А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Дана, дай вам Боже здоров"я. Якраз за таким рецептом шукала. Бо знаходила тільки на бульйоні з говяжих костей. А то трохи не те що хотіла.
    Ще маю закваску до журека. То як звару рубці буду вас ще про журек допитуватись)

3. Дана

Дана Well-Known Member

На здоров'я.

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

5. Маруся-мама

Щоб не завелась всяка живність треба просто пильнувати, щоб не було вологості. Якщо часом зауважили, що щось з’являється, треба просто знову підсушити все в духовці. Від температури мікроби гинуть, ну і гарно висушити до кімнатної температури.

Каші, перед тим як зберігати, завжди на день кладу в морозилку аби мікроби погинули, а тоді вже в слоїчки і підписую. Онто я забула попідписувати свою муку і тепер на дотик розрізняю котра пшенична а котра рисова. Ту, що не розрізнила - записала в нездорову для себе, тобто пшеничну. Тепер все підписую.:girl_wink:

6. Megan

Megan Well-Known Member

Господиньки, підкажіть як правильно парити листя на голубці. Ну ніяк не можу вгадати. То тверде, те рветься. Як знайти ту золоту серединку, шоб ще після перебування в духовці, голубці можна було цілими витягти з каструлі в тарілку?

7. Маруся-мама

Моя бабця, ней з Богом спочиває, завжди радила додавати до води, якою заливались голубці, ложку оцту. І пропарювали ми капусту в кілька заходів. Спочатку кидається вся головка і після кількох хвилин забираються верхні листки, а середні і ті, що ближче качана будуть тверді, тож ту частину вкидається в воду з повротем, і пропарюється дальше. Так ви досягнете рівномірного пропарювання всіх листків капусти.
    Моя бабця ставила баняк на вогонь і давала тій воді закипіти, а тоді в духовку. Я заливаю кип’ятком і зразу ставлю в духовку, бо роблю в одноразовій бритванці радше ніж в банячку.

Може хтось ще має інші поради?

8. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Ми точно так само робимо.
    Також заливаємо кипятком, правда робимо в баняку.

9. AilataN

AilataN жива

зав"язати в пакет качан, поставити в мікрохвильовку. Хвилин на 5. перевірити, зняти верхні листки, твердуваті знову в пакет і в мікро.

10. Megan

Megan Well-Known Member

Саму процедуру я знаю, і навіть сама так роблю. Я питала як знати, що листя не переварилося? Бо якщо переварити - потім неможливо загорнути голубця, листя рветься. А якщо недоварити - то готові голубці потім вари не вари, а капуста хрумкає. Думала, може хто які секрети має...

11. Маруся-мама

Воно буде легко відставати від качана, але не буде ґвазя і не буде ніяких білих плям, бо сира. Краще недоварити ніж переварити.

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

Ні не хрумкає, якщо додасьте трохи оцту до води.

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

маю питання по торту Захер.
    оскільки бісквіт перемащуєть тільки абрикосовим джемом, чи не буду торт сухим?
    п.с. маю страшне бажання спекти того торта.

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

от в чадейки про нього гарно написано

14. Дана

Дана Well-Known Member

Кать він буде сухуватий.

15. APR

APR Well-Known Member

Я перемащувала чорничним джемом, (на ніч в холодильник), то не був сухим, в сам раз.

16. AilataN

AilataN жива

Саме тому мені дуже допомогла порада запарювати капусту в мікро ( якщо, звичайно, ви не маєте упереджень щодо мікро )). Бо баняк з паруючою і киплячою водою то для мене найбільша перешкода на шляху до голубців :)
    Листочки запарюю до стану можливості загорнути, без заломів. Тобто якщо загортає начинку, а лист хрумкає, то тоді решту листів - знову в пакет і в мікро.
    Не знаю, як ви готуєте, багато хто любить з томатом готувати ( кислота не дасть розм"якшитися), тоді недоварена капуста не провариться ( або провариться коли дууже довго готувати)

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

читала в чадейки. дякую
    власне того і виникло питання
    то моя випічка ,я люблю дуже шоколадне .
    і їла захер не раз, власне у виконанні кавярень, мені смакує. але чогось думала що його ще чимось просочують

18. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Дівчата, знаю, що тут всі господиньки і навряд чи ви таким користуєтесь та все ж запитаю. Бачу, що зараз у продажі є картопля чищена вакуумована - як думаєте чи можна її купувати і готувати без шкоди для здоровя чи виробники можуть додавати туди всякої хімії?
    І ще, дівчата, чим ви шаткуєте капусту? Звичайно ножем чи може маєте якісь спеціальні тертки тощо?, бо в мене ножем виходить довго і не тонко:sad:

19. Gorgona

Gorgona Member

Ви можете бути впевнені, що в картоплі немає хімії, лише якщо самостійно її вирощуєте, або берете у тих, кого добре знаєте. Навіть та сама бабуся, яка продає картоплю на базарі, може підсипати чи кропити свій урожай хтозна чим, але тим не менш буде битись в груди, що в неї картопля екологічно чиста і корисна. Так само і та чищена картопля може бути якого завгодно походження. То вже як пощастить.
    Така спеціальна тертка, якщо не помиляюсь, так і називається шатківниця :girl_smile:. В ній можна регулювати товщину нарізки капусти. Я таку використовую, якщо потрібно нарізати швидко і багато. Ми маємо польську шатківницю, дуже хорошої якості. Вже купу років користуємось.

20. Дана

Дана Well-Known Member

я маю такий ніж
    Для салату, борщу і.т.п за пару хвилин можна гарно насікти капусту.
    Ще є терка Бернер, то я на ній шаткую для тушення, або квашення (якщо не багато квасити)

21. Margot

Margot Well-Known Member

я просочувала міцною солодкою кавою з коньяком
    до бісквіта додала 5-6 ст.ложок олії
    Не було і натяку на сухість

Статус теми:
Закрита.