А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я робила запечені овочі з тим фаршем (підглянула в Ектора з передачі вбд).
    Там була фарширована цибуля (смакота, чого я раніше таке не робила?), цукіні (або кабачок, а в мене баклажан був), помідори.
    Робила з цього відео
    http://www.youtube.com/watch?v=3ozaqn12xbM
     
  3. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дякую, вже запекла кабачок і болг. перці
     
  4. HrabowaH

    HrabowaH Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Навчіть мене, як приготувати мариновані кабачки, так щоб через 2-3 год. їх можна було б уже зїсти:girl_curtsey:
     
  5. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А я манник колись пекла з яблуками. потрібно було на терці на дрібно потерти і вимішати з манкою і т.д. було смачно, він такий "мокрий" получився, але не виріс :girl_in_dreams:
    Мигдаль порізаний на тоненькі пластинки продається в Кінг-кросі. я ним шоколадний торт зверху посипала. гарно дивиться.
     
  6. kristina

    kristina Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата скажіть будь-ласка хто стерилізує банки в мікрохвильовці, скільки часу ви їх там тримаєте і при якій температурі ?
     
  7. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Часто купуємо з мужом таке фісташкове молоко просто пити.
    [​IMG]
    Вже трохи приїлось нам, а в холодильнику ще є і термін скоро підходить. Чи можна його кудись застосувати? Єдине, що спало на думку, то млинці посмажити чи ніц з того не вийде?
     
  8. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    може зробити крем, типу заварного і до тістечок чи іншої випічки
     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Та будь-куди, куди треба додати молоко. Кашу зварити, тісто замісити... та будь-що.
     
  10. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Крістіна, я стерелізую у звичайній газовій духовці хв 20.
     
  11. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчата, розкажіть покроково як ви робите голубці з картоплі?
    дуже таке люблю , а робити не вмію
     
  12. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчатка, потрібна допомога. Варила вареннячко з яблук в скляній каструльці. Підгоріло. Тепер ніяк не можу відчистити. Можливо хтось знає секретні способи
     
  13. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Спробуйте від душі засипати содою, налити теплої води і залиште трохи постояти. Не знаючи власне варення відмиє, але я свою керамічну каструлю від інших пригорілостей так відмиваю.
     
  14. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    1. Запарюю листки капусти. Вирізаю глибоко/гарно качан і кидаю в каструльку з водою. Коли покипить трошки (дивитися по капусті) і листки починають легко відділятися по одному виймаю. І так партіями по декілька листків.

    2. З запарених листків зрізаю ті "дупки", що виступають повздовж. Хребти чи як вони називаються:)

    3. Паралельно тру картоплю/мелю на м*ясорубці.
    4. Заздалегідь готую варену картоплю для змішування з сирою. Чим більше дасте вареної, тим м*якіші будуть голубці на виході. Її теж потерти, я тру на грубому терку. На великий баняк голубців даю прибл. 6 картоплин варених.
    5. Зажарюю цибульку, вимішую з сирою і вареною картоплею. Солю, перчу і кручу голубці.

    На дно баняка кладу листки запареної капусти, щоб не пригорало. Далі кладу голубці. На голубці знову листок капусти. На сковорідці кип*ячу воду, підсолюю, додаю олію і томат, заливаю голубці, щоб накрила верхній шар, але не забагато. Ставлюна маленький газ і варю, приблизно дві години від закипання.
    Смачного!:connie_pull-pigtail
     
  15. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ото правда! моя мама ще дає жменю манки, картопля і манка роблять чудеса!
     
  16. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дехто ще нарізає дрібнесенько відварену капусту, яка залишилася. Я не даю і з манкою теж не пробувала поки.
     
  17. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а ми робимо сира терта картопля+картопляне пюре, але це рідко бо чоловік їсть голубці лише! з рисом та мясом(
     
  18. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, а поділіться перевіреним рецептом для вафель гофре?
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ми робимо лишень з сирої. Сира терта бараболя, засмажена цибулька (багато) і ложка сметани, аби бульба не почорніла. Робили і без сметани. Тато з чоловіком такі голубці страшенно люблять з мачанкою з часника.

    PS. Забула сказати, що голобці в мене робить муж. Тобто він у мене завжди працює як су-шеф. Все нарізає, смажить, готує начинку, а я тільки закручую на пару з ним і вже заливаю водою і ставлю пектись.
     
  20. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Тут є багато способів.
    Моя свекруха додає в сиру картоплю ще варену, я роблю просто з тертої.
    Все дуже просто. Капусту обробити як на голубці, картоплю натерти на дрібній терці. Я роблю в середині дирочку і коли туди підтікає юшка, просто її ложкою збираю. Тоді вибиваю яйця (1-2, не багато, бо будуть тверді), сіль, тру цибулину, закручую в капусту (можна конвертиком) і в баняк. Поскладала один шар, відразу залила кип"ятком, тоді другий і .д. Ну, а далі все як звичайно зваритит на плиті, або в духовку.
     
  21. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    мені радили додавати вівсянку. Ми одного разу спробували, і нам не сподобалось.

    Наші голубці м’які. Доречі бабця мене навчила, щоб капуста не зробилась ґвадзя, до води треба додати трошки оцту.

    ---------- Додано в 09:54 ---------- Попередній допис був написаний в 09:53 ----------

    то ті котрі Бельгійські вафлі? Та перепис такий сам як на ваші улюблені млинці, тільки чуть рідший. Не сильно. Якщо то воно.
     
Статус теми:
Закрита.