А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Натуля, білок ви збивали, чи дали рідкий? я от нарила ще сардельки то десь поряд з такою ковбаскою.
    http://www.chef.com.ua/recepty/poleznoe_bludo/sardelki-domashnie-4454.html#comment41743

    ---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:07 ----------

    Роблю голубці з незапареного рису. Заливаю рідиною добряче, з розрахунку на сухий рис. Пригорає тільки в тому разі, якщо води бракує.
    Також може пригоріти якщо забагато "поверхів" голубців, краще робити в широкій каструлі. У мене найсмачніші голубці виходять в глибокій сковорідці ( діаметр 30 см), в два поверхи, і в духовці. Це надзвичайно смачно. І голубці краще робити невеликі, вони тоді швидше готуються, менше шансів пригоріти.
    Я фанатка супер малюських голубчиків- найбільші на столову ложку щоб вміщалися )). Але то вже мої мухи)).
     
  2. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Нє, окремо не збивала. Зразу все разом. Ще от десь читала рецепт подібний, там желатин у вершках попередньо замочують. Потрібно буде і то і то спробувати. МОже тоді маса більш пишніша буде.
     
  3. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    господиньки допоможіть порадою, хочу зробити крем згущонка+масло, минулого разу коли робила вперше за багато років мені грурдився((((, боюся щоб знову не сталось те саме, хоча пропорції ті самі, тай масло і згущонка незмінні. Як ви робите щоб не грурджувався, а якщо таке сталось чи це поправимо
     
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я описувала процес в темі про торти здається. Все поправимо :) Якщо звурдилась треба її розігріти і знову сильно збити. Краще, якщо це буде не ручний міксер, але навіть і з ручним можна. Поставити масу на парову баню і збивати поки не зіб’ється.
    Якщо звурдилась то вийшла погана хімічна реакція. Забагато десь на один раз кинули згущонки, або вона була холодна.
     
  5. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    секрет в тому, що різні сорти гороху.
     
  6. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я так і робила, але воно мені досить добре підтопилось, і я збила ту рідкувату масу ще з 200 гр. масла вийщло супер:girl_tender:
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ковбаса в плівці вариться?!
     
  8. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ну так. Декілька проколів і все буде прекрасно. Потім знімаєте плівку і фольгу. Плівка не стягнеться, якщо Ви за то переживаєте.
     
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Мене насторожує, що ковбаса вбирає в себе те, що виділяється з плівки в киплячій воді протягом тривалого часу.
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    може кишкою замінити плівку?
     
  11. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Спершу ковбаса вбирає в себе трошки алюмінію, бо ковбаску треба вкласти і фольгу, а потім вже в плівку.
    Недавно бачила на Шуварі і не додумалась купити..
     
  12. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Може має хтось перевірений рецепт Бограчу? Куштувала недавно - така смакота!! Хочеться вдома спробувати приготувати.
     
  13. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    В кишці- ідеально. Також радять робити в тетра паку. Наприклад, пачці з-під соку чи молока. Щоб ковбаска була рожева написано дати ложку-другу горілки, якщо хтось глутамат ( нє, не глутамат, а нітрат) натрію не поважає)).

    ---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

    А ще ковбаса втягне трохи від каструлі, з води візьме трохи непотрібного, в мнясі купка гормонів і антибіотиків...
    Та ну його, ту ковбасу...домашню))
    Мгм... треба поцікавитися, чи можлива шкода від харч плівки і фольги.
     
    Останнє редагування: 4 Лютий 2013
  14. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Та я взагалі те і маю на увазі, що плівка - то не перше джерело нових елементів в ковбасі:girl_crazy:
    Навіть з мікрочастинками "фольги і плівки" домашня буде набагато кориснішою, за магазинну:girl_smile:
    Від фольги стверджувати не буду, але зберігати їжу в алюмінієвих каструльках не рекомендується. Приготувала і перекладаю в щось інше. Маю хіміка в хаті:girl_yes:
     
  15. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Господиньки:girl_cool: поділіться будь-ласка рецептом макового тортика, який печеться без муки. Буду вдячна:girl_wink:
     
  16. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    маєте на увазі нітрит натрію? то його дають для збереження апетитного кольору, глютамат натрію дають для посилення смаку
     
  17. MorsImmortalis

    MorsImmortalis мирний атом

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ніц від фольги алюмінієвої не буде. основне правило - алюмінієва фольга і такі ж баняки,то не для кислих продуктів.
     
  18. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Ну щоб зовсім зварився, то ні. Навіть блендер його добре не розтовк
     
  19. Lira

    Lira Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    може він варився на такому маленькому вогні, що не булькало? Я раз теж так варила, то мені підкаазли, що бобові, щоб розваритися мають "булькати". Тепер ставлю сильніший вогонь і все гут.
     
  20. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А, точно точно, на упакуванні вже прочитала, тільки не нітрит, а нітрат натрію:girl_yes:. І смаку він теж додає, більш насиченого.
     
Статус теми:
Закрита.