А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Якщо не дуже перчене, то перець має здатність виварюватись, тобто чим довше кипить, тим менше його чути. Якщо вже геть перчене, то можна просто переполовинити цей росіл. Одну порцію розвести водою і доварити на ній чи зупу, чи борщ ... Іншу в баклашку і в морозилку - потім теж її довести водою і зварити щось з перших страв.

3. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Дівчата, потребую термінової поради. Вирішила зробити штрудель за Касиним рецептом, замісила тісто, заготувала начинку. Читала в Касі, що вона робить штрудель з пів порції, бо в неї мала духовка, я вирішила зробити 2 штрудля з повної порції і випікати іх разом на одній бритванці. Але з половини тіста вийшов величезний штрудель на всю бритванку по діалоналі. Під низ штрудля пергаментний папір не додумалась покласти, тому от зараз думаю, що робити з другою половиною тіста/начинки?, бо другої бритванки немає, а як витягнути той штрудель з бритванки навіть не уявляю:sad:(( Як зовсім шалений варіант-другий штрудель випікати на пергаментному папері і сітці? Але ж тоді сік по всій духовці порозтікається? А може те тісто/Начинка почекає хоча б до завтра, коли зімо трохи того штрудля і залишок вже можна буде кудись перекласти? Чи тому тісто буде гаплик? Порадьте щось, будь ласка, бо шкода продукту і своєї праці:sad:

4. Пундик

Пундик Well-Known Member

НЕ БУДЕ, я так частенько роблю, люблю штрудель з духовочки,ще напів теплий, тому часто заміс роблю на 2 рази, і 1 печу нинька, а другу половинку на наступний день, щоб ввечері до чаю був свіженький :)
    пи.си положіть в холодильник і буде вам щастя ))

5. Нюта

Нюта Well-Known Member

А до штруделя ванільний соус, уммм смакота. Я завертаю увесь штрудель у пергаментий папір

6. flame

flame невгамовний експериментатор

Підкиньте якийсь незвичний рецепт для курячого філе. Всякі котлетки-тефтельки-відбивні-хлібці, вже набридли. Хочеться чогось такого - е-такого. Не звичного.

7. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

всетаки про котлетки :)
    як є час бавитись з тим )) то робимо щось типу котлет по-київськи:
    з філешок роблю фарш,
    у фарш загортаю дрібно порізані печериці з сиром, обкатую в муці або сухариках і смажу. Виходить ситно і смачно.

8. Olenya

Olenya Active Member

хочу запекти кусок свинини. який можна до неї смачний соус зробити? і що можнп на гарнір замість картоплі?

9. Hexe

Hexe Well-Known Member

я з літа роблю з червоної смородини желе(потім розбавити вином і до м"яса), або з перцю з вишнею "варення" - таке -ммммм,до м"яса -супер.

10. WEDLADY

О, розкажіть, будь ласка, що то за соус з варення вишень?

11. orange girl

orange girl Well-Known Member

Я робила соус за таким рецептом http://mycook.pp.ua/129-vishneviy-sous-do-myasa.html
    Правда, замість коньяку додавала червоне вино - 50мл., і вишні - свіжі (хоча, думаю, з морожених також би мало вийти)

12. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Певно з журавлини соус смакував би до м'яса добре - якраз продають журавлину, але я не знаю рецепт . Може хтось порадить.

13. napoleona

napoleona Well-Known Member

дуже любимо до птиці:
    200г цукру (я даю менше бо люблю вкінці додавати мед)
    стакан фрешу апельсина або соку з пакета, але мені краще свіжовичавлений ще замінюють водою, але то не той запах
    300-400г журавлини.
    В банячку розтоплюю цукор в апельс. соці, потім кидаю журавлину і варю 10-15хв. соус загусне, коли охолоне. То є базовий рецепт, а там вже можна підстроювати все, що любите, бо ми любимо гострий, то даю або гострий перець або імбир з гвоздикою, коли солодкий, то додаю грушу і палички кориці, дуже ароматний і смачний, ще можна додавати вина, але особисто мені такий не дуже.

14. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Не хочу нахвалювати те, що я готувала :girl_blush2:, але насправді вийшло смачно і цікаво:
    http://posydenky.com/showthread.php?p=2025488#post2025488

15. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

дівчата, з чим подають віденські вафлі? і як їх правильно їсти?

16. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Якщо ви про такі
    то знаю, що моя тітка-кулінар в одну клітинку накладала маскарпоне а в другу (збивала стеману з цукром) заповнювала клітинку тією сметанковою масою а зверху прикрашала вишнею.

17. MilkiWey

MilkiWey Well-Known Member

Пошукайте в одній з передач "Все буде смачно". Я робила за їх порадами, вийшов дійсно смачний соус. Я тільки переварила сік з цукром (мені здалося, що він не дуже загустів і варила більше часу, ніж було вказано) і соус вийшов дуже густий, як повидло. На жаль, не пам'ятаю який саме випуск!

18. WEDLADY

Ну а може ще підкажете рецепт м'яса, до якого Ви робили такий соус?

19. MilkiWey

На 3 шт філе: філе порізати кубиками 2х2, вкинути 3-4 яйця, маленьку пачку майонезу, 3 столові ложки муки, сіль, спеції, кріп. Добре вимішати ложкою. Можна порізати півкільцями цибульку. Дати постояти 30-50 хв. Маса має бути як на оладки. Смажити на пательні, накладаючи черпаком - я смажу по 2 штуки - вони виходять великі. Готується просто, швидко - поки настоюється, готую гарнір, дуже смачно і соковито. Так само можна робити зі свинини, але м'ясо попередньо треба відбити і різати не кубиками, а смужками.

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

Власне в тому випуску і був рецепт м'яса і до нього цей соус. Я пошукаю по своїх записах, бо писала за ними на якомусь клаптику паперу. А начисто переписати все не було як. Але ви на всякий випадок погугліть, може знайдете.

20. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Маленьку то яку? І чим можна замінити, бо при такій кількості, мій шлунок мені нагадає де він знаходиться ))

21. MilkiWey

На пачці написано 180 грам. А замінити, не знаю. Можна спробувати сметану, або 50 на 50? Але радити боюся, бо сама роблю тільки з майонезом.

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

Знайшла рецепт журавлиного соусу з передачі "Все буде смачно" - там вчили робити сирники (я писала, що м'ясо - то я сплутала). Відразу можна робити два соуси - солодкий і до м'яса: зняти цедру з одного лимона. 300 гр журавлини здегка пом"яти товкачкою, залити 50 гр води і поставити на вогонь, щоб добре розігрілося, тоді ще раз потовкти і протерти через сито. Додати цедру. Розділити на дві частини. В одну додати 3 столові ложки цукру, а в другу 2 зубчики часнику, сіль і можна цукру (за смаком). Варити одну і другу частину доти, доки з'являться бульбашки. Відставити і дати охолонути.

Статус теми:
Закрита.