А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, потребую термінової поради. Маю в морозилці качку, передала родина. Накрутив мене чоловік щоб я зготувала. Я ніколи того не робила. Розкажіть як її готувати? Чула що треба качку вимочувати, то правда? А в чому, в воді, чи в маринаді якомусь?? Хочу з апельсинами спробувати запечи, але може й бути інший варіант. Дуже прошу допомоги в досвідчених дівчаток!
     
  3. Megan

    Megan Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    А я маю в морозилці сало. Просте сало. Що з ним можна зробити? Одного разу маринувала, запікала, але шось не пішло нам. Що ще можна зробити?
     
  4. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ми мелем на мясорубці двічі, додаємо часничок, перчик, сіль і мажемо на хліб.
     
  5. Sluhachka

    Sluhachka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Попробуйте натери сіллю,червоним меленим перцем(якщо не любите дуже гостре то можна і чорним) ну і часником.Це все на добу в холодильник!З чорним хлібом до борщу те що треба і для серця корисне(в невиликих кількостях)))))

    Sent from my ST27i using Tapatalk 2
     
  6. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Підкажіть мені дівчата, який фарш берете на котлети, так щоб не дуже жирні були?
     
  7. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    теж не люблю жирних котлет..беру або куряий з філе або мелю сама свинину чи телятину...
     
  8. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    а не робите мішаний фарш? І свинину, яку частину?
     
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Щоб фарш був не жирний, треба його просто зробити самому, або в магазині вибрати м'ясо і щоб то змололи, я так роблю. А м'ясо.беру різне, головне, аби мені воно подобалось зорово. У Львові то телятину брала, тут це дороге задоволення, тому беру половину свинини, половину говядини наприклад.
     
  10. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    натираємо сіллю, часником і спеціями гострими, такими на вагу берем, і воно стоїть добу просто в холодильнику, тоді назад в морозилку і заморожене завжди ріжемо тонюсінькими кусочками, нам таке ну дуже смакує
     
    Останнє редагування: 21 Вересень 2014
  11. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    я не впевнена чи мені з моїм питанням сюди...
    яким нашим борошном можна замінити забугорне "self raising flour"? можна звичайним? чи тре шукати щось особливе?
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    до муки додайте розпушувач.
     
  13. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Це само підйомне борошно. На 1 склянку борошна(125 грам) ,5 ч.ложки солі(3грами), 1,5 ч.л розпушувача(7 грам)
     
  14. agatha

    agatha Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Зробила я лазанью з фаршем (телятина+свинина) і адигейським сиром. Листки перед приготуванням на декілька хвилин занурювала в окріп, щоб зм"якли. Малий їв-сказав нормально, чоловіку сподобалось. А мені-це макарони по-флотськи, той же фарш+цибулька+томатна паста+зверху сиром притрусити. Проста ситна страва, а не смаколик. Бракує, мабуть, італійських трав. Я давала тільки базилік. Чи може томатну пасту потрібно якусь спеціальну, а не просто потерти помідори.
     
  15. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Ну я не кладу томатну пасту а помідори , і заливаю то все соусом бешамель який готую сама або часом молоком прокипяченим з приправами .
     
  16. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    то взагалі має бути соус помідоровий, а не паста.
    ну і трави, звісно.
    а бешамель робили?
    ну і адигейський сир краще пасує до хачапурі, а не до лазаньї). я люблю з чедером, чи моцарелою. щось м"ягше на смак і що гарно плавиться.
     
  17. agatha

    agatha Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Це я, напевно, неправильно сформулювала. Помідори натерті на тертці і додані до фаршу, то не томатна паста.
    Я так мала на увазі.
    Соус Бешамель робила.
    Адигейський сир додавала, тому що десь вичитала такий перепис. Він м"який, але таки не плавиться
     
  18. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    Дівчата, а у вас не прилипає намертво вівсяне печиво до пергамtнтного паперу/ до деко, коли змащуєте жиром/не змащуєте жиром? що вже я тільки не пробувала, все рівно прилипає, і потім кусками його віддираю :girl_cray:
     
  19. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    знаєте, я вівсяне печенько не печу, але деяку випічку таки раз у тиждень справляю
    дійшла до висновку, що купила поганий пергамент і направду він інший - білий як сніг, шелепоче, але якось так не сильно і м"який надто
    спочатку думала, що у мене щось з пропорціями халепа чи духовка ?, прилипає !!!! і мастила додатково ще жиром, але все переконуюсь (вже багато раз перепекла), що нездалий я папір купила - в тому проблема, може у вас таке ж ?
    купляла в "нашому краї" під акцію, низька ціна за багато метрів
     
  20. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    приплюсуюсь
    я роблю з сирим фаршем і кожен шар поливаю бешамель до бешамелю дуже люблю песто додати, все заливаю помідорами у власному соку ну і дуже люблю зверху сулугуні, а ну і я не відварюю тісто, просто перед запікання, то краще на ніч воно собі стоїть
     
  21. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

    не зарідке тісто? таке буває, коли забагато масла. то тільки вівсяне себе так поводить?
    ну і так, пергамент дуже різний є. і мені переважно жовтий попадався поганий. беру завжди мелочи жизни, або хелпер, він білий і якісний, по де-кілька разів той самий лист можу використовувати.
     
Статус теми:
Закрита.