А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Alicia

Alicia Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

я порівнювала ціну на сочевицю, в ашані - 13 грн/кг (там де на вагу в останньому ряді біля хліба/цукерок), в сільпо - 8 грн/кг (тут чомусь вона поряд з фруктами/овочами в лотку). Нут в ашані 18 грн/кг. Кускус, я вже колись писала, ашанівський (він ніби з Франції) - 1 кг 14 грн, там є середнє зерно і дрібне (з дрібного така випічка смачна, багато є східних десертів саме з кускуса, так звана "магрибская крупа").
    тоді гріх про поленту не згадати, мені Antivirus скинула перепис - смакота. Я ще після цього ось таку готувала з грибами http://alenakogotkova.livejournal.com/25218.html, просто з каші треба сформувати "поліно", на кружечки порізати, а далі - політ фантазії, що в холодильнику знайдеться.

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

зварити на один раз і гарячою з"їсти)
    замість рису давати в зупку
    дуже смачна яблучна запіканка з пшоном, готувати за тим же принципом, що й рисову. отут якраз те, що вона так застигає дуже пасує, бо ріжеться, як торт.

4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Певно так і треба, але в мене глазомір збитий:girl_haha:
    Коли насипаю крупу - мені кожен раз мало, а як звариться - забагато.
    Про запіканку не знала, роблю тільки з рисом, але спробую обов"язково, бо запіканки всякі-різні обожнюю.

5. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Я такого ніколи не готувала, але ходить за мною вже кілька днів.
    Навчіть як його приготувати, бо недавно варила зупку горохову то скільки б не варила а горох всерівно твердий. Горох я замочувала.
    А я так хочу горохове пюре ммм.......

6. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

я люблю горохове пюре і зупку, але наш український тепер не використовую, варила колись цілий день а толку. Тепер мама привозить з Чехії(по 400 грам), розварюється швидко та ідеально.
    Думаю потрібно попасти на файний горох от і все

7. Gorgona

Gorgona Member

Пекла бісквітний корж, а вийшло якесь чудо. Рецепт класичний - яйця, мука, цукор і завжди даю трохи порошку до печива. Білки збились ну просто, як книжка пише. Конфуз стався при випіканні. Середина виросла аж занадто добре, а краї - майже не піднялись. Одним словом вийшов такий собі "купол" :girl_cray:. Може хтось знає в чому може бути причина? Треба пекти ще 1 корж і вже боюсь. Якщо вийде знову те саме - як потім ті півкулі ліпити до купи? Та і желе зверху вже не зможу залити.
    Пекла при температурі 180 градусів. Духовка електрична - включала верхній і нижній нагрівальний елемент. Може треба було лише нижній? Чи це ніякого значення не має? Підкажіть, хто знає!!!!

8. Corena

в якій формі пекли? чи змащували стінки?

9. Gorgona

Gorgona Member

Пекла у звичайній тортівниці. Середину застеляла пергаментом і змащувала також.

10. Corena

в принципі не мало такого бути, хоча в мене в духовці теж так наростає, але коли вистигає то той горбок трохи падає і корж сам по собі вирівнюється.
    зріжте його ниткою, спечіть ще один, щоб перекласти.

11. Gorgona

Gorgona Member

Ну мій горб не впаде точно :biggrin:, дуже вже величезний. Зрізати потрібно буде обов'язково.

12. innamorata

innamorata Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть, чи можна в кексиках цільнозернове борошно використовувати? бо щось вони тепер в нас зачастили, а малому, думаю, було б корисніше з цільнозерновим...

Останнє редагування: 18 Жовтень 2013
  13. AnjaLu

AnjaLu New Member

Я тільки таке і використовую, або суміш з вівсяного чи кукурудзяного. Різниця лише кольорі і вбирає більше вологи, тому мокрих іншредієнтів треба дати трошки більше

14. AilataN

AilataN жива

я ще в житті тунця не готувала, в консерві хіба їла.
    Розкажіть, як правильно вибрати і , може, не полінується хтось розказати, як приготувати. Дякую:girl_in_dreams:

15. zorkas

zorkas Member

Дуже люблю так: просто виймаю тунця з банки і додаю порізаний помідор, яйця, і кукурудзу, спеції, заправити або олією або майонезом.

16. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Наталя ніби просила розповісти про свіжого тунця :girl_wink:

17. zorkas

zorkas Member

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

19. AilataN

AilataN жива

zorkas, щиро вдячна, спробую так зробити, але, направду, дуже цікавить рецепт приготування і вибирання тушки тунця. Бо інакше як в консерві я його навіть не їла, не те що не готувала :)

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Тунець, дуже суха риба. Єдиний вихід - недосмажувати, але тоді він має бути дуууже свіжим. В Україні сумніваюсь, що такого найдете.

21. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

В Ашані кілька разів був добрий, чоловік готував стейк, я в карму написала що як і до чого, бо сама в тому не розуміюсь, але інтернет в поміч. Мені стейки тунця на рибні не схожі, надто пісні чи що
    а стейки взагалі з будь-чого чоловік недосмажує..... та й любить тартар з тунця, лосося, телятини, мені смачно, але через свої фобії тільки пробую, цілу порцію ніколи не замовляю

Статус теми:
Закрита.