А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а то треба редьку білу чи чорну до такого салатику?
     
  3. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я думаю, що сюди засмакує і та і інша. але конкретно мої батьки вирощують чорну.
     
  4. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    от щойно зробила такий салатик з чорної. мням.
     
  5. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    От нагнали ви мені апетиту з тою редькою) Треба мужа попросити пошукати на базарі, бо була остання в холодильнику - пішла на ліки.

    Ще мене колись коліжанка пригощала подібним салатиком, тільки замість редьки був пастернак, то такий самий смак виходить? Може хто робив і з тим, і з тим...
     
  6. Gabi

    Gabi Dum spiro spero

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Порадьте, що смачного можна приготувати з ретьки. Мама має купу ретьки і не знає до чого її пристроїти.
     
  7. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    підкажіть як ви готуєте звичайний рис ( з овочами чи мяском ...), чоловік не дуже любить рис, який я готую, каже от якби його зготувати якось так, щоб було мегасмачно, то би їв.
    Я готую так
     
  8. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    мені найбільше подобається просто відварити рис до готовності і їсти з м"ясною підливою, чи куркою тушкованою. так в мене люблять їсти всі,навіть мала привереда.
    а от плов рідко коли смакує, як і різотто.
    рис завжди беру пропарений.
     
  9. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я хоч і люблю плов, але більше нам смакує просто відварений рис, до якого додаю підсмажену цибульку з морквою (моркви побільше). Переважно ще + курка/шампіньйони/м'ясо.
     
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а в мене тепер рис з овочами обожнюють
    Беру рис довгий пропарений, промиваю декілька раз, висипаю в скляну форму і додаю туди мексиканську суміш(багато, на 1 стакан рису десь 500-600 грам овочів. колись робила сама суміш, тепер лінь) і заливаю курячим бульйоном(так щоб 3-4 см над рисом і в духовку.)
    Готую десь 40 хв,щоб рис забрав вологу, залишаю щоб дойшов в духовці
    Плов тепер взагалі не роблю
    До рису роблю курячі крученики з сиром та соусом
     
  11. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата- а як солити цілу червону рибину?
    Хочу купити на свята та щось боюсь, що ради з неї не дам).
    Дякую)!
     
  12. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я солила не цілу, а нарізала довгими шматками - натерти сумішшю цукру-солі, можна додати кріп-петрушку. Покласти в судок і в холодильник, через день-два можна вживати.

    [​IMG]
     
  13. Linna

    Linna Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я рис готую так: в банячку спочатку підсмажую оливкову олію з долькою часнику, потім часник забираю і засипаю промитий рис, заливаю водою, солю, накриваю кришкою і варю на маленькому вогні. Рис виходить смачний і розсипчастий.
     
  14. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    А пропорції які? Класти під гніт?
     
  15. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, як засолювати оселедець? Але так, для самих переляканих)) Щоб безпечно потім їсти було:girl_wink: (страх боюся паразитів:girl_emo:)
    Мені пишуть в карму (дякую), що можна не боятися, якщо риба морська і заморожена, але справа в тому, що я, шукаючи рецепт, прочитала на різних сайтах, що це не має значення, тому...:ed4d70def841dc74b57
     
    Останнє редагування: 8 Грудень 2013
  16. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    На 1 кг риби - 2 ст.л. морської солі, 1 ст.л. цукру. Можна загорнути в харчову плівку, щоб сік не витікав.
     
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    будь ласка, супер-рецепт брюсельської капусти. вже пробувала і салат, і смажити, а щось мені не смакує.
     
  18. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я роблю червону рибу за таким перевіреним рецептом:
    шматок форелі чи лосося щедро обсипати сіллю і залишити в холодильнику на 1 добу. Гніт чи плівку не використовую.
    Приготувати маринад: 1 л. холодної перекип"яченої води, 100 г цукру, 100 г оцту.
    Рибу кинути в маринад на 3 години. Витягнути, обсушити, змастити олійкою.

    Дуже смачно.
     
  19. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    дівчата, потребую поради. оскільки мій муж певний час буде без мене, роблю заготовки, бо буде голодний. Зробила соусу з тунця з помідорами. Спочатку хотіла заморозити, а потім подумала, маю багато баночок на закрутку, може то їх простерилізувати і гарячий соус туди залити? може буде трохи стояти як закрутка?
     
  20. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    може вам просто сама брюселька не смакує?:girl_cool: в мене ніхто її крім мене не їсть, а я в будь-якому вигляді буду їсти
     
  21. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Буде стояти, я взагалі так все консервую, до самої весни зберігається добре.
     
Статус теми:
Закрита.