А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

теж купую для випічки. беру переважно фірми ашан. випічка вдавалась завжди. або селянський в білій упаковці з корівкою.

2. AilataN

AilataN жива

Останньо купувала селянський, в пачці. але, якщо чесно, то не дуже вибирала. Взяла, який був)).

3. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

- якщо робити таке, як тісто (багато муки давати) - то в мене виходять дуже забиті зрази. Я люблю давати якомога менше муки, ну але так, щоб зраз не розвалювався.
    Щодо розміру - теж завжди виходять тлустенькі вони в мене, але щоб не просмажився, такого не було (Не засмажую до "чорноти", смажу до золотистої скоринки). Один раз робила з різними начинками, то капустяні зробила як завжди, великі і продовгуватої форми, а з м"ясними трохи "погралася", зробила кругленькі і невеличкі.

4. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

я маю білоруський, продавчиня казала чоловікові що добрий, буду пробувати :)

5. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

я теж завжди беру спред. я беру від альма-віти. він найдешевший. ще ні разу не підвів.

6. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Так-так, а тут, будь ласка, детальніше:) То якими шматками нарізати, скільки і при якій температурі приблизно випікати?

7. Vероніка

Vероніка Never give up

WEDLADY, декілька раз робила за цим рецептом, там детально розписано, плюс м"ясо я ставлю на кілька годин маринуватись, спробуйте ! :girl_yes:

8. AilataN

AilataN жива

М"ясо любить дуже гарячу духовку, це основне. На максимум, потім , хв через 15 знижуємо до ...наприклад 180, і хай печеться до гаарної шкірочки. Але духовка має бути розкочегарена від початку.
    Мій муж знає, коли м"ясо спеклося- коли запах гарний від нього ( м"яса) пішов на всю квартиру)) А я, стоячи біля плити, навіть можу того не чути. Реагую на рух в кухні і чергу з вилками))

9. Shprotka

Shprotka Active Member

Дівчата, як думаєте, "Розумне тістечко" можна в мульті пекти? (так не люблю духовку палити:girl_blush2: )

10. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

тиждень тому купила свіжий стейк лосося і поставила в морозилку на майбутнє))
    позавчора його смажила і щось він зовсім "не ахті" був. по всій рибці виступила якась біла речовина і вона давала не дуже добрий присмак. що то було? (після смаження нагадало мені білок)))
    раніше вже заморожувала стейки все було ок. правда зауважила що в арсені продають свіжі і морожені стейки разом під назвою "охолоджені"((( може то я вже повторно заморозила?

11. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Наскільки я знаю, то - жир. Певно, попався Вам шматок жирніший ніж завжди. І без заморозки було б те саме - я його просто знімаю, бо їсти того не можу...

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

на ДП дуже часто зараз пишеться про так звану "охолоджену" і "свіжу" рибу.
    і вкотре повторюсь - та рибка, яка називається охолодженою - то є розморожена і покладена на прилавок риба. ті, що в аресні викладають - просто не до кінця встигли розморозитись ,а продавати щось треба.
    свіжа риба хіба та, що в акваріумі плаває.
    мало того, навіть курятина і м"ясо теж йдуть тією ж дорогою, хоча нам подаються, як свіжі.
    я думаю, тут багато чинників впливає на то, але основним з них - є безпечне транспортування, щоб доставити не зіпсований товар.
    думаю ,мало з яких авто, що розвозять, до прикладу, м"ясо, мають холодильні камери, а так завантажили заморожені кавалки і повезли.

13. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Поділіться секретом як приготувати домашнього індика в духовці, щоб він не був як гума. Зараз він в мене маринується, і я думаю чи то в рукаві запікати чи в гусятниці.

14. innamorata

innamorata Well-Known Member

дівчатка, поділіться, або тицьніть(точно десь є, але я (дуже перепрошую) не маю як шукати:ed4d70def841dc74b57) на рецепт якогось файного кремчику або начинки в еклери. дякую :girl_curtsey:

15. Raven

Raven Мама малятка

Масляний: 0,5 л молока + 1,5-2 скл. цукру + 2 ст. л. крохмалю + 2 ст. л. муки. Варю до загустіння і ставлю охолодитися. Потім збиваю з маслом (біля 300 г). Можна ще сирний: вершки+сир розтерти, він густий, тому начиняю кавовою ложечкою. Щоб додати аромату: беру аримотизовані есенції або просто ванільку.

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а я в молодості завжди любила птисі з заварним кремом (без масла) або з збитими вершками.

17. Ari

Ari Well-Known Member

Дічата-господиньки, як ви робите гарячий шоколад, саме шоколад, а не какао. Бо недавно купила вже готовий, то мені він щось він смак не дуже(((((((((

18. Raven

Raven Мама малятка

Додаю пів чайної ложечки зіри товченої в ступці і столову ложку барбарису на кілограм м"яска, якщо є кавказьке хмелі-сунелі, то ще дрібку його.

19. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Дівчата, я знову сюди))
    Потішила мене коліжанка що приїде зі своїм сімейством до нас на вихідних. Ну я ж модна господиня, вирішила обійтися без оселедця під шубою і олів*є, буде у нас італійський обід.
    Наразі заплановано:
    закуска: канапки з чіабати (буду пекти сама), помідорів, сиру і базиліку
    салат: капрезе ---можливі зміни, порадьте щось
    основна страва: канелоні з сирно-помідорно-перцевою начинкою
    десерт: тірамісу ----також вагаюся, порадьте щось.
    алко: червоне вино

Може ще щось таке є, що я оминула увагою?
    Страви з грибами відкинула, бо будуть малі діти, їм грибів не даємо.
    І ще мені казали що моцареллу можна замінити бринзою, що скажете?

20. Raven

Raven Мама малятка

Можна, я не люблю моцарелли. А от бринза саме те.
    Формуйте чіабатту а-ля батон. Цікавіше буде на столі дивитись.
    Можна цезар. роблю по ось цому рецепту http://vkusno-i-prosto.ru/receipt/salat-cezar/ Правда вустерширський соус заміняю звичайним бальзамічним.

Статус теми:
Закрита.