А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    пересипайте каву в герметичну банку.
     
  2. Kerzenlicht

    Kerzenlicht Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    велике дякую Дані за рецепт млинців

    малий нині тааак смакував!
     
  3. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    хочу приготувати каннелони. знаючі, підкажіть))
    їх можна складати один на одний чи треба в рядок?
    хочу начинити їх фаршем з меленими шампіньйонами. чи буде нормально? чи не пустять гриби багато юшки? а може ще якусь начинку підкажете (з фаршем)
     
  4. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Можна в кілька шарів.
    Шампіньони краще пропасируйте на сковорідці, поки рідина не випарується, а то все попливе. Начиняйте каннелоні холодною начинкою, бо макарон потріскає.
     
  5. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я роблю з м"ясним фаршем, додаю до нього дрібно натерту моркву, цибулю, часник, томат (помідори). Перед запіканням залити соусом "Бешамель" або посипати сиром (за 10 хв. до готовності).
    Каннеллоні раджу попередньо відварити 5 хв., але якщо любите стан "альденте", можна обійтись без цього.
     
  6. Galicija

    Galicija Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Любі панянки! Прошу, тикнять носом в рецепт печива із соняшниковим насінням. Воно в Ашані називається "Фітнес". А ще на нього кажуть "Йога-печенько".... Буду вельми вдячна!
     
  7. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Сьогодні страшенно захотілось мені зразів. Зробила вперше. По ходу виникло два питання. Якого стану має бути тісто? Таке як тісто чи просто щоб картопля купи трималась, як в сирниках, наприклад? І якої товщини і розміру ви робите? А то я зробила розміром в долоню і товстенькі то якісь вони мені недосмажені вийшли і я ще їх трохи в духовці потримала.
     
  8. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я завжди роблю в рядок. Одного разу робила в два шари. Теж було добре.
    Фарш і шампінйони буде супер. Щоб ви знали, то на смак буде як макарони з м’ясом і грибами))) А юшка грибів не зашкодить, можете тоді канелоні не відварювати перед начинкою, а начинити тверді. Лише тоді зробіть бешамель рідший чуть і ще залийте. То вони весь той сік і втягнуть. А бешамель закріпить то все файно.
    Я взагалі одного разу начиняла фаршем з рисом))) Від тефтельок залишилось. Основне це бешамель. Ну і якщо начиняєте не варені, значить треба ще рідини якоїсь, вершки з помідорками абощо. А якщо варені, то можна не переживати.
    Моя улюблена начинка то моцарелла з тунцем. Начиняю готові канелоні. Зверха бешамель і сир. Готується хвилин 20. Смакота.
     
  9. soilik

    soilik Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Тісто роблю таке, щоб не дуже до рук липло. Важко визначити який той стан. Мачаю руки в муку і щипаю спочатку кульки, а потім теж підсипаю муки і розплескую. Роблю менші, ніж долоня і не дуже грубі.
     
  10. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчатонька, навчіть мене готувати мачанку (мачку) до пирога з гречки і картоплі.
     
  11. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Пішла вчора спеціально попробувати цибулеві кільця фрі. Більше вони мені схожі були на бублики з тіста, схожого на.... хрусти ( хворост) ,трошки пишнішого, і з цибулею, але цибуля точно була не кільцями. То я вже точно роздивилася. Вона була мілко різана. Допоможіть рецепт скласти...
    Може за основу взяти тісто з сиром ( домашнім)? Туди цибулі і спецій.
    Чи яке?
    Розкачати, нарізати полосками і зкріпити, обсмажити.
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    аж мені запахло. почала шукати в просторах нету рецептики, то всі пишуть лише стандартно - цибулю кільцями і в кляр.
    а ще колись я часто готувала просто цибульники - багато-багато цибулі тонко посікти, і зробити з нею тісто типу, як на оладки, смажити, викладаючи ложкою на гарячу пательню, то не будуть кільця, а кружальця )). але смачно.
     
    Останнє редагування: 2 Лютий 2013
  13. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    І я була впевнена. Але це було зовсім не так. Ті що спробувала вчора- були дуже смачні. Хочу саме такі. Буду пробувати..
     
  14. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    А підкажіть, що робити з горохом, який ніяк не хоче варитись. Ото купила здуру розважний, бо в пакетах не було. Наніч замочила, вже і холодну воду доливала, і масло давала, і соди трішки. Півдня вже варю, а кака била, кака єсть, твердий шо камінь :girl_impossible:
     
  15. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчатка, підкажіть у в домашніх умовах приготувати смачні соковити стейки. Яке м"ясо брати? І як правильно приготувати?
     
  16. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Планую робити вдома, так що поділюсь думками. М’ясо, звісно, говядина (телятина). Має бути сухе і трішки "обвітрене" - 2-3 год має полежати не прикритим. Далі на сильно розігріту сковороду злегка змазану олією кладем стейк товщиною 2-3см на секунд 20 - має утворитися скоринка, котра не буде давати витікати соку і стейк не буде сухим. Потім на іншу сторону і жарити залежно від бажаної прожарки. Солити лише після прожарювання - перевернули і можна посолити-поперчити. Люблю прожарку медіум, то довго тримати не буду:girl_wink: Якось от так планую...
     
  17. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Я б також хотіла прожарку медіум. А скільки часу для цього потрібно тримати на вогні, бо я не орієнтуюся?
     
  18. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Можна проколоти і має йти рожевий сік. Червоний - рано, прозорий - пізно. В мене є мірялка температури, то буду пхати в стейк і міряти)
     
  19. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, хтось робив домашню варену ковбаску? Я сьогодні пів дня з тим ділом бавилась і маю кілька питань.
     
  20. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    що можна зробити з несвіжої домашньої сметани? (але не дуже затажне в роботі, бо малий хворий і часу мало) маю трошки більше півлітри
     
Статус теми:
Закрита.