А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. MilkiWey

MilkiWey Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

М*ясо треба наколоти маринадом: 700 мл води довести до кипіння, вкинути туди лавровий листок 2 шт., перці чорний, духмяний, коріандр, прованські або італійські трави (одним словом ті приправи, що любите), сіль - на смак має бути трохи пересоленим - то все має злегка кипіти без кришки 20-30 хв. (поки не википить 200-250 гр.). Маринад має мати коричневий колір від спецій. Остудити. Берете шприц 20, набираєте в нього маринад і вколюєте невеликими порціями в різні місця. Треба вколоти весь маринад. Дати постояти приблизно 10-15 хв. Далі самий неприємний процес - підсмажити з обох сторін на великому вогні, щоб утворилася скоринка - вона не дасть витікати соку. А неприємний тому, що воно дуже плюється, особливо, коли його перевертаєш!!!! Потім щільно загорнути в фольгу, або в рукав (сік все одно буде виділятися) і пекти до готовності в духовці. Можна під кінець розгорнути і пекти відкритим, щоб зарум*янилося. Дістати в миску, а утворений сік вилити зверху. Остудити. Я на Паску завжди так шинку роблю.

3. Caramel ka

Caramel ka Well-Known Member

підкажіть який соус підійде зо зраз замість сметани, хочеться щоб було пісне

4. elektronika

elektronika Well-Known Member

Можна зробити грибний, засмажити борошном. Можна просто з цибулькою, без грибів.

5. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Нагадайте рецепт тортика без випічки. Того що вафлі, крекер...

6. flame

flame невгамовний експериментатор

до чого має бути соус?
    тобто з водою?

7. Milongera

Milongera Well-Known Member

Чи хтось пече вегетаріанську піцу? Підкажіть, які можуть бути комбінації начинок. Колись їла вегетаріанську з тунцем, така була нямка...

8. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Тунець+цибуля

Рукола+черрі+пармезан

Овочі-гриль

Рукола+ креветки у "салса роза"(кетчуп+майонез)

Тонко порізана картопля+розмарин

4 формаджі

9. Maksli

Maksli Well-Known Member

не впевнена, що по адресу пишу, але все ж:
    дівчатка, підкажіть якісь рецепти, для приготування риби, щоб нагодувати маленького гурмана.
    синочок ніби все їсть, а от з рибою катастрофа :girl_cray: ні смаженої, ні печеної чи тушкованої не хоче.
    варила уху, то теж не дуже йому смакує, трохи посьорбає і відсуває миску, а заставляти не хочу, бо добре знаю, на собі, що то таке, коли через силу їсти!

10. Milongera

Milongera Well-Known Member

робіть рибні котлетки, печіть в духовці! Смакота. Вкінці включаю конвекцію для утворювання скориночки.

11. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Можна зробити рибні тефтелькі в сметанковому соусі із овочами (цибулька, морква).

Дівчата, потребую вашої поради.
    Дуже мені закортіло спекти рулет з маком, підкажіть будь ласка, які дріжджі найкраще купувати, якої фірми і виробника, буду вдячна за пораду.

12. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Прошу допомоги:girl_curtsey:
    Купила лосось десь грам з 300, але не філе, а кусочками порізаними і також хребет з м"яском. Підкажіть будь ласка що можна з нього смачненьке зробити? Знаю з хребта суп варять, то це варити як звичайний суп чи можливо якийсь інший процес(вибачте за банальні питання, але ухи ніколи не варила)? А з самого м"яска може якийсь пиріг зробити чи кіш або ще щось цікаве(треба рецепт)?
    І ще, як ви робите "пиріжки" з слойоного тіста? Мене саме цікаве як ви їх скріплюєте/скручуєте кінчики/ободок по краях щоб він був також пухким?
    Я з"єднюю ось так , а хочу щоб були такі То це можливо їх взагалі не закріплювати, а просто накрити? А начинка не витече?

13. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Дівчата, хто пече Карпатку-при якій температурі і скільки часу випікаєте коржі?

14. arushka

arushka завжди досягаю мети

я пекла за рецептом Корени, була дуже добра
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?p=1643758#post1643758

За другим разом допустила помилку - включила конвекцію і всадила два коржі зразу, було суховато-неажтаккарпатково)) треба пекти по одному

15. WEDLADY

Та власне в тому рецепті так цікаво написано-перші 20 хв.випікати при високій температурі, а висока, то яка? І скільки тоді взагалі часу має випікатись один корж?

16. arushka

я часто печу, тому дивлюсь "на око"))) більше-менше
    Карпатку ніби починала з 220 до 180, але треба дивитись по духовці -якщо дуже різко рум"яниться- зменшуємо температуру
    Маю в п"ятницю гостей, дитина замовила на десерт карпатку, якщо вам не запізно, то засічу всі температури точно і напишу

17. WEDLADY

Хочу завтра пробувати, але цілком можливо, що це таки перенесеться на п'ятницю:) А як знаєте, що корж вже готовий?

18. arushka

мій письменницький талант не аж так, щоб аж так:girl_blush2:, ха
    Короче, пляцок за 5-10 хв. виріс, зарум"янився, а ми ж то розуміємо, що пропектись він не мав часу, тому зменшуємо температуру(на етапі * ще не вугілля чорне:girl_nea:, але вєрняк, сире:8:*)
    Короче, якщо пляцок на вигляд "можнаїсти", втикаєте в нього сірник-зубочистку :якщо виходить суха, без залишків тіста -можна виймати
    Якось так, на хлопський розум....

19. Vyshenjka

Vyshenjka Щаслива мамуся

Можна легенько натиснути пальцем, якщо корж в тому місці відновив свою форму - значить готовий, якщо утворилася ямка - то ще треба трішки потримати :)

20. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

за принципом вареника, затискаю легенько край рукою, потім піднімається, якщо не зліпити взагалі то відкриється повністю

21. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

дівчата, двічі пекла гарбузові мафіни - все супер!
    а наступні 2 рази не вийшли мені. так ніби тісто не пропікається. скоринку зробилася, а всередині таке ніби сире-непропечене
    в чому помилка?

Статус теми:
Закрита.