А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Сухі дріжджі в борошно. Далі замішуєте тісто як написано в рецепті. Кількість борошна і молока (і іншої рідини) як вказано в рецепті (і та, що на замочування дріжджів теж рахується), але етап замочування дріжджів просто пропускаєте.

3. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Я з допису так і не зрозуміла треба чи не треба? В дописі лише про сухі дріжджі йде мова?

• Подобається Подобається x 1
  4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Не треба____

• Креативно Креативно x 1
  5. casablanka

Зовсім забула за чим прийшла в тему...
    Хтось підкаже куди і як можна використати сир моцарелла міні?
    Салат, то в який? А можливо ще кудись?

6. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Можна капрезе зробити,чи просто селений салат з помідорками,моццареллою та всім,що дужа бажає а можна піццу спекти і викласти гарно "маленьку моццареллу"

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

З*їсти. З помідорками черрі, присипаними базиліком і покрапаними бальзамікою.

8. zetta

zetta Well-Known Member

Робила вчора пампухи з шоколадом , ооооо яке то смачне . На начинку зробила ганаш і підморозила його шоб легше ліпилось . Всі були в захваті .
    Дівчата хто має провірений рецепт голубців з картоплі ?

• Інформативно Інформативно x 1
  9. casablanka

Та якраз купувала для капрезе, але вже щось передумала його робити з черрі. Якусь би то страву зробити щоб на стіл можна було подати, але всеодно дуже дякую за поради.
    Хоча з бальзаміком може і справді зроблю, бо геть про нього забула))))

10. Маруся-мама

Я якось тут вже описувала як мене навчив чоловік. Я робила з сирої і затовченої з гречкою. Суть та сама тільки в першому варіанті натираємо сиру як на деруни, відкидаємо на друшляк, щоб стік сік, а тоді додаємо багато смаженої цибулі і начиняємо капусту. В другому випадку варимо бульбу і мнемо з додаванням картопляного відвару, далі цибулька і гречка, якщо хочете. Начиняєте капусту.

• Подобається Подобається x 2
  11. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Дівчата, особливо Suzi і NataliaFed дуже дякую за поради щодо дріжджового тіста, завиванці вийшли суперові!!!

Щодо використання моцарели, то колись робила баклажани з моцареллою і пармезаном, за рецептом від Зорянизірки, нам смакували, але то мабуть не зовсім зимовий варіант...
    --- дописи об"єднано, 14 Січень 2015, дата оригіналу: 14 Січень 2015 ---
    Дівчата, маю три кг замороженої чорниці(самої, без цукру). Просто так їсти нам не йде, думаю куди б то використати?(вареники не варіант)

• Подобається Подобається x 2
  12. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

Маю позаминулорічні горіхи,і вже троха згіркли.
    Куди їх можна використати?

13. Маруся-мама

Варіантів багато - чорничний соус до млинців/налисників, кексики з чорницею, пиріг/пай з чорницею.
    Не знаю чи таке вже їстивне. Будуть гірчити.

14. WEDLADY

Марусю, о, соус, то суперова ідея, ну і пиріг теж можна(кексики ніби не дуже в нас йдуть). Вибачте, а може якийсь перепис ще маєте?, бо щось з чорничничного паю я ще ніколи не робила(((

15. NataliaFed

А якщо їх в духовці трохи припекти?

16. Маруся-мама

Можна попробувати, але все залежить якої вони давності.:rolleyes: Настільки давні вже можуть бути і недобрі.
    У мене ніщо так довго не живе. Минулорічне викидаю на вулицю білкам.

17. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Кума моя їх просушує в духовці, правда гірчать не набагато менше. Ідять так, а гіркі викидають. Радості з того мало. Може дійсно викинути?
    --- дописи об"єднано, 14 Січень 2015 ---
    Спізнилася я з відповіддю:oops:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Маруся-мама

Та воно дуже просто. Робите улюблене крухе/прісне тісто (мука, товщ і трохи води аби замісилось), розкачуєте на форму таку як на тарт, викладаєте чорниці і накриваєте другою половиною тіста. Тут головне до тих чорниць додати цукру і крохмалю, бо потечуть і розмочать тісто. Вийде закалець. Доречі тут господині змазують нижню половину тіста білком перед тим як викладати начинку.
    А соус робиться дуже просто. В банячок/ринку викладаєте ягоди, потому додаєте сік з одної цитрини. 1/2 скл цукру і варите хвилин 10. В кінці можна додати ложку рому або коньяку. На млинці супер!

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. NataliaFed

Я горіхів трирічної давності ще не мала, чогось їх нема настільки багато, щоб аж на три роки але, можна спробувати, якщо буде недобре- викинути, а якщо можливе, то можна перемолоти і хоч для обвалювання/присипання торту можна використати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. WEDLADY

Та в мене якось і немає такого улюбленого перепису, якщо не дуже важко, напишіть щось з Вашого улюбленого:rolleyes:

21. Маруся-мама

Якщо таке як роблять американці - 400 гр муки, 250 гр масла (холодного) посікти разом в комбайні або ножем. Коли отримали крихти додавати по ложці крижану воду, поки не заміситься некруте тісто. Таке тісто важливо чим поменше місити руками, бо від тепла рук топиться масло і тісто не буде крухе, а забите. Розкачати на бритванку і поставити бритванку з тістом в холодильник на 15 хв. Приготувати начинку. Вийняти тісто з холодильника, викласти начинку, прикрити другою половиною тіста. Гарно оформити краї і зробити надрізи на верхній частині, щоб виходило побітря. Начинку приготувати так - 500 гр ягід вимішати з 1/4 скл крохмалю і 1/2 скл цукру.

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
Статус теми:
Закрита.