А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    6 ст. ложок молока, 4 яйця, 50 гр. какао заварити, коли вистигне додати 500 гр. масла, 100 гр. потертого шоколаду, ванілін і вишні. Вишні не замочую, бо торт діти їдять :) Часом та начинка трохи сухувата буває, то додаю трохи сиропу з вишень, а також сиропом змочую стінки коржа.
     
  3. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    дівчата хто користується "прованськими травками" маю питання.
    Колись купляла "суміш італійських трав" тепер купили "прованські травки" і дуже мені домінує в смаку мята(мені нормально, чоловік наразі мовчить, але....). Так має бути?Чи це від фірми залежить?
     
  4. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я спочатку підварюю, але дуже трошки, буквально 1-2хв. кипить, відціджую воду, додаю спеції, викладаю на деко- і в духовку, потрібно її періодично перемішувати, щоб зі всіх сторін була скоринка. Написала, і самій захотілось, нині на вечерю спечу з гомілками.:nyam2::nyam2::nyam2:
     
  5. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Мені то задовго пацькатись. Беру малий ніж і вирізаю коробочку, відступаючи від стінок і дна, тобто прорізаю мякуш лишень на половину. Потім ту коробочку гарно просочую аби не була суха і викладаю крем з фруктами і бісквітом покраяним на квадратики назад. Я люблю, аби бісквіт залишався кусочками.
     
  6. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    бувають оладі на молоці, а не на кефірі? і щоб дріжджів не треба було? бо в мене тільки молоко,масло і рікота, але щось мені її шкода в оладки давати, хоч пам"ятаю колись робила і було смачно.
     
  7. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я якось давала рецептик
     
  8. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    сиджу і мрію про такий собі "повітряний" тортик, з коржами більш- менш визначилась, а от крем навіть не знаю завариний точно - ні, просто вершковий банально, можливо вершковий з маскарпоне, але такого не робила, боюсь просто перевести продукти.
    Який ще можна, так щоб танув в роті, і не додавав зайвих кіло:girl_in_dreams:
     
  9. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Навчіть мене, як готувати рисову запіканку з яблуками :girl_blush2:.
     
  10. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я робила за цим рецептом, тут як на мене треба трошки побавитись, але смачно http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=40
    а на форумі кілька разів зустрічала простіші рецепти, думаю що то така страва, що всі варіації смачні:)
     
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Моя бабця робить простіше. Спочатку варить риж на молоці, але такий круглий, як для пудингу або для різотто. Всетаки краще просто круглий рис. Потім бере той рис і викладає на дно банячка або гусятниці, потім зверху посипає цинамоном і викладає дрібно-покраяні яблука (багато), і прикриває другою половиною рижу. Зверху все смарує сметаною з цукром, калатає таку заливку але без яєць. Накриває кришкою і пече в духовці десь годину. Я таке завжди дуже любила!

     
  12. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Порадьте, будь ласка, якийсь хороший рецепт морв'яно-сирної запіканки :girl_in_love:
     
  13. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    хотіла зробити карамельний крем щоб обмастити торт під мастику, а карамель моментально загусла і в кремі вийшла крупинками.
    Як зварити карамель(пропорція, рецепт) щоб можна було зробити карамельний крем
     
  14. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    і я роблю за таким рецептом, але ще до сметани додаю домашній сир, просто покрошений руками, він підтоплюється, але ще тримає свою форму, і виходить така собі смакота:girl_tender:
     
  15. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Навчіть мене тушити шлунки. Так мені захотілося, їла колись не вдома і так мені сподобалися, а як їх тушити, щоб були такі ж смачнющі не знаю.
    Якщо я їх поріжу, додам морковки, цибульки, приправ і вкінці сметанки буде добре? Я вже добре не пам*ятаю, але ті, що я їла були вроді ще з томатом.
     
  16. sofka08

    sofka08 kasperjonoks

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Куди можна використати вершки , стоять в холодильнику, шкода викидати.
    Їх в запіканку з картопелькою і грибочками в духовку можна?Або дайте якийсь перевірений смачний рецепт.
     
  17. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Можна спокійно, я ще муку трошка розводжу, щоб густіше було.
     
  18. Antivirus

    Antivirus Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Купила сьогодні кролика в перекупки, часто в неї купую сир, яйця і т.п. Оглядала на базарі ніби кролик нормальний був. Принесла додому, розділила, а печінка(((( фу(((( навіть не можу сказати, що неприємно пахне - просто смердить. Темно-темно коричнева. Сам кролик ніби нормальний. І що то робити? Викидати все чи тільки печінку?
     
  19. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Я вам заздрю:)
    В мене йде мінімум пів літри в день, до кави і до всього решта.
    Як не хочете щось готувати спеціально - то дайте до картоплі пюре замість молока, а так - то верши йдуть у багато супів-пюре, і до будь чого тушкованого - курка, свинина, телятина, морепродукти.
     
  20. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    такс форумні господиньки, допомагайте)))
    по перше мене не покидає мрія навчитись пекти еклери (заварні тістечка, профітролі). Поділіться секретами, бо в мережі купа однакових рецептів, але готуючи по них, виходить не дуже...може є якісь нюанси?
    і по друге, порадьте що б ви приготувати на святкову вечерю до ДН. то має бути саме вечеря, тобто без купи закусок і трьох видів гарячого. якийсь салат, основна страва і щось помежи то))) я вже деякі ідеї маю, але може порадите щось цікавіше
     
  21. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Чого-чого купа?
     
Статус теми:
Закрита.