так само під час розморожування перед споживанням. Я заморожую трішки цілої полуниці , гарну ягоду мию викладаю на рушник , просушую. Тоді в морозилку на полку як пельмені ,після цього в контейнери складаю. Використовую найперше таку полуницю як лід до шампана чи мартіні :girl_in_love:, напівзаморожену їмо для профілактики ангіни.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  6. Tanya_SUN

Tanya_SUN Well-Known Member

Підкажіть будь-ласка смачний рецепт молочного коктейлю)))):connie_pull-pigtail

7. flame

flame невгамовний експериментатор

в мене зовсім простий рецепт: взбиваю в блендері ягоди (колись то робила з цукром, а тепер не даю), кілька ложок білого морозива і молоко. Все. Смачний, густий напій готовий. Чекаю на чорниці:girl_in_dreams:, такий люблю найбільше.

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. flame

flame невгамовний експериментатор

Навчіть мене робити кабачкові пляцки - такі, як деруни. Шось в мене ніяк не виходить. І солила, і сік зливала, і бульбу давала, і менше яєць, і кілька ложок муки. Все одно виходять дуже розлізлі:girl_devil:. Смачні, але купи не тримаються. Чи то треба багато муки давати?

Останнє редагування: 12 Червень 2015
  9. ANANASIK

ANANASIK Well-Known Member

Я люблю такі:
    1) молоко + морозиво + банан;
    2) 1 л. молока + 3 ст.л. розчинної кави + 1 ст.л. какао + 100 г. цукру + дрібка кориці;
    3) ну і з різними ягодами, як вже писала @flame
    Я роблю на око, кабачки тру на грубій терці (навіть інколи сік не зливаю) + яйця + мука + кріп, сіль, перець, спеції... консистенція десь як на деруни, на сковорідку викладаю ложкою... коли гатові купи тримаються.
    Я б не радила менше яєць, при готуванні вони навпаки добре стягують.

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  10. Oddly

Oddly Well-Known Member

В
    в якійсь кулінарній передачі колись чула, що можна додати трохи крохмалу. Але сама не пробувала.

11. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

І я зразу подумала про крохмаль, його потім точно не буде відчутно. Бо як забагато муки, то може бути відчутно. Теж тру на грубій терці, віддушую, одне-два яйця. Перевертаю акуратно, коли вже схопляться. Часом вже в процесі смаження знов той сік віддушую. Ще класно зелені дати, часнику. А ще якось терла туди голандський сир, то взагалі смакота вийшла - в журналі таке вичитала.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 3
  12. Rosetta

Rosetta Active Member

13. AilataN

AilataN жива

то не дуже важливо
    якщо продукт розморожується, а це буває при тотальній відсутності світла, бо морозилка триає, то краще його одразу використаи і не зберігати, незалежно чи з цукром чи без.
    загалом не бачу потреби додавати цукор, то тільки збільшує об"єм продукту і вартість, а вихід той самий. ІМХО :)

14. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

І ми полуницю і всі інші ягоди морозимо без цукру, я взагалі ніякі ягоди з цукром не вживаю, вони ж і так солодкі і смачні. Після розморозки люблю додати молока або сметани - мені це найкращий десерт.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Sitara

Sitara Active Member

А навчіть вареннячко з полуниці в мультиварці приготувати, буду вдячна за перевірені рецепти.

16. raspberry

raspberry Well-Known Member

Якщо він не солодкий, то можна овочеві салати заправляти чи робити соуси
    Можна і так, і так. Кому як більше до вподоби.

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Nusja

Nusja Well-Known Member

Дівчата, як ви зберігаєте, торт, якщо готуєте день наперід? Як купувала готовий у господинь, казали, обов"язкова умова зберігати у холодильнику. А чула, що в холодильнику не "пропитається" (шось інше слово не приходить до голови). Чи то спочатку просто в прохолодне місце, а потім в холодильник, чи як?

18. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Навчіть мене як приготувати куряче філе шматочками щоб воно було смачним і соковитим, хочу для діток на дн зробити.

19. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

зробили-перемастили, залишили при кімнатній температурі(якщо це зима-весна-осінь) або в прохолодному місці(якщо це літо) щоб пропитався(бісквіти скоро, спартак чи інші сухі коржі можна і на ніч) а тоді в коробку+харчова плівка і в холодильник.
    Торт не буде сохнути і коли вже пропитався то з холодильника при подачі не буде ні сухий ні дубовий.
    знаю людину яка перемастила бісквіт заварним кремом з полуницею і запхала в холодильник одразу то бісквіт був супер сухий

• Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  20. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Я б дивилась по торту, по складниках, бісквіт з сметанкою, ягодами і пропиткою на коржі мені чудовий і з холодильника (такого типу торт я б робила взагалі зранку перед подачею), і то таке, що швидко псується, а як сухіші коржі, крем такий, що не надто боїться псування, то поставте під прес на кілька годин, а на ніч вже в холодильник.

• Корисно Корисно x 1
  21. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Прошу зорієнтувати - скільки часу треба варити вареники на парі?