А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    М*ясо треба наколоти маринадом: 700 мл води довести до кипіння, вкинути туди лавровий листок 2 шт., перці чорний, духмяний, коріандр, прованські або італійські трави (одним словом ті приправи, що любите), сіль - на смак має бути трохи пересоленим - то все має злегка кипіти без кришки 20-30 хв. (поки не википить 200-250 гр.). Маринад має мати коричневий колір від спецій. Остудити. Берете шприц 20, набираєте в нього маринад і вколюєте невеликими порціями в різні місця. Треба вколоти весь маринад. Дати постояти приблизно 10-15 хв. Далі самий неприємний процес - підсмажити з обох сторін на великому вогні, щоб утворилася скоринка - вона не дасть витікати соку. А неприємний тому, що воно дуже плюється, особливо, коли його перевертаєш!!!! Потім щільно загорнути в фольгу, або в рукав (сік все одно буде виділятися) і пекти до готовності в духовці. Можна під кінець розгорнути і пекти відкритим, щоб зарум*янилося. Дістати в миску, а утворений сік вилити зверху. Остудити. Я на Паску завжди так шинку роблю.
     
  3. Caramel ka

    Caramel ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    підкажіть який соус підійде зо зраз замість сметани, хочеться щоб було пісне
     
  4. elektronika

    elektronika Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Можна зробити грибний, засмажити борошном. Можна просто з цибулькою, без грибів.
     
  5. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Нагадайте рецепт тортика без випічки. Того що вафлі, крекер...
     
  6. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    до чого має бути соус?
    тобто з водою?
     
  7. Milongera

    Milongera Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Чи хтось пече вегетаріанську піцу? Підкажіть, які можуть бути комбінації начинок. Колись їла вегетаріанську з тунцем, така була нямка...
     
  8. Kuma Zybulya

    Kuma Zybulya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)



    Тунець+цибуля

    Рукола+черрі+пармезан

    Овочі-гриль

    Рукола+ креветки у "салса роза"(кетчуп+майонез)

    Тонко порізана картопля+розмарин

    4 формаджі
     
  9. Maksli

    Maksli Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    не впевнена, що по адресу пишу, але все ж:
    дівчатка, підкажіть якісь рецепти, для приготування риби, щоб нагодувати маленького гурмана.
    синочок ніби все їсть, а от з рибою катастрофа :girl_cray: ні смаженої, ні печеної чи тушкованої не хоче.
    варила уху, то теж не дуже йому смакує, трохи посьорбає і відсуває миску, а заставляти не хочу, бо добре знаю, на собі, що то таке, коли через силу їсти!
     
  10. Milongera

    Milongera Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    робіть рибні котлетки, печіть в духовці! Смакота. Вкінці включаю конвекцію для утворювання скориночки.
     
  11. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Можна зробити рибні тефтелькі в сметанковому соусі із овочами (цибулька, морква).

    Дівчата, потребую вашої поради.
    Дуже мені закортіло спекти рулет з маком, підкажіть будь ласка, які дріжджі найкраще купувати, якої фірми і виробника, буду вдячна за пораду.
     
  12. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Прошу допомоги:girl_curtsey:
    Купила лосось десь грам з 300, але не філе, а кусочками порізаними і також хребет з м"яском. Підкажіть будь ласка що можна з нього смачненьке зробити? Знаю з хребта суп варять, то це варити як звичайний суп чи можливо якийсь інший процес(вибачте за банальні питання, але ухи ніколи не варила)? А з самого м"яска може якийсь пиріг зробити чи кіш або ще щось цікаве(треба рецепт)?
    І ще, як ви робите "пиріжки" з слойоного тіста? Мене саме цікаве як ви їх скріплюєте/скручуєте кінчики/ободок по краях щоб він був також пухким?
    Я з"єднюю ось так , а хочу щоб були такі То це можливо їх взагалі не закріплювати, а просто накрити? А начинка не витече?
     
  13. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, хто пече Карпатку-при якій температурі і скільки часу випікаєте коржі?
     
  14. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я пекла за рецептом Корени, була дуже добра
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?p=1643758#post1643758

    За другим разом допустила помилку - включила конвекцію і всадила два коржі зразу, було суховато-неажтаккарпатково)) треба пекти по одному
     
  15. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Та власне в тому рецепті так цікаво написано-перші 20 хв.випікати при високій температурі, а висока, то яка? І скільки тоді взагалі часу має випікатись один корж?
     
  16. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я часто печу, тому дивлюсь "на око"))) більше-менше
    Карпатку ніби починала з 220 до 180, але треба дивитись по духовці -якщо дуже різко рум"яниться- зменшуємо температуру
    Маю в п"ятницю гостей, дитина замовила на десерт карпатку, якщо вам не запізно, то засічу всі температури точно і напишу
     
  17. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Хочу завтра пробувати, але цілком можливо, що це таки перенесеться на п'ятницю:) А як знаєте, що корж вже готовий?
     
  18. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    мій письменницький талант не аж так, щоб аж так:girl_blush2:, ха
    Короче, пляцок за 5-10 хв. виріс, зарум"янився, а ми ж то розуміємо, що пропектись він не мав часу, тому зменшуємо температуру(на етапі * ще не вугілля чорне:girl_nea:, але вєрняк, сире:8:*)
    Короче, якщо пляцок на вигляд "можнаїсти", втикаєте в нього сірник-зубочистку :якщо виходить суха, без залишків тіста -можна виймати
    Якось так, на хлопський розум....
     
  19. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Можна легенько натиснути пальцем, якщо корж в тому місці відновив свою форму - значить готовий, якщо утворилася ямка - то ще треба трішки потримати :)
     
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    за принципом вареника, затискаю легенько край рукою, потім піднімається, якщо не зліпити взагалі то відкриється повністю
     
  21. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    дівчата, двічі пекла гарбузові мафіни - все супер!
    а наступні 2 рази не вийшли мені. так ніби тісто не пропікається. скоринку зробилася, а всередині таке ніби сире-непропечене
    в чому помилка?
     
Статус теми:
Закрита.