А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. galjynja

    galjynja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    може бути сорт муки такий що тісто рідне,така мука буває,ну і треба на вареники таки давати 2 яйця,і можна замість води дати молоко,тоді тісто буде трерде,ну і вареники бажано довго в морозилці не тримати,стараюсь 2макс.3тижні,варити не великими порціями.
     
  3. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дякую за поради. Може й справді в тісті проблема, я доволі м"яке замішую. Так легше ліпити)) А от цікаво, яке тісто використовують у тих варениках, пельменях, що продаються морожені. Вони і стоять довго, і варити довго тре (наприклад, пельмені), а все одно тісто купи тримається.
     
  4. galjynja

    galjynja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    бачите,для вареників проблема в тісті,щоб не розварювались,а для пельменів тісто звичайне як ви писали,1 яйце і вода,вони не розварюються,в них головне аби мясний фарш приготовлений був смачний і в морозилці можуть бути навідь більше місяця і розварюватись не будуть,хоча варимо довго.
     
    Останнє редагування модератором: 5 Січень 2014
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а що для вареників і пельменів тістло різне? Я завжди робила таке саме-холодна вода, мука, яйце, сіль. Розварюватися могли тільки, якщо тісто зробити надто мяким і тонким , а так, то завжди виходять добре і після замороження теж варяться добре -але головне не за тонко розкачувати.
     
    Останнє редагування модератором: 5 Січень 2014
  6. galjynja

    galjynja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    вмене виходить так що тісто різне,на вареники більш туге,а на пельмені звичайне м"яке,це якщо їх морозити,а якщо зразу відварювати то нема різниці.

    ---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

    я теж так думала,коли робила їх час відчасу,а коли почала ліпити кожен день то з"явились різні нюанси, і мука може ріднути і картопля сильно розварюється і відповідно начинка рідкувата і сир моркий і все це вливає на те що вареники можуть розварюватись
     
  7. ZaKohana

    ZaKohana New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Спекла пампушки. Ні, не так. Я ЗРОБИЛА ПАМПУШКИ і вони у мене вдалися!! :) Правда чогось з перестраху зробила цілий баняк. Питання: як їх зберігати, щоб не зачерствіли швидко? Пакетик ваніліну?
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    На рахунок ваніліну не знаю. Щоб не черствіли найкраще заморозити, а потім розморожувати по-трошки. У мене проблем з хранєнієм не буває. Вони у мене довше години не виживають, а якщо якийсь закотиться кудись, то просто ховаю в мішечок.
     
  9. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчатка, напишіть сюди перевірений нескладний рецепт смачних пампушків, десь явій старенький знайти не можу, ((
     
  10. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Колись на Малечі знайшла рецепт, пекла за ним двічі. Цього року дріжджі заміню на сухі, і в ХП, бо руками не встигаю :girl_sad:..
     
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Перша тема, про допомогу господиням. Друга чи третя сторінка є перепис.

    Ще мені подобаються пампушки від Квестії Смаку.
     
  12. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Восьмий допис. Смакотааа...... Неймовірні :girl_tender:
    Маруся-мама, вкотре вам дякую за них )
     
  13. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я теж дякую! та цедра в тісті - то є щось!

    я дала сьогодні дріжджів більше, майже 50 г., бо мені минулого року пригадую слабенько тісто підходило. Цього разу файно росло.

    Наразі ніяких пляцків не хочемо - тільки пампухи! а далі видно буде...
     
  14. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ех, і не кажіть. Я сама три пампушка за вечерею затоптала.
    Між іншим муки трохи більше мені пішло. Списую на те, що дала три яйця і кислого молока не чверть стакана, а половину.
     
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Люблю я пекти, то також замісила мидницю пампухів )))
     
  16. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    І я прийшла подякувати Марусі-мамі за смачнючі пампушки. Так, як я вперше повністю сама робила весь процес, дуже переживала, але все вийшло. Дякую за файний перепис:)
     
  17. sofka08

    sofka08 kasperjonoks

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Господиньки підкажіть, як правильно приготувати курячі шлуночки і сердечка? Ніколи такого не готувала.:girl_blush2:
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Тушити так само як і волове м’яско, в плані часу. Тільки шлуночки треба добре вимити і вичистити, щоб не було запаху.
     
  19. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчатка, які ваші улюблені страви з авокадо? Ну і що з нього взагалі можна зробити? Пробувала просто з хлібом їсти (як масло), шось мені не йде. Певно, треба якийсь салат робити.
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я десь вже давала перепис улюбленого салату мого чоловіка. Треба порізати на дрібні полоски або свіжі або малосольні огірки, авокадо, яйце, зелену цибульку і багато зелені. Збризнути обов’язково соком лимону і заправити, буквально ложкою майонезу. Сіль, перець до смаку.
     
  21. AnjaLu

    AnjaLu New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я роблю салат з айсберга, авокадо, огірок, помідор + олійка і спеції - дуже смачно і поживно. Ще можна зробити смузі : зблендати з йогуртом чи кефіром і фруктами/ягодами. Можна зробити гуакамоле - пюре з авокадо, томатів, цибулі і приправ (рецептів того море). Взагалі класна штука можна і сендвічі робити з ними. Головне знайти як наймякше і потримати ще кілька днів (не в холодильнику)
     
Статус теми:
Закрита.