А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    теж купую для випічки. беру переважно фірми ашан. випічка вдавалась завжди. або селянський в білій упаковці з корівкою.
     
  2. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Останньо купувала селянський, в пачці. але, якщо чесно, то не дуже вибирала. Взяла, який був)).
     
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    - якщо робити таке, як тісто (багато муки давати) - то в мене виходять дуже забиті зрази. Я люблю давати якомога менше муки, ну але так, щоб зраз не розвалювався.
    Щодо розміру - теж завжди виходять тлустенькі вони в мене, але щоб не просмажився, такого не було (Не засмажую до "чорноти", смажу до золотистої скоринки). Один раз робила з різними начинками, то капустяні зробила як завжди, великі і продовгуватої форми, а з м"ясними трохи "погралася", зробила кругленькі і невеличкі.
     
  4. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я маю білоруський, продавчиня казала чоловікові що добрий, буду пробувати :)
     
  5. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я теж завжди беру спред. я беру від альма-віти. він найдешевший. ще ні разу не підвів.
     
  6. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Так-так, а тут, будь ласка, детальніше:) То якими шматками нарізати, скільки і при якій температурі приблизно випікати?
     
  7. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    WEDLADY, декілька раз робила за цим рецептом, там детально розписано, плюс м"ясо я ставлю на кілька годин маринуватись, спробуйте ! :girl_yes:
     
  8. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    М"ясо любить дуже гарячу духовку, це основне. На максимум, потім , хв через 15 знижуємо до ...наприклад 180, і хай печеться до гаарної шкірочки. Але духовка має бути розкочегарена від початку.
    Мій муж знає, коли м"ясо спеклося- коли запах гарний від нього ( м"яса) пішов на всю квартиру)) А я, стоячи біля плити, навіть можу того не чути. Реагую на рух в кухні і чергу з вилками))
     
  9. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, як думаєте, "Розумне тістечко" можна в мульті пекти? (так не люблю духовку палити:girl_blush2: )
     
  10. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    тиждень тому купила свіжий стейк лосося і поставила в морозилку на майбутнє))
    позавчора його смажила і щось він зовсім "не ахті" був. по всій рибці виступила якась біла речовина і вона давала не дуже добрий присмак. що то було? (після смаження нагадало мені білок)))
    раніше вже заморожувала стейки все було ок. правда зауважила що в арсені продають свіжі і морожені стейки разом під назвою "охолоджені"((( може то я вже повторно заморозила?
     
  11. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Наскільки я знаю, то - жир. Певно, попався Вам шматок жирніший ніж завжди. І без заморозки було б те саме - я його просто знімаю, бо їсти того не можу...
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    на ДП дуже часто зараз пишеться про так звану "охолоджену" і "свіжу" рибу.
    і вкотре повторюсь - та рибка, яка називається охолодженою - то є розморожена і покладена на прилавок риба. ті, що в аресні викладають - просто не до кінця встигли розморозитись ,а продавати щось треба.
    свіжа риба хіба та, що в акваріумі плаває.
    мало того, навіть курятина і м"ясо теж йдуть тією ж дорогою, хоча нам подаються, як свіжі.
    я думаю, тут багато чинників впливає на то, але основним з них - є безпечне транспортування, щоб доставити не зіпсований товар.
    думаю ,мало з яких авто, що розвозять, до прикладу, м"ясо, мають холодильні камери, а так завантажили заморожені кавалки і повезли.
     
  13. Pulupjak

    Pulupjak Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Поділіться секретом як приготувати домашнього індика в духовці, щоб він не був як гума. Зараз він в мене маринується, і я думаю чи то в рукаві запікати чи в гусятниці.
     
  14. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчатка, поділіться, або тицьніть(точно десь є, але я (дуже перепрошую) не маю як шукати:ed4d70def841dc74b57) на рецепт якогось файного кремчику або начинки в еклери. дякую :girl_curtsey:
     
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Масляний: 0,5 л молока + 1,5-2 скл. цукру + 2 ст. л. крохмалю + 2 ст. л. муки. Варю до загустіння і ставлю охолодитися. Потім збиваю з маслом (біля 300 г). Можна ще сирний: вершки+сир розтерти, він густий, тому начиняю кавовою ложечкою. Щоб додати аромату: беру аримотизовані есенції або просто ванільку.
     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а я в молодості завжди любила птисі з заварним кремом (без масла) або з збитими вершками.
     
  17. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дічата-господиньки, як ви робите гарячий шоколад, саме шоколад, а не какао. Бо недавно купила вже готовий, то мені він щось він смак не дуже(((((((((
     
  18. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Додаю пів чайної ложечки зіри товченої в ступці і столову ложку барбарису на кілограм м"яска, якщо є кавказьке хмелі-сунелі, то ще дрібку його.
     
  19. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, я знову сюди))
    Потішила мене коліжанка що приїде зі своїм сімейством до нас на вихідних. Ну я ж модна господиня, вирішила обійтися без оселедця під шубою і олів*є, буде у нас італійський обід.
    Наразі заплановано:
    закуска: канапки з чіабати (буду пекти сама), помідорів, сиру і базиліку
    салат: капрезе ---можливі зміни, порадьте щось
    основна страва: канелоні з сирно-помідорно-перцевою начинкою
    десерт: тірамісу ----також вагаюся, порадьте щось.
    алко: червоне вино

    Може ще щось таке є, що я оминула увагою?
    Страви з грибами відкинула, бо будуть малі діти, їм грибів не даємо.
    І ще мені казали що моцареллу можна замінити бринзою, що скажете?
     
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Можна, я не люблю моцарелли. А от бринза саме те.
    Формуйте чіабатту а-ля батон. Цікавіше буде на столі дивитись.
    Можна цезар. роблю по ось цому рецепту http://vkusno-i-prosto.ru/receipt/salat-cezar/ Правда вустерширський соус заміняю звичайним бальзамічним.
     
Статус теми:
Закрита.