А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

чи то я в танку їжджу чи просто не звертала увагу, але ніколи на ашані не бачила свіжого тунця
    також так думаю
    і суші з тунцем мені не сподобались!

3. AnjaLu

AnjaLu New Member

Якось купувала стейки тунця, робила на грилі як і з лосося. Але щось мені зовсім не смакувало. Якійсь він вийшов не виразний і на рибу якось мало схожий. Одним словом для себе вирішила, що консервований кращий. Можливо якщо його якось цікаво запекти.... не знаю мені не пішло

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а хтось заморожує парене молоко? якщо так, то як ви його розморожуєте? в мене вже кілька разів відділювалася сирватка і ніби сирок( як то правильно робити?

5. octavia

octavia Well-Known Member

Я також в Ашані ніколи не бачила тунця. Купувала одного разу на Шуварі "чудо -х...нь" під назвою стейк тунця. По- перше куштував дуже дешево в межах 40-50 грн ,на смак ніякий жирний брр ,нічого спільного з тим тунцем який куштувала в ресторані нема. До того ж взнала що це тунець з Вєтнаму ,штучно вирощенний в" радіаційній річці Меконг":girl_feminist:

6. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Ого які жахи:) тунець і жирний... Спитала чоловіка про ціну, каже, що в р-ні 300 грн/кг. Ми раз спец поїхали в Ашан бо пообіцяли друзям стейки з тунця з зеленим соусом за рецептом Дж. Олівера то не було, я вдома їла тільки один раз, чоловік готував двічі, маю посиденьківських свідків, якщо що ;)

7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

я їла цілу рибину запечену-готувала мама. Натирала сіллю, перцем і скропила соком лимона, завернула у фольгу та запекла. Мені ця рибка дуже засмакувала-м"яско не жирне, воодночас поживне, немає такого рибного запаху, схоже навіть на курятину, ням ням

8. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Дівчатка, маю питання стосовно нуту. Купила перший раз сухий нут, (до того пару раз брала Ашанівський в банці) і під час варіння він доволі дивно пахнув. Я вже спереживалась. Читала , що ніби йому притаманний специфічний запах, але не знаю чи він має бути так яскраво виражений? І ще поділіться чим добре було б його приправляти , заправляти ? :girl_curtsey:

9. Alicia

Alicia Well-Known Member

А який пахнув, той, що в банці?
    Сухий замочували попередньо? Не знаю, купувала минулого тижня на вагу також в Ашані, замочила на ніч, зранку зварила, як гарнір і в суп додала - ніякого запаху не було.

10. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Пахнув сухий. Брала в ашані, але фасований. Замочила десь біля 10 год , а в 14 год поставила варити. Як замочила то пахнув як сирий звичайний горох. Запах був під час варіння

11. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я нут додавала в овочеве рагу (помідори, перець, гарбуз, морква), приправлене часничком, петрушкою, коріандром. Тоді нут ставав таким пряним, особливо на другий день гарно "пропахся" спеціями (в цій темі фото викладала кілька тижнів тому).

12. AnjaLu

AnjaLu New Member

Нут пахне, як щось серднє між фасолею і горохом. Я страшенно його полюбила, деколи просто з зеленню і олійкою. Гарно якщо приправити часничком. Ще класно робити з нього хрустики, якщо запекти зі спеціями попередньо зварний (майже як горішки виходить). Можна зробити в томатному соусі. Оскільки це східне страва, то до нього пасують зіра, паприка, коріандр.

13. Dolche

Dolche Well-Known Member

Зате останніми днями я порадувала своїх домочадців смачненькими новими стравами, готувала сочевицю, кус-кус з куркою в соєвому соусі, ще найближчим часом планую зварити пюре (чи все-таки суп?) з нуту та славнозвісну поленту. Дякую вам дівчатка за поради)))

14. Alicia

Alicia Well-Known Member

15. Dolche

Dolche Well-Known Member

а зелена чечевиця теж швидко вариться і така смачна?

16. Alicia

Alicia Well-Known Member

17. Dolche

Dolche Well-Known Member

дівчата, а полента готується з кукурудзяної муки (борошна) чи крупи?

18. Vероніка

Vероніка Never give up

Готується саме з борошна, з крупи вийде зовсім по-іншому.
    З поленти можна навіть лазан"ю приготувати, я так робила.

19. arushka

arushka завжди досягаю мети

В нас недавно кукурудзяна каша стала полентою,:connie_pull-pigtail дуже смачна була. Правда, поленти з борошна я ніколи не готувала, то не знаю, чи дуже смак різниться (крупа була дрібного помолу)

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я вчора приготувала поленту з крупи грубого помолу. Суть не в тому, яка крупа, суть аби зварилась добре.

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

Я в іншій темі давала малюнок борошна і крупи. То борошно ген не йде на поленту. Вона готується з крупи, просто дуже дрібного помолу.

21. Vероніка

Vероніка Never give up

В оригіналі це має бути саме борошно (бажано грубого помолу), я все-таки орієнтуюсь на офіційні джерела.
    В усіх рецептах, які я зустрічала, вказано саме так.

Статус теми:
Закрита.