А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Sluhachka

    Sluhachka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Моя улюблена страва щ авокадо,це канапки з червоною або білою рибою!
    Ріжете авокадо маленькими кубиками,далі в блендері або вилкою перемішуєте його з маслом. Пропорціі я завжди давала на око! Має вийти однорідна масса! Потім в духовці або в тостері робите тости з хліба! Намазуєте на хліб массу з авокадо а зверху кладете будь-яку молосольну або підкопчену рибу (масляна,форель,лосось,сьомга)Смачного вам)))))

    Sent from my ST27i using Tapatalk 2
     
  3. poetka

    poetka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    А ми на НР робили салатик з фетою,авокадо,фісташками і помідорами черрі,то все заправити оливковою олійкою і посипати прованськими травками, смакота нереальна,раджу!!! П.С, Травками можна не посипати,це на любителя :)
     
  4. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)


    я авокадо додаю в багато різних салатів, взагалі з салатами дуже експерементую тому "сталого" рецепту не маю, але до авокадо мені добре пасує з сирів-моцарела, з овочів-помідори, помідори черрі, з зелені-та вся зелень-трава:рукола, айсберг, базилік, шпинат. Заправка песто ( в мене куповане трохи густе то ще додаю оливкової олії), олія+лимон, трохи бальзаміку, або бальзамічний крем (швидше як прикраса) але теж додає цікавого смаку, то все в різних варіаціях можна поєднувати.
    іноді роблю гуакамоле=авокадо+помідор+цибуля з морською сіллю розтерта+сік лимону+табаско+ перець, їмо з тостовим хлібом, або крекерами (кукурудзяних чіпсів не люблю)
    просто на тостовий хліб, або куповані хлібці кладу авокадо порізане пластерками трохи приперчене свіжим перцем, кілька разів пробувала і омлет з шматками авокадо теж смачно:)
    смузі з авокадо в нас не робила, але пробувала в Америці то мені щось не сподобались, може не розпробувала:dntknw: але те що у Львові мені дуже важко знайти смачне авокадо то факт ((( в Банзаї останні рази брали добре
     
  5. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Не зовсім правда.

    Якщо так сталось, що ви не змогли купити достигле авокадо (має бути чуть м’яке на дотик з темною шкіркою, без чорних плям або потріщин) тоді можна допомогти йому достигнути, але не в холодильнику а на верха в темному і прохолодному місці. Треба просто покласти в паперову торбинку, де лежить авокадо помідор або банан. Вони швидко виділяють гази, які допомагають авокадо дозріти буквально за кілька днів.
     
  6. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    і то не зовсім правда бо є різні сорти авокадо і з різними шкірками і з різними кісточками і відповідно по-різному смакують:girl_yes2:
    в основному зустрічала інформацію, що авокадо добре/корисне власне коли його зривають достиглим, а не зеленим і долежуть як то часто буває коли його звідкись до нас доправляють
    звичайно, що як купити геть тверде і зелене, та навіть трохи мяке то з часом воно змякшне, але то не означає, що воно матиме ті властивості і смакові в тому числі, якими наділений достиглий плід якому це вдалось природньо
     
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Будь-який плід якому вдалось достигнути природньо смакує інакше. Ба, навіть мої помідори з городу смакують зовсім інакше ніж помідори з ферми, вже не говорячи про ті, що куплені в магазині. Навіть органічні. :girl_wink:

    Тому і є спеціальні способи як дати фруктам достигати коли вони вже зірвані. Це є як для персика так і для помідора і авокадо.

    А щодо сортів, то так, їх є декілька.
    [​IMG]
     
  8. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а що ви маєте на увазі під розтетертою цибулею?
    А ви і авокадо підсмажували чи простов готовий омлет додавали? Бо я колись докинула трохи авокадо в овочеве рагу, то потім мусила вибирати)) Воно якесь таке противне зробилось на смак
     
  9. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    :girl_yes2:
    звичайно, але я говорила про трошки інше, власне не наполягаю, а лиш ділюсь інформацією, яку свого часу сама шукала і не раз натрапляла на твердження, що авокадо і манго до прикладу найкраще смакують коли зірвані достиглими, а от помідорам і бананам то так суттєво на смак не впливає. Ну і нікого не здивую якщо напишу, що найкраще їсти овочі і фрукти притаманні певному регіону саме на їх батьківщині, чи там де їх реально добре виростити, ось в цьому ключі я писала :)

