А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    чи то я в танку їжджу чи просто не звертала увагу, але ніколи на ашані не бачила свіжого тунця
    також так думаю
    і суші з тунцем мені не сподобались!
     
  3. AnjaLu

    AnjaLu New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Якось купувала стейки тунця, робила на грилі як і з лосося. Але щось мені зовсім не смакувало. Якійсь він вийшов не виразний і на рибу якось мало схожий. Одним словом для себе вирішила, що консервований кращий. Можливо якщо його якось цікаво запекти.... не знаю мені не пішло
     
  4. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а хтось заморожує парене молоко? якщо так, то як ви його розморожуєте? в мене вже кілька разів відділювалася сирватка і ніби сирок( як то правильно робити?
     
  5. octavia

    octavia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я також в Ашані ніколи не бачила тунця. Купувала одного разу на Шуварі "чудо -х...нь" під назвою стейк тунця. По- перше куштував дуже дешево в межах 40-50 грн ,на смак ніякий жирний брр ,нічого спільного з тим тунцем який куштувала в ресторані нема. До того ж взнала що це тунець з Вєтнаму ,штучно вирощенний в" радіаційній річці Меконг":girl_feminist:
     
  6. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Ого які жахи:) тунець і жирний... Спитала чоловіка про ціну, каже, що в р-ні 300 грн/кг. Ми раз спец поїхали в Ашан бо пообіцяли друзям стейки з тунця з зеленим соусом за рецептом Дж. Олівера то не було, я вдома їла тільки один раз, чоловік готував двічі, маю посиденьківських свідків, якщо що ;)
     
  7. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я їла цілу рибину запечену-готувала мама. Натирала сіллю, перцем і скропила соком лимона, завернула у фольгу та запекла. Мені ця рибка дуже засмакувала-м"яско не жирне, воодночас поживне, немає такого рибного запаху, схоже навіть на курятину, ням ням
     
  8. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчатка, маю питання стосовно нуту. Купила перший раз сухий нут, (до того пару раз брала Ашанівський в банці) і під час варіння він доволі дивно пахнув. Я вже спереживалась. Читала , що ніби йому притаманний специфічний запах, але не знаю чи він має бути так яскраво виражений? І ще поділіться чим добре було б його приправляти , заправляти ? :girl_curtsey:
     
  9. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    А який пахнув, той, що в банці?
    Сухий замочували попередньо? Не знаю, купувала минулого тижня на вагу також в Ашані, замочила на ніч, зранку зварила, як гарнір і в суп додала - ніякого запаху не було.
     
  10. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Пахнув сухий. Брала в ашані, але фасований. Замочила десь біля 10 год , а в 14 год поставила варити. Як замочила то пахнув як сирий звичайний горох. Запах був під час варіння
     
  11. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Я нут додавала в овочеве рагу (помідори, перець, гарбуз, морква), приправлене часничком, петрушкою, коріандром. Тоді нут ставав таким пряним, особливо на другий день гарно "пропахся" спеціями (в цій темі фото викладала кілька тижнів тому).
     
  12. AnjaLu

    AnjaLu New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Нут пахне, як щось серднє між фасолею і горохом. Я страшенно його полюбила, деколи просто з зеленню і олійкою. Гарно якщо приправити часничком. Ще класно робити з нього хрустики, якщо запекти зі спеціями попередньо зварний (майже як горішки виходить). Можна зробити в томатному соусі. Оскільки це східне страва, то до нього пасують зіра, паприка, коріандр.
     
  13. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)


    Зате останніми днями я порадувала своїх домочадців смачненькими новими стравами, готувала сочевицю, кус-кус з куркою в соєвому соусі, ще найближчим часом планую зварити пюре (чи все-таки суп?) з нуту та славнозвісну поленту. Дякую вам дівчатка за поради)))
     
  14. Alicia

    Alicia Well-Known Member

     
  15. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)


    а зелена чечевиця теж швидко вариться і така смачна?
     
  16. Alicia

    Alicia Well-Known Member

     
  17. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    дівчата, а полента готується з кукурудзяної муки (борошна) чи крупи?
     
  18. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Готується саме з борошна, з крупи вийде зовсім по-іншому.
    З поленти можна навіть лазан"ю приготувати, я так робила.
     
  19. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    В нас недавно кукурудзяна каша стала полентою,:connie_pull-pigtail дуже смачна була. Правда, поленти з борошна я ніколи не готувала, то не знаю, чи дуже смак різниться (крупа була дрібного помолу)
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я вчора приготувала поленту з крупи грубого помолу. Суть не в тому, яка крупа, суть аби зварилась добре.

    ---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

    Я в іншій темі давала малюнок борошна і крупи. То борошно ген не йде на поленту. Вона готується з крупи, просто дуже дрібного помолу.
     
  21. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    В оригіналі це має бути саме борошно (бажано грубого помолу), я все-таки орієнтуюсь на офіційні джерела.
    В усіх рецептах, які я зустрічала, вказано саме так.
     
Статус теми:
Закрита.