А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маю отаку кружку для збивання молока в піну
    [​IMG]
    підкажіть як правильно ним збивати молоко, бо щось в мене не получається пінка
     
  3. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я теж лише веселу корівку купую
     
  4. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    молоко тепленьке+трошки цукру(гарно збивається і пінка солодка), наливаєте до позначки(не більше бо буде виливатись) і починаєте інтенсивно збивати
    маю таке вже 2 роки, презент з німеччини)
     
  5. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я беру Комо "російський" або "голандсьий", Славію "голандський", або Звенигора "оригінальний"цей твердіший і добре треться. І головне це все плавлені сири а не сирні продукти чи молоковмісні продукти.
     
  6. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А я беру "Веселу корівку" - не люблю плавлений сир, а цей можу просто так їсти:girl_smile:
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Колись чоловік сказав, що плавлені сирки - то переплавлені протерміновані тверді сири з додаванням чогось там. З того часу я в салат ріжу фету, моцарелу або тру твердий сир, бажано голандський.
     
  8. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Як правильно приготувати крем-зуп з курячого філе, помідорів, цвітної капусти, баклажанів і моркви ?
     
  9. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    зварити суп з меншою кількістю води, зблендерувати, присмачити вершками, маслом, приправами, сиром за бажанням і усьо)) але, наскільки пригадую, один з основних принципів крем-супів - подібність кольорів інгредієнтів, або щоб явно переважав один колір (шпинат - зелений, буряк - червоний) бо якщо багато кольорів і те все подрібнити - буде виглядати неестетично
    додам, тобто з цих інгредієнтів на сам крем-суп я б брала куряче філе, цвітну капусту, можна картоплю для щільнішої структури, цибулину (люблю варену цибульку ;) )- все нейтральних світлих кольорів, а з баклажанів, помідорів і мокрви зробила б щось на зразок лечо, можна й гостого, зблендерувала б і додала до готового крем-супу в кожну тарілку по трішки - для контрасту і гостроти.
     
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Мені той набір швидше на тушковані овочі з куркою виглядає.
     
  11. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівочки, навчіть мені як правильно добути "квартирантів", тобіш хоробачків і слимачків і ще всяку бяку-каку з карпусти брокколі.
    Моя три години киснула в підсоленій воді, сплило дві невеличкі гусенички. Поставила варити, сплив велитенський якийсь зелений хробак. От тепер думаю, де гарантія що там ще чогось в ній немає. А їсти і не думати про це точно не зможу.:bad:)))
    Як ви це робите? Навчіть.
     
  12. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Баклажани зайві, все решта чудово поєднається.
    ще цибульки треба.
    М"яско я би відварила разом з овочами, витягнула, порізала, і клала би вже в тарілку шматочками. Якщо для дітей, щоб з"їли , то можна і боендернути м"яско ( для малої тільки так роблю).
     
  13. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я так робила з борщиком, вийшло супер
     
  14. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Вчора робила непечений сирник, зверху виклала фрукти і КІВІ, і залила галяреткою. Ну зовсім я забула що желатин і ківі не дружать. В результаті зранку вилила з торта рідку як вода галяретку, тортик перевернула, засипала залишками желе (червоним і зеленим) до вечора з"їмо :)
    ну і полізла в нет :
     
  15. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  16. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Про плавлені сирки - я ще рік тому брала веселу корівку, бо вона була м'яка, не схожа на ті всі злагоди-комо. А тепер ця корівка стала такою ж пластиліновою, як інші. Перейшла на польські сирки janos gouda. В центрі є магазинчик біля Грушевського (по вул. волошина), де є товари з Польщі. І там тверді сири беру, бо в наші так подорожчали (малий кусок один раз на піцу потерти - 25 грн). І різні горгонзоли-брі там теж дешевші, а ще там є мій улюблений сир з перцем горошком.
    Я робила з манго десерт, там желатин додавався, то застигло все нормально... Хоча все одно желе було не однорідним, а таким волокнистим.
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    брала недавно, така ж м"яка. розмазується на хліб.
     
  18. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)



    ---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

    Манго свіже?
    Звичайно що ще залежить від к-сті манго ( або ківі і т.д.) а також від к-сті галяретки.
    Я на поверхню тортика наклала багато і галяретки було порівняно мало. ( добре що не додумалась у весь тортик дати, як одного разу, гадість була ще та, прогіркла і нерівномірно застигла)
     
  19. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
  20. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    так, свіже. 10 гр желатину йшло на одне манго.
    Цікаво, чи ось це желе еткера взяло ківі, я колись ним заливала - моментом застигає все:
    [​IMG]
     
  21. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
Статус теми:
Закрита.