А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. APR

    APR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    не течуть,тому що після того як їх заливають кип'ятченим розсолом в них зупиняється процес заквашування і вони можуть зберігатись.
     
  3. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    отже, по свіжій пам"яті :)
    250 гр маргарину потерти на тертці, стакан сметани, 0,5 стакана цукру, 1,5 ч.л. порошку до печива, борошна скільки візьме. замісити тісто. добре, коли є час, щоб поставити його в холодильник на годину, як нема, то ліпимо так :).
    і ще, кількість сметани і маргарину часто варіюється в залежності від наявності їх в холодильнику, але завжди виходить смачно :). я нині вже готувала зі свіжими яблуками, краї конвертиків зліплювала, щоб сік не сильно витікав.
    випікаються при 180-200 град 15-20 хв. духовку попередньо розігріти, викладати на пергамент.
     
  4. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Пекла булочки Меріроми , дуже пухнасті, цукру я давала менше а муки значно більше , бо було геть рідке тісто. Все супер вийшло, начинки - слива і сир з родзинками , дякую за рецептик.
     
  5. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Маю 400 г сиркової ванільної маси. Так з*їсти не хочеться. Підкажіть, куди можна застосувати, але щоб легко і швидко :)
     
  6. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ватрушка з цвібака.
     
  7. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а можна рецепт або посилання?

    ---------- Додано в 14:21 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

    а чізкейк не вийде?так щоб зробити пісочну основу, наверх ту сиркову масу і запекти. нє?
     
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Можна і так. Робила королівську ватрушку Христусі http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1371781&postcount=1246 та маса туди підійшла б.
     
  9. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    спекти маленький бесквіт
    додати до сиркової маси 1 ст л желатину(розведеного)цукру=збити, залити на бесквіт(в формі) і вийде супер десерт
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    хочу такий сирник. в рецепті написано "пачка масла", але куди і як її додавати не ясно. підкажіть.
     
  11. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    в сир оскільки тісто там печенько, але пачка це якщо сухий та пісний сир. Якщо жирний то думаю буде забагато трошки
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    його розтопити? а то я геть валянок в таких справах.
     
  13. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я не топлю, вимішую коли масло кімнатної температури(мягке)
     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Там в тому рецепті щось недописано, бо над печеньком видніється чи то банан чи то яблуко. )))
     
  15. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Надивилася я знимок смаколиків, і на останніх двох сторінках фігурує така собі карпатка чи капатка. Виглядає смачно і заманливо)) Дайте хтось рецептик)
    а ще підкажіть - вишні в свому соці, з цукром, якось ще готувати треба? чи просто відцідити і їсти? бо цього року крутила вперше.
     
  16. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    є рецепт у відповідній рецептурній темі :)
    вишні у власному соку просто відкидаєте на друшляк, що стекли.
     
  17. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А якщо вишень в своєму соці нема чи можна використати заморожені, оті, що на вагу в супермаркетах продають?
     
  18. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я такі часто купувала, після розморозки вони як свіжі, відповідно і поводитися з ними треба, як зі свіжими)) але я давала в п'яну вишню, то їм було досить помокнути в алкоголі добу.
     
  19. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я саме такі і беру, відповідно засипаю трохи цукром і ставлю щоб закипіло пару хвильок. пускають дуже багато соку.
    свіжі у випічці особисто я не дуже люблю. а такі перекип"ячені для мене супер, мають кислинку, але не гострі, додають гарний відтінок до солодкого.
     
  20. Pobigaychyk

    Pobigaychyk Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Для мене найвищий пілотаж - це фарширована риба. Хочу спобувати її приготувати на рочок синочку, але я ніколи навіть не бачила як її готують. Підкажіть будь-ласка (як для чайника), як краще знімати шкіру, голову відрізати, чим зашивати і може ще якісь нюанси?
     
  21. Antivirus

    Antivirus Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дуже вже смачнюча та карпатка. Одного разу навіть пробувала спекти, але чомусь тісто не вдалося. Як мені казали - треба в дуже сильно розігрітій духовці пекти спочатку, щоб воно вийшло трохи хвилями... Відразу ніби так і було, а потім впало, стало важким і, як результат, карпатка вийшла сплюснута. Що робити, щоб такого не повторилось?
     
Статус теми:
Закрита.