А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

6 ст. ложок молока, 4 яйця, 50 гр. какао заварити, коли вистигне додати 500 гр. масла, 100 гр. потертого шоколаду, ванілін і вишні. Вишні не замочую, бо торт діти їдять :) Часом та начинка трохи сухувата буває, то додаю трохи сиропу з вишень, а також сиропом змочую стінки коржа.

3. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

дівчата хто користується "прованськими травками" маю питання.
    Колись купляла "суміш італійських трав" тепер купили "прованські травки" і дуже мені домінує в смаку мята(мені нормально, чоловік наразі мовчить, але....). Так має бути?Чи це від фірми залежить?

4. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Я спочатку підварюю, але дуже трошки, буквально 1-2хв. кипить, відціджую воду, додаю спеції, викладаю на деко- і в духовку, потрібно її періодично перемішувати, щоб зі всіх сторін була скоринка. Написала, і самій захотілось, нині на вечерю спечу з гомілками.:nyam2::nyam2::nyam2:

5. Маруся-мама

Мені то задовго пацькатись. Беру малий ніж і вирізаю коробочку, відступаючи від стінок і дна, тобто прорізаю мякуш лишень на половину. Потім ту коробочку гарно просочую аби не була суха і викладаю крем з фруктами і бісквітом покраяним на квадратики назад. Я люблю, аби бісквіт залишався кусочками.

6. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

бувають оладі на молоці, а не на кефірі? і щоб дріжджів не треба було? бо в мене тільки молоко,масло і рікота, але щось мені її шкода в оладки давати, хоч пам"ятаю колись робила і було смачно.

7. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

я якось давала рецептик

8. Ari

Ari Well-Known Member

сиджу і мрію про такий собі "повітряний" тортик, з коржами більш- менш визначилась, а от крем навіть не знаю завариний точно - ні, просто вершковий банально, можливо вершковий з маскарпоне, але такого не робила, боюсь просто перевести продукти.
    Який ще можна, так щоб танув в роті, і не додавав зайвих кіло:girl_in_dreams:

9. карапуз

карапуз Well-Known Member

Навчіть мене, як готувати рисову запіканку з яблуками :girl_blush2:.

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

я робила за цим рецептом, тут як на мене треба трошки побавитись, але смачно http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=40
    а на форумі кілька разів зустрічала простіші рецепти, думаю що то така страва, що всі варіації смачні:)

11. Маруся-мама

Моя бабця робить простіше. Спочатку варить риж на молоці, але такий круглий, як для пудингу або для різотто. Всетаки краще просто круглий рис. Потім бере той рис і викладає на дно банячка або гусятниці, потім зверху посипає цинамоном і викладає дрібно-покраяні яблука (багато), і прикриває другою половиною рижу. Зверху все смарує сметаною з цукром, калатає таку заливку але без яєць. Накриває кришкою і пече в духовці десь годину. Я таке завжди дуже любила!

12. Златка

Златка Well-Known Member

Порадьте, будь ласка, якийсь хороший рецепт морв'яно-сирної запіканки :girl_in_love:

13. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

хотіла зробити карамельний крем щоб обмастити торт під мастику, а карамель моментально загусла і в кремі вийшла крупинками.
    Як зварити карамель(пропорція, рецепт) щоб можна було зробити карамельний крем

14. Ari

Ari Well-Known Member

і я роблю за таким рецептом, але ще до сметани додаю домашній сир, просто покрошений руками, він підтоплюється, але ще тримає свою форму, і виходить така собі смакота:girl_tender:

15. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Навчіть мене тушити шлунки. Так мені захотілося, їла колись не вдома і так мені сподобалися, а як їх тушити, щоб були такі ж смачнющі не знаю.
    Якщо я їх поріжу, додам морковки, цибульки, приправ і вкінці сметанки буде добре? Я вже добре не пам*ятаю, але ті, що я їла були вроді ще з томатом.

16. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Куди можна використати вершки , стоять в холодильнику, шкода викидати.
    Їх в запіканку з картопелькою і грибочками в духовку можна?Або дайте якийсь перевірений смачний рецепт.

17. Raven

Raven Мама малятка

Можна спокійно, я ще муку трошка розводжу, щоб густіше було.

18. Antivirus

Antivirus Well-Known Member

Купила сьогодні кролика в перекупки, часто в неї купую сир, яйця і т.п. Оглядала на базарі ніби кролик нормальний був. Принесла додому, розділила, а печінка(((( фу(((( навіть не можу сказати, що неприємно пахне - просто смердить. Темно-темно коричнева. Сам кролик ніби нормальний. І що то робити? Викидати все чи тільки печінку?

19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я вам заздрю:)
    В мене йде мінімум пів літри в день, до кави і до всього решта.
    Як не хочете щось готувати спеціально - то дайте до картоплі пюре замість молока, а так - то верши йдуть у багато супів-пюре, і до будь чого тушкованого - курка, свинина, телятина, морепродукти.

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

такс форумні господиньки, допомагайте)))
    по перше мене не покидає мрія навчитись пекти еклери (заварні тістечка, профітролі). Поділіться секретами, бо в мережі купа однакових рецептів, але готуючи по них, виходить не дуже...може є якісь нюанси?
    і по друге, порадьте що б ви приготувати на святкову вечерю до ДН. то має бути саме вечеря, тобто без купи закусок і трьох видів гарячого. якийсь салат, основна страва і щось помежи то))) я вже деякі ідеї маю, але може порадите щось цікавіше

21. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Чого-чого купа?

Статус теми:
Закрита.