А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Я власне з хлібом і рідко роблю. Замість хліба даю трохи манки, даю настоятися і тоді смажу. З манкою мені смакують більше:girl_smile:

3. zetta

zetta Well-Known Member

в мене великий sos sos sos, дiвчата не гусне крем : вершки, шоколад, какао, цукор, коньяк. скоро маю перемащувати а вiн як кисiль . що зробити?

4. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Можливо спробуйте згущувач той що до сметани додають.

5. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Як готувався крем? Якої жирності вершки? Якщо добре охолоджений і все ж не застигає, можна розвести 10 грам желатину в маленькій кількості вершків і додати до основної маси, збиваючи. Добре охолодити, має застигнути.

6. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Звичайно що можна, я даю замість хліба вівсяні пластівці, залишаю фарш на деякий час щоб набухли, а тоді виробляю на деко і в духовці запікаю - всім домашнім смакує ще й корисніше :girl_wink:

7. zetta

zetta Well-Known Member

Цукор, какао, кава змішати, додалися вершки, на вогонь і туди шоколад. 20% вершки

8. Gorda

Gorda Well-Known Member

Спробуйте дійсно додати Смету, то він підгусне а в холодильнику добре візьметься. Ну навіть не знаю, може спробуйте додати муки, не впевнена правда.

9. zetta

zetta Well-Known Member

Смети нема в мене і нема в найближчому магазі . Короче плак. Може ше шось з желатином вийде.

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

То є причина, чого крем не вдався відразу. В мене ще ніколи ніц доброго на таких вершках не вийшло.

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

з желатином точно вийде, але буде трішки не та структура і смак, що передбачалось. Ну і по кількості крему може треба скоригувати к-сть желатину, розраховуйте 10 г на 0.5 л маси.

11. zetta

zetta Well-Known Member

В мене 10% завжди густющі якщо просто з шоколадом. А тут шось не знаю. Думаю на вершки іншої марки .

12. arushka

arushka завжди досягаю мети

в мене такий ляпс був з кремом до Балі-бею. Закип"ятила вершки з шоколадом, і почала збивати(((
    Тепер знаю алгоритм *закип"ятити вершки, шоколад- охолодити -збити*
    Пробуйте рятувати желатином

13. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Дівчата, а в чому особливість горіхового бісквіту? Це до звичайного бісквіту додають горіхи чи то щось особливе? І який крем тоді даєте? Бо так чогось такого з горішками хочеться...:))

14. zetta

zetta Well-Known Member

Певно так як я печу торт ніхто ше так не пік. Крем смачний такий але реально як кисіль. Мала дома банку вареної згушонки , додала туди. Став ше смачніший, ще більше і такий же рідкий . А коржі ще треба пропитувати , ну я коржі залила тим кисілем, і поставила на просочення . Щойно купила 33 % вершки, ( бо желатин щакінчився і як пішла в маг то вже купила по новій ) дала шоколад , зварила. Охолоджується .
    Арушка, я ніколи не збивала ані тепле ані горяче . А тільки як вистигне і загусне . Шойно подумала то таки треба було вчора варити як в рецепті пише , день на перед . Ну тим не менше, про то я згадаю як буду ще раз його пекти) , а зараз рятую ситуацію .
    Ну і вершки певно теж зіграли в даному переписі роль.

15. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Так- це бісквіт з горіхами, нічого особливого, тільки горіхи мелені. Крем любий може бути, я останній раз робила з масляно кавовим

16. zetta

zetta Well-Known Member

За мною і затуркані плачуть і жилєтка одночасно. Але я все таки далі тут , от чесно була перша думка пекти захер торт , так ні дався мені той шоколадно мигдалевий ...
    Отже епопея моя продовжується. Коли варила вершки, ну докинула туди грам 150 старого кисілю ( див вище ) все гарно переварилось . І шо .. Не застигло навіть в морозилці . І шось я дуже маю підозру що в тому винен коньяк . Я вже навіть не зла . З дурною головою ...

17. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Я так котлети роблю:
    говядина или свинина - 500гр.;
    картофель - 200гр.;
    лук репчатый - 50гр.;
    молоко - 2 ст. ложки;
    соль, перец черный молотый;
    яйцо куриное - 2 шт;

Сиру картоплю натираю на самій дрібненькій тертушці, або можна перебити в блендері. Все перемішую і смажу на олії.

18. Маруся-мама

А то воно мало застигнути? Я думаю, що воно просто зробилась така маса ні туда ні сюда. Вибачайте, бо я на бронепоїзді і не дуже розумію який то мав би бути крем.

19. zetta

zetta Well-Known Member

Марусю старий кисіль то я так обізвала масу зроблену раніше , смачна але не вийшла за густиною .
    Отакий :
    2 ст.(450 мл)жирныx сливок
    250 г xорошего горького шоколада
    1 ст.ложка(с верxом)xорошего какао
    2-3 (в зависимсти от сладости сливок)ст.ложки саxара
    1 ст.ложка раст.кофе.
    1 ст.ложка бренди
    1.В кастрюлю положить какао,раств.кофе и саxар.Постепенно вливаем сливки(Сначала чуть-чуть,чтобы растворилось кофе и какао.Добавляем поломанный на кусочки шоколад и ставим на маленький огонь.
    2.Варим,помешивая пока шоколад не раствориться.Добавляем бренди и перемешиваем.Накрываем пишевой пленкой и ставим в xолодильник на ночь.Вынимаем из xолодильника,и взбиваем миксером(буквально 1-2 мин).

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

В горіховому бісквіті замість більшої частини борошна перемелені горіхи. Я зробила з жж Чадейки, горіховий бісквіт з ягодами (легко знайти за тегом ягоди). Крем заварний з вершками. І зверху багато ягід! Смачно.

21. Маруся-мама

А... ясно. То мав бути ганаш. Воно мало бути щось таке як шоколадне масло тільки менш жирне. Вже знаю.
    В Дарії Цвек такі бісквіти часто можна знайти. Пропорції в неї добрі, он тільки температура при якій пекти мені не відповідала. Мені зразу згорав бісквіт.

Статус теми:
Закрита.