А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Alicia

Alicia Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

я робила запечені овочі з тим фаршем (підглянула в Ектора з передачі вбд).
    Там була фарширована цибуля (смакота, чого я раніше таке не робила?), цукіні (або кабачок, а в мене баклажан був), помідори.
    Робила з цього відео
    http://www.youtube.com/watch?v=3ozaqn12xbM

3. arushka

arushka завжди досягаю мети

дякую, вже запекла кабачок і болг. перці

4. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

Навчіть мене, як приготувати мариновані кабачки, так щоб через 2-3 год. їх можна було б уже зїсти:girl_curtsey:

5. wchasluva

wchasluva Well-Known Member

А я манник колись пекла з яблуками. потрібно було на терці на дрібно потерти і вимішати з манкою і т.д. було смачно, він такий "мокрий" получився, але не виріс :girl_in_dreams:
    Мигдаль порізаний на тоненькі пластинки продається в Кінг-кросі. я ним шоколадний торт зверху посипала. гарно дивиться.

6. kristina

kristina Well-Known Member

Дівчата скажіть будь-ласка хто стерилізує банки в мікрохвильовці, скільки часу ви їх там тримаєте і при якій температурі ?

7. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Часто купуємо з мужом таке фісташкове молоко просто пити.
    Вже трохи приїлось нам, а в холодильнику ще є і термін скоро підходить. Чи можна його кудись застосувати? Єдине, що спало на думку, то млинці посмажити чи ніц з того не вийде?

8. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

може зробити крем, типу заварного і до тістечок чи іншої випічки

9. Маруся-мама

Та будь-куди, куди треба додати молоко. Кашу зварити, тісто замісити... та будь-що.

10. zetta

zetta Well-Known Member

Крістіна, я стерелізую у звичайній газовій духовці хв 20.

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата, розкажіть покроково як ви робите голубці з картоплі?
    дуже таке люблю , а робити не вмію

12. lilochok

lilochok Well-Known Member

Дівчатка, потрібна допомога. Варила вареннячко з яблук в скляній каструльці. Підгоріло. Тепер ніяк не можу відчистити. Можливо хтось знає секретні способи

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Спробуйте від душі засипати содою, налити теплої води і залиште трохи постояти. Не знаючи власне варення відмиє, але я свою керамічну каструлю від інших пригорілостей так відмиваю.

14. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

1. Запарюю листки капусти. Вирізаю глибоко/гарно качан і кидаю в каструльку з водою. Коли покипить трошки (дивитися по капусті) і листки починають легко відділятися по одному виймаю. І так партіями по декілька листків.

2. З запарених листків зрізаю ті "дупки", що виступають повздовж. Хребти чи як вони називаються:)

3. Паралельно тру картоплю/мелю на м*ясорубці.
    4. Заздалегідь готую варену картоплю для змішування з сирою. Чим більше дасте вареної, тим м*якіші будуть голубці на виході. Її теж потерти, я тру на грубому терку. На великий баняк голубців даю прибл. 6 картоплин варених.
    5. Зажарюю цибульку, вимішую з сирою і вареною картоплею. Солю, перчу і кручу голубці.

На дно баняка кладу листки запареної капусти, щоб не пригорало. Далі кладу голубці. На голубці знову листок капусти. На сковорідці кип*ячу воду, підсолюю, додаю олію і томат, заливаю голубці, щоб накрила верхній шар, але не забагато. Ставлюна маленький газ і варю, приблизно дві години від закипання.
    Смачного!:connie_pull-pigtail

15. La esposa

La esposa Moderator

ото правда! моя мама ще дає жменю манки, картопля і манка роблять чудеса!

16. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

дехто ще нарізає дрібнесенько відварену капусту, яка залишилася. Я не даю і з манкою теж не пробувала поки.

17. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

а ми робимо сира терта картопля+картопляне пюре, але це рідко бо чоловік їсть голубці лише! з рисом та мясом(

18. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Дівчата, а поділіться перевіреним рецептом для вафель гофре?

19. Маруся-мама

Ми робимо лишень з сирої. Сира терта бараболя, засмажена цибулька (багато) і ложка сметани, аби бульба не почорніла. Робили і без сметани. Тато з чоловіком такі голубці страшенно люблять з мачанкою з часника.

PS. Забула сказати, що голобці в мене робить муж. Тобто він у мене завжди працює як су-шеф. Все нарізає, смажить, готує начинку, а я тільки закручую на пару з ним і вже заливаю водою і ставлю пектись.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тут є багато способів.
    Моя свекруха додає в сиру картоплю ще варену, я роблю просто з тертої.
    Все дуже просто. Капусту обробити як на голубці, картоплю натерти на дрібній терці. Я роблю в середині дирочку і коли туди підтікає юшка, просто її ложкою збираю. Тоді вибиваю яйця (1-2, не багато, бо будуть тверді), сіль, тру цибулину, закручую в капусту (можна конвертиком) і в баняк. Поскладала один шар, відразу залила кип"ятком, тоді другий і .д. Ну, а далі все як звичайно зваритит на плиті, або в духовку.

21. Маруся-мама

мені радили додавати вівсянку. Ми одного разу спробували, і нам не сподобалось.

Наші голубці м’які. Доречі бабця мене навчила, щоб капуста не зробилась ґвадзя, до води треба додати трошки оцту.

---------- Додано в 09:54 ---------- Попередній допис був написаний в 09:53 ----------

то ті котрі Бельгійські вафлі? Та перепис такий сам як на ваші улюблені млинці, тільки чуть рідший. Не сильно. Якщо то воно.

Статус теми:
Закрита.