А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Ми із свекрухою пропускаємо його через м'ясорубку, а потім приварюємо) Так само і на пампухи)

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я мак доводжу до кипіння, виключаю газ, трохи лишаю постояти,тоді зливаю і з медом/цукром перетираю блендером.

4. flame

flame невгамовний експериментатор

не знаю чи вже встигнете. Я намочую на ніч, потім зливаю, заливаю свіжою водою і варю (десь з годину), зливаю, як вистигне додаю цукор і перемелюю ручним блендером (стаціонарним чомусь не вдається).

5. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Якщо мак добрий, то можна тільки запарити кілька разів кип"ятком і молоти, чи розтирати в макітрі з цукром. Якщо мак не ахті, то я його вару, відціджую на марлі, блендером мелю.

6. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Стушкувала те м"ясо. Поки приправ не дала, запах так і відчувався. Не знаю, чи можна їсти:girl_nea:

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

мама його злила гарячою водою, трохи постояв, я потім прекрасно блендером збила :), гарно перетерся, пустив оте молочко.

8. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Із-за чого пампухи натягують олію при смаженні?

Роблю за рецептом Марусі-мами вже не перший рік. Завжди було все супер, а цього року жиру натягнули,їсти неможливо... В рецепті ніц не міняла, олія добра....

9. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

горілку не додавали?бо щоб не натягували треба додати трошки спиртного

10. exmargarytka

Давала горілку...

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Після того як смажити треба обов*язково класти на салфетку або рушник, щоб ввібрало лишню олію. Можливо була захолодна олія. Коли так є, то вони вбирають її більше.
    Я ще до олії додаю горівку, але до холодної.

12. exmargarytka

На серветку викладала. Хіба можу на якісь складові грішити,бо пампухи печу багато років, і ніколи проблем не мала. Рецепт вже кілька років не міняю...

13. zolotusyk

zolotusyk New Member

А в мене не вдалися еклери(( рецеп брала тут на форумі, якої консистенції має бути тісто?Поділіться своїми секретами і вдалими рецептами

14. enigma

enigma Well-Known Member

Я от позавчора робила. Тісто таке в мене вийшло густе, не лилося, трохи рідкіше за пластилін я б сказала.
    Пропорції: 100гр масла + 250 мл води + дрібка цукру і солі + 5ст.л. борошна. Після того як заварили додати по одному 4 яйця.

15. exmargarytka

А я вертаюся далі до своїх жирних пампухів:girl_wink:
    А чи могли вони набратися так олії із-за того, що я їх задовго смажила?

І взагалі, скільки часу ви тримаєте пампух на кожній стороні?
    У мене досить великі, то я смажила по 12-15хв з кожного боку...

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

О, і мене цікавлять подробиці смаження пампухів. В мене був пампуховий дебют, то маю багато досвіду )) І тісто трохи забите вийшло, і товстіші треба робити, і недосмажені були, і пересмажені, якісь засушені (списую і на трохи таки забите тісто, і на те, що довго смажила). Смажила в чавунній сковороді, олії досить багато, пампухи плавали. Нагріла сильно , а потім на малому вогні, щоб просмажились в середині і не погоріли.

17. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

не виходить мені посмажити пампухи в сковородці,все зверху смажені,а всередині сирі:girl_in_dreams:
    смажу в алюмінюваному банячку,час не засікаю,але приблизно по 2 хв.на кожний бік

18. zetta

zetta Well-Known Member

Сьогодні спекла пампухи ті що давала рецепт на попередній сторінці . І однозначно залишаю собі рецептик , досить швидко і тісто смачне пухнасте . Я робила з вишнями , нічого не тріскало , гарно ростуть і потім не опадають як часом буває . До тіста дала ложку коньяку але то вже мій ньюанс , чогось так подумала шо він там буде не зайвий . Після смаження викладаю пампухи на паперовий рушник в кілька слоі. Пару хв і миску а потім притріпую пудрою . Пудру мала з корицею то смачне поєднання .
    Єдине що муку вводити обережно по зовсім трохи і вимішувати .
    Я в баняку невеликому смажу , по дві хв на один бік , перед вкиданням пампуха олія гаряча але не Кипить як вкидаю то ставлю на менше ніж середній вогонь , ну але то вже особливості кожної плити .

Останнє редагування: 8 Січень 2015
  19. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, будь ласка тонкощі приготування "підбиваного" борщу :) Маю гарні м'ясні реберця, домашню сметану. Сумніваюсь нарахунок картоплі і моркви; їх просто для навару використати чи збити блендером в пюре? Буду дуже вдячна за підказки!

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Та туткай ціла тема є -"Зварю тобі борщику" називається, там знайдете:)

21. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Залишився мені з куті мак( такий готовий польський, з родзинками, апельсинною цедрою). Думаю куди б то його прилаштувати?(крім пампухів)? Може хтось має рецепт доброго простенького завиванця, бо з дріжджовим тістом ще ніколи не працювала

Статус теми:
Закрита.