А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. AnjaLu

AnjaLu New Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Я беру тільки натуральний, бо по-перше не використовую взагалі цукор, а штучний мед це посуті цукровий сироп (ще плюс купа різних домішків щоб виглядати як мед) і відповідно тоді вже краще дати цукру. А по-друге, мені здається все-таки зі штучним нема такого гарного аромату випічки :). Я думаю смачна випічка коли всі інгридієнти класні, тобто масло, а не маргарин, яйка домашні чи сир і все вкупі дає в кінці чудову випічку :) правда є мінус, що дорого

3. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Господиньки, а чим у випічці, можна замінити крохмал?

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

а в чому саме? контекст :)
    є нюанси))

5. Маруся-мама

кукурудзяний можна картопляним, а картопляний крохмалем тапіоки )))

Якщо в крем, то можна попробувати муку, а якщо до сирника то можна манкою. Тільки, як вже Корена написала треба знати трошки більше інформації.

6. Fistawka

В Балі Бей))) До тіста.
    Потрібно замінити у звязку з алергією.
    Хто такий тапіока?)) В нас наврят таке знайдеться.

7. Corena

я взагалі крохмал в балі-бей не даю і нічим не заміняю

8. Fistawka

Просто зовсім не давати? Зарідке тісто не буде?
    О, як все просто:) Дякую!

9. Corena

не повинно бути рідким. ну вже як буде дуже розтікатись, то можна муку дати

10. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

в крем та сирник можна замінити пудингом(сухий, а пачках як кисіль та галеретка)
    я ніколи до сирника не даю манки, наприклад в сирник "на хмаринці" по рецептурі йде пудинг

11. Corena

а що таке пудинг - той самий крохмаль+ ароматизатори :)

12. Маруся-мама

То такий корінь з дуже цікавої бараболе-подібної рослини - Юка. Я колись пробувала то їсти, то воно таке жилаве... мені не сподобалось. Тут є пояснення.
    А алергія на крохмаль загалом чи бараболяний крохмаль? Цікаво, що на нього алергія.

13. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Маю питання щодо куті. Торік варила її вперше і памятаю, що і вимочувала її, і довго варила, вона вже на вигляд і на смак була така м'яка, а потім як зливала воду і змивала холодною водою (так в рецептах було), вона стала якоюсь жорсткою і твердою. Не хочу цьогоріч зробити ту ж помилку. Як ви варите кутую, щоб вона була м'яка?

14. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Промиваю і ставлю варити на маленький вогонь. Варити поки буде м"яка, час від часу підливаю води, якщо треба.

15. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

замочую на ніч,а потім

16. AnjaLu

AnjaLu New Member

Я не замочую, промиваю дуже добре ( разів 5 ) і на маленькому вогні варю до готовності. Після того як закипить знімаю покришку, бо збігає. Перевіряю чи змякла і додаю води якщо води вже нема а ще таерда. Потім тільки студжу і вже змішую з маком, медом, цедр, горішками і сухофруктами (трошки води даю, то хто як любить щоб більш рідка чи густіша

17. бетменша

бетменша Well-Known Member

Вирішила я якось наліпити вареників і заморозити на потім.І от вчора вирішила порцію зварити, а вони всі жахливо порозварювались((( Хоч з того самого замісу, коли варила свіжі, все було добре. Підкажіть, в чім може бути проблема?? Тісто було просте: мука, трошки солі, 1 яйце, вода.

18. Маруся-мама

морозили сирі чи підварені? Якщо підварені, то я краще розігріваю на пательні. Даю трошки оливи, викладаю морожені варенички, підливаю водички і накриваю кришкою. На великий газ і через кілька хвилин вареники готові. Доречі пательнею треба час від часу струснути.

Якщо на окріп, то треба дати багато солі і вода має добре кипіти. Як тільки всплили зразу витягувати.

Проблема в тісті. Воно було дуже тоненьке і м’яке.

19. Calypso

Calypso Well-Known Member

В мене також таке трапляється. Заморожую завжди сирі. Але відколи роблю вареники із заварного тіста, такого більше не спостерігаю. Вареники чудово варяться в будь-якому випадку (а ліпити одне задоволення). Ще б з пельменями щось придумати , бо із заварного тіста вони мені не смакують :confused:.

20. octavia

octavia Well-Known Member

Ви все робили правильно, замочити на ніч,варити в великій к-ст і води,солити в кінці . Коли звариться буде клейкою не привабливою ,тоді скидаєте кашу на сито і промиваєте ТЕПЛОЮ водою,бо від холодної вона знов затвердне. Кутя буде розчипчата, потім розводите узваром,я ще завжди даю ложку коньяку щоб не прокисала.

21. бетменша

бетменша Well-Known Member

Cирі. Тільки наліпила, порозкладала на дощинку і в морозилку. Бачу так багато хто робить. Ну і ті дівчата, що на продаж, теж ніби морозять.
    До речі, моя мама морозила зварені, то потім коли витягала заморожені і кидала на окріп, все було добре - не розварювались. Дякую за пораду, смажені - теж добре!

Статус теми:
Закрита.