А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій та другій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

Навчіть мене Дубль три! :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2013
  2. iriwa

iriwa Особлива мама

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3)

Дівчата, потребую термінової поради. Маю в морозилці качку, передала родина. Накрутив мене чоловік щоб я зготувала. Я ніколи того не робила. Розкажіть як її готувати? Чула що треба качку вимочувати, то правда? А в чому, в воді, чи в маринаді якомусь?? Хочу з апельсинами спробувати запечи, але може й бути інший варіант. Дуже прошу допомоги в досвідчених дівчаток!

3. Megan

Megan Well-Known Member

А я маю в морозилці сало. Просте сало. Що з ним можна зробити? Одного разу маринувала, запікала, але шось не пішло нам. Що ще можна зробити?

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ми мелем на мясорубці двічі, додаємо часничок, перчик, сіль і мажемо на хліб.

5. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Попробуйте натери сіллю,червоним меленим перцем(якщо не любите дуже гостре то можна і чорним) ну і часником.Це все на добу в холодильник!З чорним хлібом до борщу те що треба і для серця корисне(в невиликих кількостях)))))

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

6. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Підкажіть мені дівчата, який фарш берете на котлети, так щоб не дуже жирні були?

7. silvia

silvia Well-Known Member

теж не люблю жирних котлет..беру або куряий з філе або мелю сама свинину чи телятину...

8. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

а не робите мішаний фарш? І свинину, яку частину?

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Щоб фарш був не жирний, треба його просто зробити самому, або в магазині вибрати м'ясо і щоб то змололи, я так роблю. А м'ясо.беру різне, головне, аби мені воно подобалось зорово. У Львові то телятину брала, тут це дороге задоволення, тому беру половину свинини, половину говядини наприклад.

10. napoleona

napoleona Well-Known Member

натираємо сіллю, часником і спеціями гострими, такими на вагу берем, і воно стоїть добу просто в холодильнику, тоді назад в морозилку і заморожене завжди ріжемо тонюсінькими кусочками, нам таке ну дуже смакує

Останнє редагування: 21 Вересень 2014
  11. Hexe

Hexe Well-Known Member

я не впевнена чи мені з моїм питанням сюди...
    яким нашим борошном можна замінити забугорне "self raising flour"? можна звичайним? чи тре шукати щось особливе?

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

до муки додайте розпушувач.

13. Дана

Дана Well-Known Member

Це само підйомне борошно. На 1 склянку борошна(125 грам) ,5 ч.ложки солі(3грами), 1,5 ч.л розпушувача(7 грам)

14. agatha

agatha Member

Зробила я лазанью з фаршем (телятина+свинина) і адигейським сиром. Листки перед приготуванням на декілька хвилин занурювала в окріп, щоб зм"якли. Малий їв-сказав нормально, чоловіку сподобалось. А мені-це макарони по-флотськи, той же фарш+цибулька+томатна паста+зверху сиром притрусити. Проста ситна страва, а не смаколик. Бракує, мабуть, італійських трав. Я давала тільки базилік. Чи може томатну пасту потрібно якусь спеціальну, а не просто потерти помідори.

15. zetta

zetta Well-Known Member

Ну я не кладу томатну пасту а помідори , і заливаю то все соусом бешамель який готую сама або часом молоком прокипяченим з приправами .

16. Corena

то взагалі має бути соус помідоровий, а не паста.
    ну і трави, звісно.
    а бешамель робили?
    ну і адигейський сир краще пасує до хачапурі, а не до лазаньї). я люблю з чедером, чи моцарелою. щось м"ягше на смак і що гарно плавиться.

17. agatha

agatha Member

Це я, напевно, неправильно сформулювала. Помідори натерті на тертці і додані до фаршу, то не томатна паста.
    Я так мала на увазі.
    Соус Бешамель робила.
    Адигейський сир додавала, тому що десь вичитала такий перепис. Він м"який, але таки не плавиться

18. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Дівчата, а у вас не прилипає намертво вівсяне печиво до пергамtнтного паперу/ до деко, коли змащуєте жиром/не змащуєте жиром? що вже я тільки не пробувала, все рівно прилипає, і потім кусками його віддираю :girl_cray:

19. Margarett

Margarett Well-Known Member

знаєте, я вівсяне печенько не печу, але деяку випічку таки раз у тиждень справляю
    дійшла до висновку, що купила поганий пергамент і направду він інший - білий як сніг, шелепоче, але якось так не сильно і м"який надто
    спочатку думала, що у мене щось з пропорціями халепа чи духовка ?, прилипає !!!! і мастила додатково ще жиром, але все переконуюсь (вже багато раз перепекла), що нездалий я папір купила - в тому проблема, може у вас таке ж ?
    купляла в "нашому краї" під акцію, низька ціна за багато метрів

20. napoleona

napoleona Well-Known Member

приплюсуюсь
    я роблю з сирим фаршем і кожен шар поливаю бешамель до бешамелю дуже люблю песто додати, все заливаю помідорами у власному соку ну і дуже люблю зверху сулугуні, а ну і я не відварюю тісто, просто перед запікання, то краще на ніч воно собі стоїть

21. Corena

не зарідке тісто? таке буває, коли забагато масла. то тільки вівсяне себе так поводить?
    ну і так, пергамент дуже різний є. і мені переважно жовтий попадався поганий. беру завжди мелочи жизни, або хелпер, він білий і якісний, по де-кілька разів той самий лист можу використовувати.

Статус теми:
Закрита.