А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я даю горілку, 1 столова ложка горілки на 2 столові ложки солі 1 столову ложку цукру, горілку даю для консервації, з тою самою метою даю коньяк в крем чи паштет і т.п
     
  3. Gorgona

    Gorgona Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Маю питання щодо приготування картопляних зразів. Хто знає, підкажіть, будь ласка, чи обов"язково їх смажити? Я б хотіла запекти, але боюсь, щоб не вийшли сухі і прісні. В усіх рецептах знайшла лише смажені. Якщо їх обваляти в сухарях, помастити жовтком і відправити в духовку? Хтось робив щось подібне? Поділіться досвідом!
     
  4. Freitag

    Freitag Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я печу "один великий зраз". Викладаю в форму шар тіста, тоді шар підсмаженого з цибулькою фаршу, посипаю тертим сиром, знову покриваю шаром тіста і печу приблизно 30-40 хвилин десь на 180 градусах. Тоді ще раз посипаю сиром і виходить дуже смачно. Окремі зразики пекти не пробувала, бо лінива ;)
     
  5. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    це ж практично сама картопля. викладаєте на пергамент? потім нормально відстає?
    зверху запікається гарно?
    сьогодні або завтра напевно спробую, бо чоловікові дуже смакують зрази
     
  6. Freitag

    Freitag Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Тісто у моєму варіанті - це картопля + яйця + сметана + трішки борошна + приправа.
    Печу у круглій формі для піци з антипригарним покриттям, дно злегка змащую олією. Зверху утворюється хрумка шкірка, особливо якщо поставити на кілька хвилинок під гриль. Смачного :)
     
  7. Gorgona

    Gorgona Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Відстає люксично! Я вже випробувала :dance2:! Викладала на звичайне деко, попередньо застелила пергаментом і трохи змастила олією.
    Правда начиняла грибами і ліпила окремі зрази (рецепт про "один великий зраз" читала вже тоді, коли мої колобки запікались :) ).
    Сухарі, яйця і увімкнений режим конвекції - утворили дуже апетитну скоринку, а серединка залишилась соковитою! Смачно і корисно (вони не є такі жирні і пропитані олією, як після смаження - а для для мене це і було важливо).
    Наступного разу обов"язково спробую зробити один зраз. Гарна ідея. Економить багато часу :girl_smile:.
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Так то ж називається "Пастуший пиріг" - улюбленна страва ірландців.

    На дно кладеться фарш висмажений а зверху варена бульба. І так запікається. Смакота!
     
  9. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    ви обмакували в сухарі?
     
  10. Gorgona

    Gorgona Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    :girl_yes:. Знайшла на одному сайті потрібний рецепт і там радили обваляти зрази в сухарях, а тоді зверху змастити яйцем. Я так і зробила. Але думаю, якщо немає сухарів - без них спокійно можна обійтись.
     
  11. octavia

    octavia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Казав Ектор в "Мастер шефі":girl_cool: що не можна давати лимон в маринад до червоної риби(Риби білих сортів це не стосується) бо вона втрачає колір і смак . Лимоном можна поливати безпосередньо перед споживанням. Я мариную 2 ложки (з чубом) солі 1 ложка цукру.
     
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Цитата
    " втрачає колір і смак"
    не помічала такого, може тому, що довго вона не маринується і на довго не затримується)
     
  13. Kuma Zybulya

    Kuma Zybulya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Маю кусень лосося замороженого.. Як краще його приготувати? Але так,щоб не запiкати..
     
  14. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    В вершках і італійських травах:nyam2:
     
  15. Kuma Zybulya

    Kuma Zybulya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Вершкiв немаю.. :sad: можна сметаною замiнити? :)

    Inviato dal mio GT-S6102 con Tapatalk 2
     
  16. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Підкажіть мені як приготувати тєфтєльки НЕ в томатному соусі. Ми колись такі їла в кафе і моїй дитині дуже сподобались, хочу в дома відтворити. Може з праженою мукою, може з вершками...точно не знаю... Підкажіть хто такі робить
     
  17. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я роблю тєфтєльки, обмакала в муки і легко підсмажила на сковороді(олії по мінімуму). В баняк наливаю води десь 2-3 см+лавровий листочок та сіль, коли вода закипить викладаю туди підсмажені тєфтєльки, киплять 10-15 хв. тоді додаю домашню сметану та спеції(заправляю до смаку), кипить пару хв, тоді 1-2 ложечки праженої муки розводжу в холодній воді і через ситко вливаю в баняк+багато зелені. Я не люблю сильно густу підливко тому даю муки по мінімуму
    Вершки теж підійдуть, але я роблю на сметані
     
  18. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    З якого саме м"яса-фаршу робите тефтельки, а то в мене інколи розвалюються ?
    Поділіться докладним рецептом.
     
  19. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    що таке пражена мука?
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Взагалі-то будь-який підійде. Щоб не розвалювався, у вас напевно просто сухий дуже фарш, треба додати кілька ложок води до фаршу.

    Просмажена на пательні з маслом, співвідношення один до одного. Її треба просмажити до золотистого кольору, але не дати потемніти, бо буде гірчити.

    Доречі, муку краще розводити гарячою водою, а крохмаль холодною. Муку таки треба просмажити, а он крохмаль можна просто розвести в холодній воді і тоді вже влити в сос.
     
  21. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я даю трохи манки, залежить від кількості фаршу і його рідкості. Бо часом є курячий трохи сам-по-собі рідкуватий. То всиплю (на око) 2-3 с.л. манки і вимішую. Як бачу, що зчіпилось, то не додаю більше.
     
Статус теми:
Закрита.