А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. Tequila

    Tequila Well-Known Member

    Дівчатка, поділіться будь-ласка рецептами випічки/десертів з лікером Адвокат. Подарували мені цей лікер, а в чистому вигляді його не люблю, коктейлі теж не робитиму. Можливо, хтось має перевірені рецепти? Особливо буду вдячна за рецепти мафінів з Адвокатом або інших порційних солодощів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Спасибі, сьогодні так і робила))Не осів, а той що не кидала на півсм осів, ну але він і не був високий дуже. Після грюкоту... Сестра з іншої кімнати питає, що вона (тобто я) робить? Чоловік каже - пляцок на підлогу кидає. Сестра - ти шо немудра? Я кажу - то мені друзі так порадили)))То я так говорю, як шось вичитаю на посиденьках.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    А мої бісквіти суперові повиходили! Не кидала я їх, але й не осіли майже, ну мінімально хіба в межах норми. Мені так здається, що від духовки теж залежить. В мене духовка хороша, нема на що жалітись. І ще помітила, що з домашніх яєць в мене гарантовано збивається дуже добре на круту піну, а магазинні - то вже як повезе.

    Сметану для крему взяла сеператорну домашню, дуже смачну. Крем збився на ура, ніяких загущувачів не потребував. Коржики пропитала сиропом з шеріданом, то ж торт був мега смачний, гості хвалили. Ну а то що іменинник мій малий з'їв і добавки просив - то головний показник.

    Вже на днях планую ще пекти поки клубніка є.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Можна детальніше?)
    Ніколи не пропитувала, завжди класично бісквіт+сметанковий крем+ полуниця
    Думаю, пропитка б не завадила, так як коржі трохи сухі
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    о так-так, актуальне питання, бо збираюся на днях пекти такий тортик
    а ще питання з приводу салату цезар, ніколи не робила, але дуже хочу попробувати на днях (як раз назріває відповідна подія) в інеті купа варіантів, дайте будь ласка якийсь перевірений варіянт
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    От і я подумала, щоб не був торт сухуватий, то краще пропитати. На стакан води дала 4 ст.л.цукру, на вогні трохи поварила, щоб цукор добре розчинився, тоді додала 2 ст.л. лікеру (шерідан якраз мала відкоркований, він дуже гарно підійшов, дав аромат). Коли вистигло все - помастила з двох сторін кожен корж і зразу переклала сметанковою масою плюс клубніка. Важливо не переборщити з пропитуванням, достатньо легко промастити, без фанатизму, щоб не вийшло як тірамісу.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я давала в тірамісу, та й до різних кремів можна додавати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Valkiriya

    Valkiriya senior member

    Бачила на ютубі на першому кулінарному хороший рецепт.

    Куди можна додати домашній йогурт, окрім фруктових салатів?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Dusheska

    Dusheska Member

    Дівчата, взялась робити варення з рожі і не знаю чи то треба мити ті пелюстки. Хто як робить?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. ANANASIK

    ANANASIK Well-Known Member

    Я не мила, але вони у мене так росли, що без пилюки і чистенькі... тільки добре перебрала, щоб не було всіляких жучків-павучків))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Dusheska

    Dusheska Member

    Купила пелюстки в бабулі на ринку, з вигладу чиств я їх перебрала от тепер вагаюсь чи промити. Бо якби були свої то не мила б.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Дівчата підкажіть будь ласка, як краще морозити перемелену полуницю: з цукром чи без?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Зорянка

    Зорянка Well-Known Member

    Однозначно з цукром.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Оо, я сьогодні з 10 кг такої з цукром наморозила, взимку така нямка.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. дівчата, підкажіть, чи морозять руколу на зиму?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    А мене навчіть, як смачно запекти курине філе, щоб не було сухим і жорстким
     
  18. flame

    flame невгамовний експериментатор

    все просто - маринуєте, як Вам подобається, робите малесенькі надрізи, запихаєте в ті кишеньки трошки масла і завертаєте в фольгу - як цукерочок.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Дякую! А скільки часу орієнтовно пекти? Фольгу не розкривати, щоб підрум"янилось
     
  20. flame

    flame невгамовний експериментатор

    3ed433dd-18d3-11e0-8aaa-001377995724.jpeg - Адвокат, еспрессо, вершки. Няма-няма. Подібне подають в "Кафе1"
    або Для однієї порції:
    2 кульки ванільного або вершкового морозива, 50-100мл яєчного лікеру Адвокат, свіжі збиті вершки
    ujVLIyLJBdM.jpg
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2015 ---
    я печу годину на 200С. Не відкриваю, бо відазу починає сушитися.
     
    Останнє редагування: 12 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  21. AilataN

    AilataN жива

    тільки хотіла написати : однозначно БЕЗ, але :
    а чого з цукром?
    можна потім цукор додати, по смаку
    чого морозити з цукром?
     
    • Подобається Подобається x 1