А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

пересипайте каву в герметичну банку.

2. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

велике дякую Дані за рецепт млинців

малий нині тааак смакував!

3. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

хочу приготувати каннелони. знаючі, підкажіть))
    їх можна складати один на одний чи треба в рядок?
    хочу начинити їх фаршем з меленими шампіньйонами. чи буде нормально? чи не пустять гриби багато юшки? а може ще якусь начинку підкажете (з фаршем)

4. Raven

Raven Мама малятка

Можна в кілька шарів.
    Шампіньони краще пропасируйте на сковорідці, поки рідина не випарується, а то все попливе. Начиняйте каннелоні холодною начинкою, бо макарон потріскає.

5. Vероніка

Vероніка Never give up

Я роблю з м"ясним фаршем, додаю до нього дрібно натерту моркву, цибулю, часник, томат (помідори). Перед запіканням залити соусом "Бешамель" або посипати сиром (за 10 хв. до готовності).
    Каннеллоні раджу попередньо відварити 5 хв., але якщо любите стан "альденте", можна обійтись без цього.

6. Galicija

Galicija Well-Known Member

Любі панянки! Прошу, тикнять носом в рецепт печива із соняшниковим насінням. Воно в Ашані називається "Фітнес". А ще на нього кажуть "Йога-печенько".... Буду вельми вдячна!

7. Натуля

Натуля Well-Known Member

Сьогодні страшенно захотілось мені зразів. Зробила вперше. По ходу виникло два питання. Якого стану має бути тісто? Таке як тісто чи просто щоб картопля купи трималась, як в сирниках, наприклад? І якої товщини і розміру ви робите? А то я зробила розміром в долоню і товстенькі то якісь вони мені недосмажені вийшли і я ще їх трохи в духовці потримала.

8. WildWind

WildWind Member

Я завжди роблю в рядок. Одного разу робила в два шари. Теж було добре.
    Фарш і шампінйони буде супер. Щоб ви знали, то на смак буде як макарони з м’ясом і грибами))) А юшка грибів не зашкодить, можете тоді канелоні не відварювати перед начинкою, а начинити тверді. Лише тоді зробіть бешамель рідший чуть і ще залийте. То вони весь той сік і втягнуть. А бешамель закріпить то все файно.
    Я взагалі одного разу начиняла фаршем з рисом))) Від тефтельок залишилось. Основне це бешамель. Ну і якщо начиняєте не варені, значить треба ще рідини якоїсь, вершки з помідорками абощо. А якщо варені, то можна не переживати.
    Моя улюблена начинка то моцарелла з тунцем. Начиняю готові канелоні. Зверха бешамель і сир. Готується хвилин 20. Смакота.

9. soilik

soilik Member

Тісто роблю таке, щоб не дуже до рук липло. Важко визначити який той стан. Мачаю руки в муку і щипаю спочатку кульки, а потім теж підсипаю муки і розплескую. Роблю менші, ніж долоня і не дуже грубі.

10. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Дівчатонька, навчіть мене готувати мачанку (мачку) до пирога з гречки і картоплі.

11. AilataN

AilataN жива

Пішла вчора спеціально попробувати цибулеві кільця фрі. Більше вони мені схожі були на бублики з тіста, схожого на.... хрусти ( хворост) ,трошки пишнішого, і з цибулею, але цибуля точно була не кільцями. То я вже точно роздивилася. Вона була мілко різана. Допоможіть рецепт скласти...
    Може за основу взяти тісто з сиром ( домашнім)? Туди цибулі і спецій.
    Чи яке?
    Розкачати, нарізати полосками і зкріпити, обсмажити.

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

аж мені запахло. почала шукати в просторах нету рецептики, то всі пишуть лише стандартно - цибулю кільцями і в кляр.
    а ще колись я часто готувала просто цибульники - багато-багато цибулі тонко посікти, і зробити з нею тісто типу, як на оладки, смажити, викладаючи ложкою на гарячу пательню, то не будуть кільця, а кружальця )). але смачно.

Останнє редагування: 2 Лютий 2013
  13. AilataN

AilataN жива

І я була впевнена. Але це було зовсім не так. Ті що спробувала вчора- були дуже смачні. Хочу саме такі. Буду пробувати..

14. Insolence

Insolence Living The Dream

А підкажіть, що робити з горохом, який ніяк не хоче варитись. Ото купила здуру розважний, бо в пакетах не було. Наніч замочила, вже і холодну воду доливала, і масло давала, і соди трішки. Півдня вже варю, а кака била, кака єсть, твердий шо камінь :girl_impossible:

15. Smorodynka

Smorodynka Member

Дівчатка, підкажіть у в домашніх умовах приготувати смачні соковити стейки. Яке м"ясо брати? І як правильно приготувати?

16. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Планую робити вдома, так що поділюсь думками. М’ясо, звісно, говядина (телятина). Має бути сухе і трішки "обвітрене" - 2-3 год має полежати не прикритим. Далі на сильно розігріту сковороду злегка змазану олією кладем стейк товщиною 2-3см на секунд 20 - має утворитися скоринка, котра не буде давати витікати соку і стейк не буде сухим. Потім на іншу сторону і жарити залежно від бажаної прожарки. Солити лише після прожарювання - перевернули і можна посолити-поперчити. Люблю прожарку медіум, то довго тримати не буду:girl_wink: Якось от так планую...

17. Smorodynka

Smorodynka Member

Я б також хотіла прожарку медіум. А скільки часу для цього потрібно тримати на вогні, бо я не орієнтуюся?

18. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Можна проколоти і має йти рожевий сік. Червоний - рано, прозорий - пізно. В мене є мірялка температури, то буду пхати в стейк і міряти)

19. Натуля

Натуля Well-Known Member

Дівчата, хтось робив домашню варену ковбаску? Я сьогодні пів дня з тим ділом бавилась і маю кілька питань.

20. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

що можна зробити з несвіжої домашньої сметани? (але не дуже затажне в роботі, бо малий хворий і часу мало) маю трошки більше півлітри

Статус теми:
Закрита.