А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Або молоко))
     
  3. byzja

    byzja New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    маю баклажани, як їх смачно зробити? можна навіть смажені з майонезом+часник,або на сковорідці гриль, але шкіра тверда і гірчить, а чищених не люблю, може знаєте якийсь секркт як їх класно забацати?десь нападала що хтось якісь човникпи з них робив, поділіться рецептом!!!!!!!
     
  4. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Тверда шкіра ні чим не врятується. Щоб не гірчили, поріжте на потрібні для приготування куски і намочіть в підсоленій воді 30-40 хв..
    Мої пляцки курячі все одно вийшли котлетками. Дуже смачними, але таки більше схожими на ніжні котлетки ніж на пляцки.
    Фарширую перці. Питання по заливці: мала в морозилці телячий бульйон, разморозила,прогріла. Терпер скажіть, додати до нього сметану, чи залити тільки бульйоном?
     
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

     
  6. Akseniya

    Akseniya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    На прохання в карму щодо
    Робила по цьому рецепту http://www.povarenok.ru/recipes/show/30840/, АЛЕ солі треба менше однозначно, я дала десь половину з того що вказано в рецепті, сир з содою і молоком збила міксером (щоб не було грудочок), решта по рецепті. Потім коли розлила в формочки, він швидко застигає, але виступила наверх типу сироватка, ще раз все збила і холодильник. Зі спецій - перець чорний, червоний, паприка, часник (2 зубці), кріп. Смачного.
    П.С. Чомусь сир 1 формочки так добре застиг, 2 інші були рідші. Але мені він дуже сподобався, буду ще робила.
     
  7. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    маю дилему, в рецепті торта коржі з масляного бісквіту, ще пише потрібна кавово- конячна пропитка, але от думаю, чи не буде це занадто, адже коржі і так мають жир, який робить свою зволожуючу справу?
     
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, шукаю такий собі перевірений рецепт печінкового торта, самого класичного. В неті купа різних рецептів, варіантів, що з того вийде невідомо. А в мене от така забаганка, хочу не можу, в дитинстві дуже любила..
     
  9. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    А крем який має бути? Якщо масляний тоді така пропитка буде не зайва, а навіть навпаки. Якщо крем вершковий, чи з сметани тоді можна і без пропитки.
     
  10. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    І я долучаюсь до прохання:)
     
  11. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я рецепту не маю, роблю на око) але приблизно, то десь таки й склад
    на 0,5 кг печінки
    0,4-0,5 л молока
    4-5 яєць
    я даю 2 цибулини, можна більше, хто як любить)
    борошна 1 скл, сіль, перець до смаку.Можна додати 2ст.л олії в тісто
    Я все збиваю в комбайні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. sofka08

    sofka08 kasperjonoks

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я печінковий роблю так : 0,5 кг печінки, 0,5 л молока, 4- великих цибулини, 5 ст.л муки, 5 яєць. Змішую печінку з молоком, блендером подрібнюю, додаю підсмажену цибулю ,мука, сіль,перець за смаком. Перемащую майонезом з часником.
     
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ото я гусподині, за цибулю забула)))
    Йду виправлю.
     
  14. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    дякую за пораду))))))))) тільки я вже експерементанула, крем векшково-шоколадний, а пропитку таки дала, але дуже легку, тільки для запаху коняку і кави, вийшов дуже ніжний такий тортик для дорослих)))))))))))))
     
  15. Krysya

    Krysya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, виручайте. Забула вранці витягнути з морозилки м'яско і тепер уявлення не маю що зробити щоб воно швиденько мені розмерзлося і можна було з ним кулінарити. Мікрохвильовку використовувати для такого не дуже люблю - бо воно мені тоді зверху вже почитає біліти, а всередині ще лід. Інколи для пришвидшення ставила у миску з хол водою, але все одно це довго(((
     
  16. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я робила так: ставила кипятитись воду звичайну в баняку, зверху кришка, але "вверх ногами" і на кришку ставила м'ясо, правда м'яса було не багато....
     
  17. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Чим можна замінити савоярді для тірамісу? Не можу ніде купити(. Маскапоне вже приготувала, а печива не знайшла. Завтра останній день пошуків.
     
  18. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    тож просте бісквітне печиво. робите бісквітне тісто і через мішок, викладаєте подовгасті печенька, які щедро притрушуєте пудрою і на де-кілька хвилин у духовку, до рум"яного кольру.
     
  19. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Корено, я б з радістю, але немаю духовки наразі:)
    Може є якесь печиво аналог?
     
  20. LAGIDNA

    LAGIDNA Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Спробуйте печиво, що називається дамський пальчик (савоярді так називають)

    Я колись аналогічний десерт робила з такими маленькими печеньками "кнопочки" звуться, вони теж бісквітні, але нуже дрібні. Продаються вони скрізь.
     
  21. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я з випічкою на Ви :girl_haha: Тому цікавить, чи можна замінити маргарину на масло?
     
Статус теми:
Закрита.