А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Маю рибний соус, але використовувала його хіба один раз. Порадьте, будь ласка, до чого він пасує, окрім страв східної кухні.

3. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

ну все. я спекла Захер.
    все як у блозі Чадейки. від бісквіту правда, не в захопленні, якись такий крихкий чи що.
    враховуючи коментарі, відступила від класичного перепису і таки зварила цукровий сироп з кавою і ромом для промочування коржів.
    по смаку розповім завтра))

4. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Дівчата, підкажіть.
    У мене звичайна стара газова плитка, там виставити температуру неможливо, є 2 показники сильний газ і малий і все. Хочу спробувати перший раз спекти еклери. Як думаєте, скільки часу мені потрібно на малому вогні розігрівати "моє чудо техніки" і скільки часу там тримати еклери на меншому вогні?.Більший включати ризиковано, оскільки відразу все пригорає. І чим змащуєте ви пергаментний папір перед випічкою?

5. Raven

Raven Мама малятка

троха змащую
    якщо боїтесь, що пригорить - відкрийте трошка духовку, коли еклери підросуть, а потім хай досушаться ще з 40 хв.

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А вони не попадають?

7. AnjaLu

AnjaLu New Member

В мене була та сама проблема, я купила собі термометр який вішається всередині на решітку отакий. Дуже задоволена.
    Звичайно треба слідкувати за духовкою (коригувати для потрібної температури), але принаймні ясно яка температура в середині

8. Raven

Raven Мама малятка

Підростають, зарум"янюються і духовка не провністю відкривається, а робиться щілинка. Як мала газову духовку, то доводилося так робити, бо верх вже був коричневий, а в середині ще вогкі.

9. Dolche

Dolche Well-Known Member

Дівчата, які ви варите гарніри (крім різної картоплі, рису-гречки, макаронів)? Бо в мене щось не вистачає фантазії....

10. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

люблю кус-кус і чечевицю варити.

11. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Також полюбила чечевицю, ще готую горох нут або пюре з нього, парові овочі, роблю картопляно-овочеве пюре з цвітною капустою, брокколі чи морквою, а до макаронів чи рису можна додати шпинат.

12. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата, я хочу зварити солянку, але я люблю з нирками
    як і ск. разів треба варити нирки? знаю що не можна щоб закипали і треба так 4 - 5р,так? ну і як варити солянку дальше розкажіть:)

13. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Рис з овочами. Я додаю кукурудзу, горошок, оливки, маринований огірок, шампіньйони, перчик болгарський. Дуже смачно виходить. А, щоб не заморочуватися, то можна купити готову італійську суміш для рису. Дуже смачно з червоною рибкою:nyam2:

14. Dolche

Dolche Well-Known Member

я теж кус-кус люблю, але їла його лише у кафешках.
    Де ті продукти (кус-кус і чечевицю чи той самий нут) можна купити? У супермаркетах між кашами?
    я також готую його досить часто, переважно до рибки, але це все одно рис, з овочами чи без.

15. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

якщо любите каші, то кукурудзянка ще дуже смачна. а пшоняна каша надзвичайно корисна!
    але я таке готую лише до підливи, бо самі по собі дуже густі і ситні

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

ще горохове пюре зі сушеного гороху, з маслом, часничком.

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Вчора бачила в ашані між кашами
    мням

17. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

або там, або краще на італійських точках - мені більше кус-кус закордонний подобається.
    ммм, а мамалига яка добра!

18. MYR

MYR Member

Я готую так: з нирками ви все правильно написали доводжу їх до кипіння доки вода не буде прозора. В іншому баняку кипячу воду і додаю туди квашені огірки порізані кубиками. Нирки розрізаю, видаляю середину, решту ріжу кубиками і кидаю до огірків. Тру на грубій терці моркву, піджарую з кількома ложками томатної пасти і теж додаю до баняка, додаю якщо є ковбасу, бочок чи шинку, а тоді маслини виливаю з банки разом з рідиною, і тільки в кінці пробую на сіль бо інгридієнти майже всі солені. Найважча часна то бавлянка з нирками решта все дуже швидко.

19. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Як варити мамалигу?

20. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Розкажіть мені, як її правильно готувати, бо в мене вона добра тільки першу годину після варки, а далі просто робиться комком - а таке я вже не люблю(

21. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

зварити на один раз і гарячою з"їсти)
    замість рису давати в зупку
    дуже смачна яблучна запіканка з пшоном, готувати за тим же принципом, що й рисову. отут якраз те, що вона так застигає дуже пасує, бо ріжеться, як торт.

Статус теми:
Закрита.