А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. AnjaLu

    AnjaLu New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я беру тільки натуральний, бо по-перше не використовую взагалі цукор, а штучний мед це посуті цукровий сироп (ще плюс купа різних домішків щоб виглядати як мед) і відповідно тоді вже краще дати цукру. А по-друге, мені здається все-таки зі штучним нема такого гарного аромату випічки :). Я думаю смачна випічка коли всі інгридієнти класні, тобто масло, а не маргарин, яйка домашні чи сир і все вкупі дає в кінці чудову випічку :) правда є мінус, що дорого
     
  3. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Господиньки, а чим у випічці, можна замінити крохмал?
     
  4. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а в чому саме? контекст :)
    є нюанси))
     
  5. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    кукурудзяний можна картопляним, а картопляний крохмалем тапіоки )))

    Якщо в крем, то можна попробувати муку, а якщо до сирника то можна манкою. Тільки, як вже Корена написала треба знати трошки більше інформації.
     
  6. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    В Балі Бей))) До тіста.
    Потрібно замінити у звязку з алергією.
    Хто такий тапіока?)) В нас наврят таке знайдеться.
     
  7. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я взагалі крохмал в балі-бей не даю і нічим не заміняю
     
  8. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Просто зовсім не давати? Зарідке тісто не буде?
    О, як все просто:) Дякую!
     
  9. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    не повинно бути рідким. ну вже як буде дуже розтікатись, то можна муку дати
     
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    в крем та сирник можна замінити пудингом(сухий, а пачках як кисіль та галеретка)
    я ніколи до сирника не даю манки, наприклад в сирник "на хмаринці" по рецептурі йде пудинг
     
  11. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а що таке пудинг - той самий крохмаль+ ароматизатори :)
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    То такий корінь з дуже цікавої бараболе-подібної рослини - Юка. Я колись пробувала то їсти, то воно таке жилаве... мені не сподобалось. Тут є пояснення.
    А алергія на крохмаль загалом чи бараболяний крохмаль? Цікаво, що на нього алергія.
     
  13. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Маю питання щодо куті. Торік варила її вперше і памятаю, що і вимочувала її, і довго варила, вона вже на вигляд і на смак була така м'яка, а потім як зливала воду і змивала холодною водою (так в рецептах було), вона стала якоюсь жорсткою і твердою. Не хочу цьогоріч зробити ту ж помилку. Як ви варите кутую, щоб вона була м'яка?
     
  14. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Промиваю і ставлю варити на маленький вогонь. Варити поки буде м"яка, час від часу підливаю води, якщо треба.
     
  15. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    замочую на ніч,а потім

     
  16. AnjaLu

    AnjaLu New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я не замочую, промиваю дуже добре ( разів 5 ) і на маленькому вогні варю до готовності. Після того як закипить знімаю покришку, бо збігає. Перевіряю чи змякла і додаю води якщо води вже нема а ще таерда. Потім тільки студжу і вже змішую з маком, медом, цедр, горішками і сухофруктами (трошки води даю, то хто як любить щоб більш рідка чи густіша
     
  17. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Вирішила я якось наліпити вареників і заморозити на потім.І от вчора вирішила порцію зварити, а вони всі жахливо порозварювались((( Хоч з того самого замісу, коли варила свіжі, все було добре. Підкажіть, в чім може бути проблема?? Тісто було просте: мука, трошки солі, 1 яйце, вода.
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    морозили сирі чи підварені? Якщо підварені, то я краще розігріваю на пательні. Даю трошки оливи, викладаю морожені варенички, підливаю водички і накриваю кришкою. На великий газ і через кілька хвилин вареники готові. Доречі пательнею треба час від часу струснути.

    Якщо на окріп, то треба дати багато солі і вода має добре кипіти. Як тільки всплили зразу витягувати.

    Проблема в тісті. Воно було дуже тоненьке і м’яке.
     
  19. Calypso

    Calypso Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    В мене також таке трапляється. Заморожую завжди сирі. Але відколи роблю вареники із заварного тіста, такого більше не спостерігаю. Вареники чудово варяться в будь-якому випадку (а ліпити одне задоволення). Ще б з пельменями щось придумати , бо із заварного тіста вони мені не смакують :confused:.
     
  20. octavia

    octavia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ви все робили правильно, замочити на ніч,варити в великій к-ст і води,солити в кінці . Коли звариться буде клейкою не привабливою ,тоді скидаєте кашу на сито і промиваєте ТЕПЛОЮ водою,бо від холодної вона знов затвердне. Кутя буде розчипчата, потім розводите узваром,я ще завжди даю ложку коньяку щоб не прокисала.
     
  21. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Cирі. Тільки наліпила, порозкладала на дощинку і в морозилку. Бачу так багато хто робить. Ну і ті дівчата, що на продаж, теж ніби морозять.
    До речі, моя мама морозила зварені, то потім коли витягала заморожені і кидала на окріп, все було добре - не розварювались. Дякую за пораду, смажені - теж добре!
     
Статус теми:
Закрита.