А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Як робили? Що робили? Тоже хочу такої ковбаси, розкажіть що ви робили, і що у вас не вийщло, а що вийшло!

    В тісто її, в тісто. Пошукайте рецепти зі сметанкою. І млинці можна, і коржики якісь точно. Думаю, що всі рецепти тіста де є сметана або кефір всюди її можна запхати.
     
  2. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    подивіться тут
     
  3. Bambe

    Bambe New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Підкажіть, що робити, щоб не пригоряли голубці. Я на низ клала масло, потім листками капусту, а потім голубці заливала соусом зі сметани. І отак вони по киплять і починає та капуста липнути до баняка (бергофіговського).
     
  4. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Замало рідини даєте. Соусу має бути багато, і він не повинен бути густий.
    І вогонь зробіть мінімальний. Закипіли, під кришку ( бергофівські гарно присмоктуються) і на мінімум газу.
     
  5. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ну бо Ти його замочила, от він і задубів, а треба було зразу варити, без замочування. За сікрєт - 3 грн. 50коп.
     
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я все життя горох вимочую, то ніби нормально. Чи тут секрет в тому, що горох на вагу?
     
  7. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Плюнула на ті сєкрєти і на чекання поки розвариться, зробила в блендері пюре. Горох ваговий більше не купуватиму.
     
  8. allja

    allja Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я також, але купую ваговий у перевіреному магазині. Скільки разів купувала розфасований, то завжди було
     
  9. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я купила фасований і таке саме було...
    Мама казала, що то горох такий не розварювальний))
    Найкраще зелений купувати він завжди швидко вариться
     
  10. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А, то він зварився, але не розварився?))
    Я теж чула, що зелений гарно розварюється.
    Блендер- супер вихід.
     
  11. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я напишу рецепт яким користувалась і свої коментарі до нього
     
  12. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Не думаю, що це тільки тому не розварився, що ваговий.

    В мене був такий період, що я не могла розварити горох в пакетах від двох різних виробників (завжди купувала горох "Хатинка", а якийсь час не могла його знайти, то брала інший).

    "Хатинка" мені завжди дуже класно і досить швидко розварювався. Перед варінням завжди замочую на ніч.
     
  13. enigma

    enigma Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Щодо стейків. Я роблю так - беру кусок телячої/яловичої вирізки (антрекот), відрізаю круглими такими шматками по 3-4 см товщиною. Пательню розігрити на сильному вогні. Стейк посолити/поперчити, обомотати по колу фольгою (бока, але низ і верх лишаються відкритими). Обсмажую на пательні з двох сторін по 30 секунд і в духовку на 180 градусів - запікати хвилин 20 максимум. Якщо духовка електрична - то запікати менше часу (це на прожарку медіум).
     
  14. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Спробуйте застелити низ баняка пергаментом або фольгою, і тоді накладати голубці. І ще можна використовувати обгортки з під маслі чи маргарину (так колись робила моя мама якщо під руками не було ні того, ні іншого )
     
  15. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а що свинячі стейки не бувають?) я поки робила тільки свинячі, без заморочувань. беру корейку.
    завжди солю, перчу перед смаженням. на гарячу сковорідку, вогонь можу дуже трошки скрутити. смажу поки не підсмажиться з обох сторін. завжди виходять соковиті.
    мені здається, що головне не зробити занадто тонкі, бо тоді не будуть соковиті. 2 см нормально.
     
  16. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ага, я теж на низ їх кладу:)))
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    і потім їсти перекип"ячену фарбу з розмальованих обгорток???
    правильно писали - більше рідини, а конкретно води. вона в процесі готування википить.
    масло горить, сметана не розведена також.
    колись хтось із знайомих клав на дно розрізану картоплю.
     
  18. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    і я теж. ріжу так товстенько, десь 2 см товщиною, викладаю в форму з широким дном, солю, перчу, скроплюю оливковою олією, присипаю травками італійськими, розмарином, цибулю кільцями і на ніч в холодильник. потім викладаю в духовку на решітку, ставлю на режим гриль і 40-50 хв, щоб були соковиті. смакота.
     
  19. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Свинина - це вже фантазія на тему стейків. Справжній класичний стейк має бути лише з говядини:girl_yes:
    Дивилась майстер-клас. Солити не можна, бо сіль буде сприяти витягуванню соку з м’яса і стейк може бути сухуватий. Це тому, що м'ясо
    Але якщо Ви берете свинну корейку, то дані маніпуляції ні до чого:girl_smile:
    Планую зробити стейк максимально правильно, бо в ресторані не могла наїстися - настільки це смачно!
     
  20. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я кладу на низ деревяні шпаги сіточкою, а потім капусту і нічо не пригоряє
     
Статус теми:
Закрита.