А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. APR

APR Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

не течуть,тому що після того як їх заливають кип'ятченим розсолом в них зупиняється процес заквашування і вони можуть зберігатись.

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

отже, по свіжій пам"яті :)
    250 гр маргарину потерти на тертці, стакан сметани, 0,5 стакана цукру, 1,5 ч.л. порошку до печива, борошна скільки візьме. замісити тісто. добре, коли є час, щоб поставити його в холодильник на годину, як нема, то ліпимо так :).
    і ще, кількість сметани і маргарину часто варіюється в залежності від наявності їх в холодильнику, але завжди виходить смачно :). я нині вже готувала зі свіжими яблуками, краї конвертиків зліплювала, щоб сік не сильно витікав.
    випікаються при 180-200 град 15-20 хв. духовку попередньо розігріти, викладати на пергамент.

4. zetta

zetta Well-Known Member

Пекла булочки Меріроми , дуже пухнасті, цукру я давала менше а муки значно більше , бо було геть рідке тісто. Все супер вийшло, начинки - слива і сир з родзинками , дякую за рецептик.

5. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Маю 400 г сиркової ванільної маси. Так з*їсти не хочеться. Підкажіть, куди можна застосувати, але щоб легко і швидко :)

6. Raven

Raven Мама малятка

Ватрушка з цвібака.

7. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

а можна рецепт або посилання?

---------- Додано в 14:21 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

а чізкейк не вийде?так щоб зробити пісочну основу, наверх ту сиркову масу і запекти. нє?

8. Raven

Raven Мама малятка

Можна і так. Робила королівську ватрушку Христусі http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1371781&postcount=1246 та маса туди підійшла б.

9. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

спекти маленький бесквіт
    додати до сиркової маси 1 ст л желатину(розведеного)цукру=збити, залити на бесквіт(в формі) і вийде супер десерт

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

хочу такий сирник. в рецепті написано "пачка масла", але куди і як її додавати не ясно. підкажіть.

11. amaretto

в сир оскільки тісто там печенько, але пачка це якщо сухий та пісний сир. Якщо жирний то думаю буде забагато трошки

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

його розтопити? а то я геть валянок в таких справах.

13. amaretto

я не топлю, вимішую коли масло кімнатної температури(мягке)

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Там в тому рецепті щось недописано, бо над печеньком видніється чи то банан чи то яблуко. )))

15. La esposa

La esposa Moderator

Надивилася я знимок смаколиків, і на останніх двох сторінках фігурує така собі карпатка чи капатка. Виглядає смачно і заманливо)) Дайте хтось рецептик)
    а ще підкажіть - вишні в свому соці, з цукром, якось ще готувати треба? чи просто відцідити і їсти? бо цього року крутила вперше.

16. Corena

є рецепт у відповідній рецептурній темі :)
    вишні у власному соку просто відкидаєте на друшляк, що стекли.

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А якщо вишень в своєму соці нема чи можна використати заморожені, оті, що на вагу в супермаркетах продають?

18. La esposa

La esposa Moderator

я такі часто купувала, після розморозки вони як свіжі, відповідно і поводитися з ними треба, як зі свіжими)) але я давала в п'яну вишню, то їм було досить помокнути в алкоголі добу.

19. Corena

я саме такі і беру, відповідно засипаю трохи цукром і ставлю щоб закипіло пару хвильок. пускають дуже багато соку.
    свіжі у випічці особисто я не дуже люблю. а такі перекип"ячені для мене супер, мають кислинку, але не гострі, додають гарний відтінок до солодкого.

20. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Для мене найвищий пілотаж - це фарширована риба. Хочу спобувати її приготувати на рочок синочку, але я ніколи навіть не бачила як її готують. Підкажіть будь-ласка (як для чайника), як краще знімати шкіру, голову відрізати, чим зашивати і може ще якісь нюанси?

21. Antivirus

Antivirus Well-Known Member

дуже вже смачнюча та карпатка. Одного разу навіть пробувала спекти, але чомусь тісто не вдалося. Як мені казали - треба в дуже сильно розігрітій духовці пекти спочатку, щоб воно вийшло трохи хвилями... Відразу ніби так і було, а потім впало, стало важким і, як результат, карпатка вийшла сплюснута. Що робити, щоб такого не повторилось?

Статус теми:
Закрита.