А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Господиньки, хто готував хумус? ану гляньте будь ласка чи цьому рецепту ніц не бракує і чи можна за ним зробити то чудо:
    http://bit.ua/2013/10/kak-pryhotovyt-humus-poshahovyy-retsept/?u_s=fbp

    ---------- Додано в 18:35 ---------- Попередній допис був написаний в 18:34 ----------

    з молодою влітку такого не було, пропікалась добре, але власне на режимі гриль. Тепер зі старою картоплею, то треба довше тримати - спочатку під фольгою, а потім відкрити щоб зарум*Янилась. Песу на 180 град.
     
  3. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    завжди беру пергамент мелочи жизни, і не маю ніяких проблем
     
  4. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а я взагалі з такою картоплею не дружу(точніше моя духовка)
    моя стара газова духовка таку робить рідко і то як їй захочеться і як мені повезе(як рулєтка) Інколи ідеально
    , інколи засохла а іноді як варена
    Надіюсь коли буду мати нову електричну такого не буде
     
  5. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    ммм, також захотілося хумусу. Я також робила за схожим рецептом, тільки зіри не давала і кунжутом просто посипала, коли подавала. І ще зверху трошки олії і соку лимона (це подача). А хумус сам просто буде чи з крекером-грінками?
    і до речі, цікавий сайт, вже стільки цікавого там побачила, ідеї з грушами, наприклад)
     
  6. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я таки запекла картоплю, але в рукаві з шпондером і вручну змеленим перцем, при подачі вичавила часнику, така була смакота:)
     
  7. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я думала напекти сирні крекери, буде файно до хумуса?чи взяти прості польські грінки?
    теж його часто переглядаю, пекла звідти пиріг з чорницями та лимоном від шеф-повара Радіссон Блу Резорт - смакота!
     
  8. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а де ви купуєте нут? яка тм?
     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    До хумуса йдуть просто чіпси з лавашу або піти, то чому сирні крекери мали б не пасувати? Все ґуд!
     
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    робила я сьогодні еклери як в магазині з сиром, продавці говорять що вони з маскарпоне але в складі вказано сир кисломолочний. Просто блендером перебила сир з цукром, ванілю та 10 грам вершків. Смак вийшов не 100% як в магазинних але подібний. А головне так як я заварних кремів не люблюдля мене вийшло смачно і корисно
     
  11. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ну ті магазинні еклери вони дуже смачні, але маскарпоне мені там не пахне, якщо чесно. Хіба може просто дуже малий відсоток його там є.
     
  12. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    на смак 100 мені сир а не маскарпоне
     
  13. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, дайте перепис смачного тортика "П"яна вишня". На завтра маю спекти 2 торта. Один буде медівник, і інший хочу з кислинкою.
     
  14. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    ото збіг
     
  15. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    розкажіть як саме ви ту середину "обробляєте"?
     
  16. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Печу пяну вишню за перевіреним роками рецептом :)
    Тісто - класика - 5 яєць, 1 шкл цукру, 1 шкл муки, 1 ч.л.порошку до печива. Спочатку міксером білки до "піків" з цукром, тоді даю жовтки (злегка збити), тоді муку з порошком (або злегка міксером або вимішати ложкою)
    З бисквіта, як вистигне, зрізаю кришку, тоді ложкою виймаю "мякоть", лишаючи тонкі стінки, вимішую з кремом і п*яними вишнями :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ложкою.
    Зрізаєш верх і легенько чайною ложкою вибираєш, щоб не пошкодити країв на низу.
     
  18. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    сам корж(велика порція)
    15 яїчок
    1,5 скл цукру
    1,5 скл муки
    1 п. пор до печ.
    какао 3-4 ст л, залежно від якості
    1-2 ст л рому(я даю)
    спечений корж, знімаємо десь 0,5-1 см коржа зверху-це буде кришка. Потім ложкою вибрати середину, але так щоб знизу і по боках залишилось десь до 1 см коржа. Заварний крем+вибрані кусочки коржа+вишні(добре відціджені)=перемішати ложкою(не міксером! бо перебє). Виложити масу в торт,закрити кришкою, залити шоколадом. Я ще люблю залишити пару грам крему і обмастити торт(коли ще пустий)та кришку з внутрішнього боку кремом.
    інколи печу корж, розрізаю на 3, перемащую шоколадним кремом з вишнями
    Сьогодні роблю перший варіант

    ---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

    поки строчила дівчата вже написали)
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Як вибрати я здогадалась))) Напишіть будь ласка як заварити крем щоб добрий був. А вишні не тре в алкоголю замочувати?
     
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я не замочую. не люблю
    крем звичайний заварний+збити з маслом
     
  21. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Як не забуваю, то замочую, тоді вишня дійсно "п"яна" виходить.
     
Статус теми:
Закрита.