А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Дана

Дана Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Я даю горілку, 1 столова ложка горілки на 2 столові ложки солі 1 столову ложку цукру, горілку даю для консервації, з тою самою метою даю коньяк в крем чи паштет і т.п

3. Gorgona

Gorgona Member

Маю питання щодо приготування картопляних зразів. Хто знає, підкажіть, будь ласка, чи обов"язково їх смажити? Я б хотіла запекти, але боюсь, щоб не вийшли сухі і прісні. В усіх рецептах знайшла лише смажені. Якщо їх обваляти в сухарях, помастити жовтком і відправити в духовку? Хтось робив щось подібне? Поділіться досвідом!

4. Freitag

Freitag Active Member

Я печу "один великий зраз". Викладаю в форму шар тіста, тоді шар підсмаженого з цибулькою фаршу, посипаю тертим сиром, знову покриваю шаром тіста і печу приблизно 30-40 хвилин десь на 180 градусах. Тоді ще раз посипаю сиром і виходить дуже смачно. Окремі зразики пекти не пробувала, бо лінива ;)

5. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

це ж практично сама картопля. викладаєте на пергамент? потім нормально відстає?
    зверху запікається гарно?
    сьогодні або завтра напевно спробую, бо чоловікові дуже смакують зрази

6. Freitag

Freitag Active Member

Тісто у моєму варіанті - це картопля + яйця + сметана + трішки борошна + приправа.
    Печу у круглій формі для піци з антипригарним покриттям, дно злегка змащую олією. Зверху утворюється хрумка шкірка, особливо якщо поставити на кілька хвилинок під гриль. Смачного :)

7. Gorgona

Gorgona Member

Відстає люксично! Я вже випробувала :dance2:! Викладала на звичайне деко, попередньо застелила пергаментом і трохи змастила олією.
    Правда начиняла грибами і ліпила окремі зрази (рецепт про "один великий зраз" читала вже тоді, коли мої колобки запікались :) ).
    Сухарі, яйця і увімкнений режим конвекції - утворили дуже апетитну скоринку, а серединка залишилась соковитою! Смачно і корисно (вони не є такі жирні і пропитані олією, як після смаження - а для для мене це і було важливо).
    Наступного разу обов"язково спробую зробити один зраз. Гарна ідея. Економить багато часу :girl_smile:.

8. Маруся-мама

Так то ж називається "Пастуший пиріг" - улюбленна страва ірландців.

На дно кладеться фарш висмажений а зверху варена бульба. І так запікається. Смакота!

9. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ви обмакували в сухарі?

10. Gorgona

Gorgona Member

:girl_yes:. Знайшла на одному сайті потрібний рецепт і там радили обваляти зрази в сухарях, а тоді зверху змастити яйцем. Я так і зробила. Але думаю, якщо немає сухарів - без них спокійно можна обійтись.

11. octavia

octavia Well-Known Member

Казав Ектор в "Мастер шефі":girl_cool: що не можна давати лимон в маринад до червоної риби(Риби білих сортів це не стосується) бо вона втрачає колір і смак . Лимоном можна поливати безпосередньо перед споживанням. Я мариную 2 ложки (з чубом) солі 1 ложка цукру.

12. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Цитата
    " втрачає колір і смак"
    не помічала такого, може тому, що довго вона не маринується і на довго не затримується)

13. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Маю кусень лосося замороженого.. Як краще його приготувати? Але так,щоб не запiкати..

14. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В вершках і італійських травах:nyam2:

15. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Вершкiв немаю.. :sad: можна сметаною замiнити? :)

Inviato dal mio GT-S6102 con Tapatalk 2

16. bobryha

bobryha Well-Known Member

Підкажіть мені як приготувати тєфтєльки НЕ в томатному соусі. Ми колись такі їла в кафе і моїй дитині дуже сподобались, хочу в дома відтворити. Може з праженою мукою, може з вершками...точно не знаю... Підкажіть хто такі робить

17. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

я роблю тєфтєльки, обмакала в муки і легко підсмажила на сковороді(олії по мінімуму). В баняк наливаю води десь 2-3 см+лавровий листочок та сіль, коли вода закипить викладаю туди підсмажені тєфтєльки, киплять 10-15 хв. тоді додаю домашню сметану та спеції(заправляю до смаку), кипить пару хв, тоді 1-2 ложечки праженої муки розводжу в холодній воді і через ситко вливаю в баняк+багато зелені. Я не люблю сильно густу підливко тому даю муки по мінімуму
    Вершки теж підійдуть, але я роблю на сметані

18. Vероніка

Vероніка Never give up

З якого саме м"яса-фаршу робите тефтельки, а то в мене інколи розвалюються ?
    Поділіться докладним рецептом.

19. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

що таке пражена мука?

20. Маруся-мама

Взагалі-то будь-який підійде. Щоб не розвалювався, у вас напевно просто сухий дуже фарш, треба додати кілька ложок води до фаршу.

Просмажена на пательні з маслом, співвідношення один до одного. Її треба просмажити до золотистого кольору, але не дати потемніти, бо буде гірчити.

Доречі, муку краще розводити гарячою водою, а крохмаль холодною. Муку таки треба просмажити, а он крохмаль можна просто розвести в холодній воді і тоді вже влити в сос.

21. Margarett

Margarett Well-Known Member

Я даю трохи манки, залежить від кількості фаршу і його рідкості. Бо часом є курячий трохи сам-по-собі рідкуватий. То всиплю (на око) 2-3 с.л. манки і вимішую. Як бачу, що зчіпилось, то не додаю більше.

Статус теми:
Закрита.