    я дрібно ріжу цибулю, додаю морську сіль і так розтираю-розтовкаю, так було в тому рецепті який я собі найбільше вподобала

    я його не готувала, "пробувала" то йшлося про сніданки в кафешках-ресторанчиках, думаю що додають в кінці на кілька секунд не більше
     
  10. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Господині, а я маю питання про бульйон, такий звиклий як з курки чи іншої птиці. Моя мама завше як його варила, то пильнувала, коли буде кипіти, щоб зібрати шумовиння (піну). Але я також чула колись, і навіть раз бачила (але в тій обстанівці не пасувало питати) , що господиня як воно все закипіло - вилила все з баняка, мясо промила і поставила в чисту воду варитися. Читала, що то ніби найпевніший спосіб отримати чистий і прозорий бульйон.

    Може тут хтось таке робить і розкаже в чому суть і як правильніше би мало бути?
     
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    тицьніть носом де писалося як гарно полити шоколадом торт, щоб виглядало блискучим і не кришилося. може треба купити якийсь спеціальний для випічки чи горілки до нього додати? чи масла?
     
  12. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    маєте на увазі шоколадну глазур? я роблю так- 4 л какао, 4 л цукру, 2 л молока, а як не маєте, то просто води, і 1 л масла. На маленький вогонь, розмішуючи, до закипання.

    ---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ----------

    мається на увазі столові ложки.
     
  13. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Не знаю, чи найпевніший спосіб, але я так роблю , бо невпевнена в якості курей/мяса які купляю в магазині. ну і домашніх теж не впевнена :)
    Тому зливаю першу воду.
     
  14. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

     
  15. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я певно теж))
     
  16. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я теж роблю так як ви. Кури домашні, в "якості" впевнена. Мені здається варіант зі зливанням води робить бульон надто вже дієтичним) Ну або справді курка якась не зовсім чистенька. Я зливаю тільки, коли варю свинячу якусь кістку. Але там і те шумовиння якесь бруднувате, ну і жиру замало не буває.
     
  17. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я ще мінімум на ніч замочую в воді, шкрябаю чуть не до дірок. І з домашньої курки того шумовиння більше ніж з фермерської.ІМХО

    і лишній жир видаляю, притому "коралі" на бульйоні ого-го які)
     
  18. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а скільки часу воно кипить за першим чи другим разом? Чи просто довести до кипіння і все? Ну і якої жирності тоді виходить бульйон? Бо воно ж відразу при першому кипінні стільки жиру виділяється, а тут якщо його всього вилити... ??

    В мене просто вчора так вийшло, що поставила бульйон варити і робила щось друге, не думала, що так скоро закипить. А коли прийшла - воно вже всьо там бушувало. Тому вирішила таки злити воду, і все спочатку. Але мушу сказати, що вже воді дала більше потім википіти , тобто готової страви вийшло трохи менше, бо мені здавалося, що після промивання взагалі толком не чути, що це бульйон.
     
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Закипіло, зашуміло і зливаю, щоб та шума не перекипала
     
  20. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    М"ясо добре вимочую в зимній воді, промиваю, тоді наливаю чистої води, доводжу до кипіння. Тільки закипіло- зливаю, м"ясо ще раз промиваю, наливаю чистої води, додаю морквину, цибулину і т.п., доводжу до кипіння і на дуже слабкому вогні, так, щоб ледь мругало варю до тих пір, поки м"ясо не звариться. Час варіння залежить від того, яке м"ясо вариться в бульйоні.
     
  21. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я ще тушку у друшлаку холодною водою споліскую за кожним закипанням, мию каструлю і закладаю-не має значення з чого той бульйон, хіба з перепілок то лише раз зливаю-всі решта звірі паряться до варки два рази, а свиня якщо бачу що жиру і шуму багато то і три, так само з качкою. Крім того на ніч вимочую. Але то в мене свої пунктики.Ні разу бульйон не був не жирним, завжди наваристий та з "колами" жиру
     
Статус теми:
Закрита.