А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. H2O

    H2O New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Багато є азіатських рецептів серць у соєвому соусі із овочами, зокрема вони добре поєднуються з болгарським перцем, печерицями (та й іншими грибами), часником, цибулею-пореєм.
     
  3. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    колись давно на Великдень нас пригостили "італійською паскою", тепер я знаю що називається вона panettone і купити її можна багато де. Але хочеться самій спекти. Підкажіть, наскільки реально спекти таку смакоту в домашніх умовах? Може хтось має перевірений перепис? Я просто не можу зрозуміти як зробити ту "паску" такою мокрою всередині...
     
  4. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    куди можна прилаштувати свіжий ананас не надто солодкий і твердуватий? чи викинути його?
     
  5. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я тушкую зі сметаною і цибулькою. Ще можна зелені дати багато))
     
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Залишити наверха і він достигне за кілька днів. Чи він вже порізаний?
     
  7. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    вже порізаний)
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Поставити в холодильник і він підійде. На наступний день повинен бути вже солодший.

    Я просто ніколи не ріжу ананас поки не переконалась, що він достиг. З порізним справді можна прогадати. :sad:
     
  9. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    зробити солодку слойку або залити горілкою (виходить "ананасівка", на смак супер)
     
  10. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Готувала за цим рецептом, сподобалось, тільки замість свинини давала куряче філе

    500 г нежирной свинины;
    100-200 г ананасов;
    100 г соевого соуса;
    1 морковь;
    1 луковица;
    1 сладкий перец;
    2 ст. л. муки.
    Для соуса:
    4 ст. л. кетчупа;
    2-3 ст. л. сахара;
    2 ст. л. яблочного или виноградного уксуса.

    1.Мясо нарезать тонкими пластинами и отбить молотком для мяса. Нарезать на средние кусочки и залить соевым соусом. Оставить на 5-10 минут мариноваться.

    2.Морковь и лук нарезать соломкой, ананасы и перец кубиками. Разогреть сковороду с добавлением растительного масла и обжарить на ней лук с морковью, затем добавить перец и в самом конце ананасы.
    Готовую зажарку из овощей отложить в сторону.

    3.С мяса слить лишний соевый соус, присыпать мясо мукой и обжарить на сковороде с двух сторон до готовности.
    Готовое мясо смешать с овощами и потушить пару минут на сковороде. Для приготовления соуса смешать кетчуп, сахар и уксус, вылить в сковороду к мясу с овощами. Потомить на сковороде 5-10 минут не накрывая крышкой, дать мясу хорошо закарамелизироваться в нашем кисло-сладком соусе.

    Подавать мясо в кисло-сладком соусе с рисом
     
  11. Людок

    Людок New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Таж історія з тим же рецептом.
    Причини незнаю, постою послухаю.
     
  12. sanches

    sanches Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Пшенична каша з курячими сердечками

    Отправлено с моего PMP5570C через Tapatalk
     
  13. Людок

    Людок New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Можна детальніше? Буду дуже вдячна.
     
  14. sanches

    sanches Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Готувала в мультиварці за цим рецептом
    Без мультиварки можна готувати так: потушкувати цибулю-моркву-сердечка, паралельно кашу зварити (1 міра крупи на 2 міри води), потім змішати
    Або трохи ускладнити: спочатку сердечка підварити з годинку, щоб м"якшими були, а у бульоні з-під них зварти кашу. Далі алгоритм той самий: цибулю-моркву-сердечка змішуємо з кашою.
     
  15. H2O

    H2O New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я б спекла тарт, виклавши шматки ананасу зверху (якщо тверді, то можна порізіти тоншими смужками), запікаючись, вони повинні зм'якнути. Рецептик можна знайти в інтернеті. Їх є багато варіантів.
     
  16. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Хто який соус готує до відварених/запечених овочів (цвітна капуста, броколі, брюс.капуста, морква)? дуже треба, а нічого толкового не можу знайти!
     
  17. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Зблендеруйте сметану, рукколу і часник-смакота, обожнюю цей соус.
     
  18. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Йогурт або сметана і багато зелені, дрібка солі і дрібка часнику розчавленого.
     
  19. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я літом, та й зараз можна, роблю такий соус з грузинської кухні, цацикі називається- свіжий огірок потерти на крупній терці, посолити, хай стече сік. Потім додати сметану або несолодкий йогурт, зелень, часник видушити. До печеної овочів-картоплі саме то, навіть малий мій їв.
     
  20. sanches

    sanches Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

     
  21. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Не знаю, читала, як грузинська, та, яка різниця, якщо смачно, нє))?
     
Статус теми:
Закрита.