А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. galjynja

galjynja Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

може бути сорт муки такий що тісто рідне,така мука буває,ну і треба на вареники таки давати 2 яйця,і можна замість води дати молоко,тоді тісто буде трерде,ну і вареники бажано довго в морозилці не тримати,стараюсь 2макс.3тижні,варити не великими порціями.

3. бетменша

бетменша Well-Known Member

Дякую за поради. Може й справді в тісті проблема, я доволі м"яке замішую. Так легше ліпити)) А от цікаво, яке тісто використовують у тих варениках, пельменях, що продаються морожені. Вони і стоять довго, і варити довго тре (наприклад, пельмені), а все одно тісто купи тримається.

4. galjynja

бачите,для вареників проблема в тісті,щоб не розварювались,а для пельменів тісто звичайне як ви писали,1 яйце і вода,вони не розварюються,в них головне аби мясний фарш приготовлений був смачний і в морозилці можуть бути навідь більше місяця і розварюватись не будуть,хоча варимо довго.

Останнє редагування модератором: 5 Січень 2014
  5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а що для вареників і пельменів тістло різне? Я завжди робила таке саме-холодна вода, мука, яйце, сіль. Розварюватися могли тільки, якщо тісто зробити надто мяким і тонким , а так, то завжди виходять добре і після замороження теж варяться добре -але головне не за тонко розкачувати.

Останнє редагування модератором: 5 Січень 2014
  6. galjynja

вмене виходить так що тісто різне,на вареники більш туге,а на пельмені звичайне м"яке,це якщо їх морозити,а якщо зразу відварювати то нема різниці.

---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

я теж так думала,коли робила їх час відчасу,а коли почала ліпити кожен день то з"явились різні нюанси, і мука може ріднути і картопля сильно розварюється і відповідно начинка рідкувата і сир моркий і все це вливає на те що вареники можуть розварюватись

7. ZaKohana

ZaKohana New Member

Спекла пампушки. Ні, не так. Я ЗРОБИЛА ПАМПУШКИ і вони у мене вдалися!! :) Правда чогось з перестраху зробила цілий баняк. Питання: як їх зберігати, щоб не зачерствіли швидко? Пакетик ваніліну?

8. Маруся-мама

На рахунок ваніліну не знаю. Щоб не черствіли найкраще заморозити, а потім розморожувати по-трошки. У мене проблем з хранєнієм не буває. Вони у мене довше години не виживають, а якщо якийсь закотиться кудись, то просто ховаю в мішечок.

9. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Дівчатка, напишіть сюди перевірений нескладний рецепт смачних пампушків, десь явій старенький знайти не можу, ((

10. Рибка

Рибка Well-Known Member

Колись на Малечі знайшла рецепт, пекла за ним двічі. Цього року дріжджі заміню на сухі, і в ХП, бо руками не встигаю :girl_sad:..

11. Маруся-мама

Перша тема, про допомогу господиням. Друга чи третя сторінка є перепис.

Ще мені подобаються пампушки від Квестії Смаку.

12. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Восьмий допис. Смакотааа...... Неймовірні :girl_tender:
    Маруся-мама, вкотре вам дякую за них )

13. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

я теж дякую! та цедра в тісті - то є щось!

я дала сьогодні дріжджів більше, майже 50 г., бо мені минулого року пригадую слабенько тісто підходило. Цього разу файно росло.

Наразі ніяких пляцків не хочемо - тільки пампухи! а далі видно буде...

14. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Ех, і не кажіть. Я сама три пампушка за вечерею затоптала.
    Між іншим муки трохи більше мені пішло. Списую на те, що дала три яйця і кислого молока не чверть стакана, а половину.

15. Маруся-мама

Люблю я пекти, то також замісила мидницю пампухів )))

16. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

І я прийшла подякувати Марусі-мамі за смачнючі пампушки. Так, як я вперше повністю сама робила весь процес, дуже переживала, але все вийшло. Дякую за файний перепис:)

17. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Господиньки підкажіть, як правильно приготувати курячі шлуночки і сердечка? Ніколи такого не готувала.:girl_blush2:

18. Маруся-мама

Тушити так само як і волове м’яско, в плані часу. Тільки шлуночки треба добре вимити і вичистити, щоб не було запаху.

19. бетменша

бетменша Well-Known Member

Дівчатка, які ваші улюблені страви з авокадо? Ну і що з нього взагалі можна зробити? Пробувала просто з хлібом їсти (як масло), шось мені не йде. Певно, треба якийсь салат робити.

20. Маруся-мама

Я десь вже давала перепис улюбленого салату мого чоловіка. Треба порізати на дрібні полоски або свіжі або малосольні огірки, авокадо, яйце, зелену цибульку і багато зелені. Збризнути обов’язково соком лимону і заправити, буквально ложкою майонезу. Сіль, перець до смаку.

21. AnjaLu

AnjaLu New Member

Я роблю салат з айсберга, авокадо, огірок, помідор + олійка і спеції - дуже смачно і поживно. Ще можна зробити смузі : зблендати з йогуртом чи кефіром і фруктами/ягодами. Можна зробити гуакамоле - пюре з авокадо, томатів, цибулі і приправ (рецептів того море). Взагалі класна штука можна і сендвічі робити з ними. Головне знайти як наймякше і потримати ще кілька днів (не в холодильнику)

Статус теми:
Закрита.