А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:

• Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Пробувала сирний крем,нам дуже смакувало.
    Сир(звичайний,базарний) збила на блендері, додала цукор(або пудру,що є в хаті), 2-3ст.л. сметани.
    Можна ще й ягоди зблендерувати туди ж, а бо вже поверх крему викласти полуницю.

• Подобається Подобається x 2
  3. якраз сиджу і смакую бісквіт зі сметанковим кремом і полуницею:girl_yes2:
    крем робила на око: взяла 2 упаковки магазинної сметани, дала стекти сироватці (ставила на ніч), збила із цукровою пудрою (дала небагато, за смаком), перемастила коржі (бісквіт-крем-полуниця-крем-бісквіт-крем-полуниця) і :girl_tender:... ням-ням (через ніч в холодильнику) :girl_claping:

• Подобається Подобається x 3
  4. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Господиньки, а як ви готуєте телячу печінку? Ми сьогодні просто обсмажили, а потім тушкували в сметанці, вкінці дали часничок-смачно, але якось просто, не цікаво

5. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я роблю в пароварці по венеціанськи (з цибулькою і винним оцтом), але думаю, що можна і просто протушити в баняку.

• Подобається Подобається x 1
  6. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Якщо не важко-напишіть рецептик, будь ласка

• Корисно Корисно x 1
  7. arushka

arushka завжди досягаю мети

того першого я б робила подвійну, а другий виходить великий, думаю, має вистарчити одного

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Забагато бульок. Коли налиєте в форму тісто формою можна кілька раз покрутити і навіть легенько стукнути до стола. Так вийде зайве повітря.

• Корисно Корисно x 2
  9. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А в мене чомусь опадає бісквіт.. Пробувала не відкривати дверцята зразу після випікання, пробувала залишати в духовці до вистигання, в формі залишаю, боки форми нічим не змащую, під низ пергамент. Що то може бути?

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

10. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Розкажу як я роблю.
    Коли бісквіт вже готовий, виключаю духовку, витягую і з висоти свого росту кидаю форму (з бісквітом всередині) на підлогу. Як би дико то не звучало :connie_pull-pigtail
    Звичайно, що роблю це акуратно, попередньо постеливши на підлогу рушник.
    Можна ще стукнути формочкою об стільницю, але так, щоб не якоюсь одною стороною, а всією формою одразу. Ну але мені підходить більше перший варіант ))
    Таким методом користуюсь вже багато років. Ще жодного разу після такої маніпуляції бісквіт не осів.

Коли вперше спробувала так зробити, то була на 100% впевнена, що з мого пишного бісквіту вийде тоненький бетонний млинець, але ні, корж так і залишився мега пишним :)

Останнє редагування: 5 Червень 2015
    • Корисно x 5
    • Подобається x 4
    • Зе бест! x 3
    • Креативно x 2
    • Інформативно x 1
  11. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Ого, нічого собі. От і я з тим маю проблему. Вчора пекла бісквіт, то такий класний витягнула з духовки, але потім все ж помітила що корж осів.
    @Nitriotka ти описала все ясно, але все ж... Наталь, якщо я печу в силіконовій формі, то мені її просто треба витягнути з духовки і кинути на підлогу разом з формою????

12. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

От за силіконову форму не знаю. З силіконової бісквіт мабуть моментом вискочить при такій маніпуляції. Хіба спробуй стукнути до стільниці, але зверху так рушничком притримай, як кришку, коли відливаєш картоплю. Але стукнути так добре треба )))

13. MilkiWey

MilkiWey Well-Known Member

Купила на вулиці у жінки, що торгує пресою брошурку "М'ясо, сало" випуск 5 - там купа всяких рецептів (як побачите десь, то купіть - рекомендую). В тому числі "Печінка у сметанному соусі". Робила - супер смачно: 500 г. печінки, 2 цибулини, 200 г. сметани. Печінку почистити від плівок, нарізати шматочками товщиною 1 см, обкачати в борошні і обсмажити з двох боків на олії. Цибулю порізати півкільцями і теж обсмажити. Печінку викласти в сотейник, перекладаючи цибулею, посолити, поперчити, залити сметаною, розведеною невеликою кількістю води і тушкувати до готовності. Порада - печінку перед смаженням потримати 2-3 години в холодному молоці. Робила ту печінку два рази підряд - так всім сподобалося.

• Корисно Корисно x 1
  14. Materynka

Materynka Well-Known Member

Маю багато молотого імбиру , куди його можна додавати?

15. casablanka

casablanka Щаслива особистість

От знаєш, у мене силіконова форма не дешева, але всеодно виймати не так легко, прилипає до дна, тому не думаю що вилетить відразу. Але наступного разу обов'язково проекспериментую.

16. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Яке краще взяти заморожене тісто на круасани: листкове чи дріжджово-листкове?

17. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Можливо занадто нагріта духовка була. Знаю, що коли зависока температура, то бісквіти нерівномірно піднімаються, в них зашвидко припікається верх.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Я теж маю робити сматанковий крем до бісквіту з полуницею, але дуже переживаю, щоб мені нормально застиг і не почав ріднути, текти. Порадьте конкретно яку марку сметани найкраще взяти? Ну і я собі так думаю, що все-таки дам загущувача для сметани для певності. Що скажете?
    А які пропорції цукру на півлітри сметани?

19. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Сьогодні робила сметанковий крем з бананом. Брала "Молокію" 22%, крем збився чудово, швидко і вийшов смачним. Додавала загущувач, 1 пачечку на 1 пачку сметани і цукрову пудру.

20. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Скільки часу потрібно перед випіканням бісквіту розігрівати духовку? Я вмикаю на 200 гр. і приблизно розігріваю 20 хв., коли запихаю бісквіт, тоді випікаю при 170 гр.

21. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Дівочки, а ви робили колись начинку з листя буряка? Вичитала, що печуть осетинський пиріг, даючи бадиля+сир, але якось мені так незвично, та й шкода даремно сир-борошно переводити, і часу. Але цікаво, який виходить смак.