А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я б не міняла, але враховуючи ціну моцарели в Україні.... візьміть моцарелу тільки в капрезе, а все інше зробіть з іншими сирами.
    тірамісу - маст хев!
     
  2. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я готувала його на ДН малого. Якось він не дуже пішов. чомусь курка була засуха, я брала грудку. може взяти іншу частинку? може тоді буде краще?

    планую додати в тісто шматочки шинки, сир і спеції, але переживаю чи не буде це заважким для тіста, підніметься воно? чи краще не вигадувати нічого, а ті всі додатки дати зверху?

    наразі планую його, але не знаю чи встигну купити маскарпоне та савоярді. як нє, то буду щось інше. знайшла струффолі (солодкі кульки, засмажені в олії, подаються в медовому сиропі)
     
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Теж беру грудку, але щоб не була сухою промаринуйте її з пів години в невеликій кількості оливковій олії+ пару крапель соєвого соусу+спеції. Так курка на пательні весь сік не буде віддавати. Ріжте маленькими шматочками і смажте на великому вогні.
    Якщо опара на чіабатту стоїть цілу ніч (живі дріжджі) - підніметься файно. Якщо будете замішувати з сухими дріжджами - додавайте тільки спеції і сир, тісто так з ними не росте, як зі свіжими.
     
  4. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а чо вагаєтесь?
    супер десерт, робиться швидко і дууже смачний.
    якщо ви не любите моцарели, то чого не можна
    мені капрезе взагалі нагадує овочево-сирну нарізку))) а нарізку можна зробити за своїм смаком)))
     
  5. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    планую робити за швидким рецептом, там тісто має вистоюватись біля 3 годин.
    просто мене бентежить шинка і в тісті, і зверху потім на канапці. чи потім зверху просто натерти часником, спеції і оливкова олія?

    я вже писала вище: можу не встигнути купити всі продукти і ціна трохи завелика.
     
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маскарпоне можна зробити з сепараторної сметани. я сама не робила (не було необхідності), але в неті можна знайти.
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я б в тісто в такому випадку тільки сир і спеції давала, а шинку зверху - гарно буде виглядати як закуска.
    Сир Філадельфія+сметана форевер! Мені теж на маскарпоне грошей шкода.
     
  8. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    так і зроблю))
     
  9. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маскарпоне чи тірамісу?
    буде не той смак зовсім, я би краще щось інше зробила.
    сепараторна сметана тоже не з дешевих вроді. біля нас пачечка маскарпоне 250 г коштує 18 грн. я завжди роблю на 500 г. тобто 36 грн. фермер що нам привозить молочне сметану (не сепараторні, але густу) продає по 35 грн.
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а, то ще не дорого, бо я бачила по 50 грн!!
    тоді нормально.
    маскарпоне роблять з сметани, а потім тірамісу по рецепту.
     
  11. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Напишіть, будь ласка, пару перевірених маринадів без майонезу для м"яса.

    Щоб вийшло смачне запечене м"яско.
     
  12. soilik

    soilik Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Роблю так:
    0,5 л води
    2 ч.л. солі
    2 ст. л оцту
    лавровий листок, духм"яний перець.
    Все заварити, остудити. Покласти м"ясо (за рецептом - на 36 год в холодильник). Потім дістати, обсушити, натерти спеціями до смаку, часником (і щоб постояло ще з ними 12 год). Правда, цей спосіб підходить, коли починати готувати завчасу.
     
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а сімейство велике? чи тільки вона і муж?

    Я чого питаюсь, бо не знаю як ваші діти, але мої таке не їдять. Мої діти потребують пасту з соусом або піццу.
     
  14. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)


    загалом 3-4 дорослих і 3 дітей.
    Я от теж переживаю чи не замало того буде. хіба з залишків яку піццу підготувати...
     
  15. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    то зробіть замість каннелонів лазанью. мені здається що її більше вийде і вона ситна
     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Не прогадаєте. Факт!
    З лазаньєю така справа. Можуть їсти, можуть не дуже. А діти і піцца це безпрограшний варіант. :girl_blum:
     
  17. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    нє, будуть канелоні з овочами.

    тепер мене роздирають сумніви(((
    я чогось налаштувалась на канелоні, давно їх хотіла
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    чого мають роздирати... як настроїлись, то так і робіть.
    А для дітей, про всяк випадок, подумайте про піццу :) Її ж не довго робити. Аби тільки було тісто під рукою - 5 хвилин на закидання всього на світі на тісто і +15 хвилин в духівці. Усьо! :girl_blum:
     
  19. Людок

    Людок New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть, якщо в рецепті російською мовою вказані вершки 35 %, це мається на увазі сметана, вершки для збивання чи такі як до кави?
    а то налаштувалась робити шоколодні трюфелі, і на тобі)
     
  20. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчатка. а як робиться заварний крем? такий що в еклери?
     
Статус теми:
Закрита.