А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    ну там де можна то вказую, але прошу звернути увагу що тут густина буде залежити від густини кефіру і т.д тому 100 грам муки на кефі 0% жирності та домашнє квашене молоко(домашній кефір) дасть різну густину. Якщо вам так тяжко зорієнтуватись то шукайте рецепти де вказано скільки грам чого і якої жирності..

    ---------- Додано в 00:04 ---------- Попередній допис був написаний в 00:03 ----------

    вам нема а комусь може і є. І якщо я читаю чийсь рецепт де вказано "муки як на густу сметану" то в мене є сприйняття яке тісто має бути.
     
  3. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    І не тільки від цього, борошно різне буває, відповідно і дивитись треба, як воно себе поводить при замішуванні: часом меньше треба дати за норму, часом більше.
     
  4. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    згадала перепис Даниної Паски, толку що є приблизна к-ть як дивитись всеодно треба по тісту
     
  5. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я якось так майже завжди, не зважаючи на перепис, дивлюсь по тісту.
    Тому, навіть тут мало щось раджу, бо в мене більшість випадків "на око", "на смак" т.п)
     
  6. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ну класно коли всі такі супер-господині, що так на тісті розуміються і розрізняють консистенцію тіста "густа сметана" і "рідка сметана". Мені, як новачку у випічці, цього не зрозуміти.
    Хто захотів - почув прохання.

    саме так і роблю. Тільки завдяки рецептам з пропорціями маю свої ідеальні оладки, налисники, сирники, деруни.
     
  7. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Та де там)

    Та чого, Ви ж не будете завжди новачком:girl_yes:

    Ваше прохання зрозуміли всі але є багато рецептів, коли тільки так пишуть- без зазначення точної кіл-ті продуктів.
    Моя хресна все життя працює шеф-кухарем, я не маю жодного рецепту від неї, бо вона їх не має)
    Якщо мені щось конче треба, то може скласти рецептуру " на ходу".
     
  8. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    А є якісь таблиці відповідності між сухими дріжджами і звичайними пресованими? Бо я з сухими ще не подружилась, а отак на око собі прикидати скіки то я маю взяти пресованих теж не подобається. Може вже є якісь помічники в тому.
     
  9. LAGIDNA

    LAGIDNA Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    На сухид дріжджах зазвичай пишуть, на яку кількість борошна розрахована упаковка. Наприклад, швидкодіючі саф-момент 11 гр. на 1 кг. борошна, ось дуже хороша стаття з таблицями http://test.org.ua/tests/food/37
     
  10. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дуже мені засмакував горіховий штрудель. Надумала зробити, а в неті рецепти горіхово-шоколадних і яблучних. А хочеться саме горіхового, з такою вологою масою начинкою.
    Порадьте, що то може бути? Перетерті горіхи, цукор, яйця? Чи може збиті білки змішані з цукровою пудрою і горіхами, а?
     
  11. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Думаю, що швидше якраз цей варіант. Колись давно я пекла такий штрудель, але давала не пудру, а цукор, це я точно пам*ятаю. Конкретніше не напишу, бо мама забракувала мою випічку і рецепт пішов у смітник. Але сусідка довго просила рецепт, тому тепер дуже шкодую.
     
  12. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    мені зразу пахлава уявилась! але там волога маса-начинка виходить за рахунок того, що після випікання цукровим сиропом то все заливається.

    А горіховий штрудель зацікавив - то в якійсь кав"ярні можна спробувати?
     
  13. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, потребую термінової поради. Маю філе куряче, збиралася робити відбивні, але зовсім не маю на відбивання і "бабрання" з кляром часу. Так собі думаю, може то перемолоти в фарш кусками і додати до тої маси більше яєць? Котлет не хочу. Хочу щось типу пляцків, таке, щоб таки на відбивні було подібне.
     
  14. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    тут Жанна давала такий смачний рецепт, виходять типу курячі оладки-котлетки.
    на 100 грам курячого фаршу 1 яйце, 1 ложка сметани, 1 ложка муки. сіль-цибулька-перець до смаку. нам дуже смачно.
     
  15. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я робила з крупних кусочків філе такі пляцкокотлети. Вся різниця в тому, що крупними кубиками ріжеться м.ясо (а не помелено на фарш) і менше начиння мити. Швидше. До консистенції доводила як і котлети (на свій звичний варіант): яйця і манки для зліплення, часник чавлений, цибулю потерту, зелень, спеції ... Вимісила і вийшов фарш ніби як Дрогобицька ковбаса. На пательню (можна в сухарі чи муку) і посмажити. Швидко і доволі цікаво на смак, відчуваються кавалки м яса.
     
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

     
  17. Trumbumbulja

    Trumbumbulja вперед до мрії

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Готую отаку смакоту - порізати кубиками куряче філе, додати потертий сир (на грубу терку), цибулю кубиками, яйця, часник, майонез, муку та спеції. Вимішати і викладати ложкою на сковорідку.
     
  18. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Це так получаються оладушки з м'ясом)) якось попробую
     
  19. Akseniya

    Akseniya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    І я такі роблю, смачно:girl_in_dreams: Вчора зробила плавлений сирок по типу "Янтар", але з часничком і кропом, такий класний, на канапку саме то, без хіматози всякої і від ковбас можна "відпочити".:girl_crazy:
     
  20. Maksli

    Maksli Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    дівчата, підкажіть, яка плитка шоколаду добре розтопиться на водяній бані, для заливання тим шоколадом торту?
    вроді би десь читала що шоколадки ТМ "Корона" добре для того діла, але не впевнена, що добре пам*ятаю.
     
  21. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Корона так, але додайте до шоколаду ще вершки, бо інакше потріскає. А ще краще подивіться пару сторінок назад в цій темі, я давала посилання на відеоурок, як правильно робити помаду..
     
Статус теми:
Закрита.